Sencha Cafeïnegehalte, een complete gids van thee-experts

Sencha cafeïne valt ergens in het midden vergeleken met theesoorten met veel cafeïne, zoals Gyokuro en cafeïnearme theeën zoals bancha.

In dit artikel gaan we onderzoeken waarom Sencha bevat cafeïne en beantwoord de vraag Hoeveel cafeïne zit er in Sencha groene thee.

We zullen ook bekijken hoe u invloed kunt uitoefenen op de Sencha Cafeïnegehalte van groene thee afhankelijk van hoe je de thee selecteert en bereidt. Laten we zonder verder uitstel beginnen. 👇☕️🍃

 

Waarom doet Sencha heb je cafeïne?

 Sencha cafeïnegehalte

Voordat we de Sencha Het cafeïnegehalte van thee, Laten we eerst de vraag beantwoorden waarom is Japans Sencha cafeïne bevatten. De theeplant produceert

cafeïne als verdedigingsmechanisme tegen insecten. Cafeïne kan erg bitter zijn, of zelfs giftig voor kleine insecten. Daarom bouwt de theeplant een beschermlaagje rond de bladeren, zodat ze minder snel een doelwit vormen.

Nu we de vraag hebben beantwoord waarom doet Sencha Groene thee bevat cafeïne, Laten we eens kijken wat bijdraagt aan de Sencha Cafeïnegehalte in thee.

 

Hoeveel cafeïne zit er in Sencha

Hoeveel cafeïne zit er in Sencha

Sencha kan per portie ongeveer 40 mg cafeïne bevatten. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van het soort thee dat u gebruikt en de manier waarop deze wordt bereid.

thee zoals Genmaicha kan zo weinig als 12 mg per kopje bevatten, en  Gyokuro cafeïnegehalte kan tot wel 140 mg per portie bevatten, waardoor Sencha comfortabel in het midden voor een Japanse groene thee.

Nadat ik had geleerd over Hoeveel cafeïne zit er in Sencha , We kunnen nu de verschillende dingen bekijken die je kunt doen om een Sencha dat hoger of lager is in cafeïne :

cultivar

Sommige theesoorten of cultivars bevatten meer cafeïne dan andere. De gangbare Yabukita-cultivar bevat minder cafeïne dan een Sencha gemaakt van bijvoorbeeld de saemidori-cultivar.

brouwen

Bij de eerste keer zetten krijg je de hoogste hoeveelheid  Sencha cafeïne. Dit komt doordat je de buitenste laag van de thee verwijdert, waar, zoals we eerder bespraken, de meeste cafeïne zich bevindt. Maar doet Japans... Sencha Zit er cafeïne in de tweede en derde thee? Ja, maar de cafeïne zal aanzienlijk lager zijn.

Wil je leren hoe je de beste kop thee zet? Sencha thee, je kunt de 👉 hoe te brouwen Sencha Stapsgewijze handleiding

Temperatuur

De laatste factor die van invloed is  Sencha cafeïne is de temperatuur van het zetten. Cafeïne is een van de chemische bestanddelen van groene thee die hogere temperaturen nodig heeft om te extraheren. Als je water met een lagere temperatuur gebruikt, of je groene thee koud zet, zal het resulterende brouwsel veel minder cafeïne bevatten.

 

Waarom is de Sencha cafeïnegehalte zo hoog?

Als mensen vragen doet Sencha veel cafeïne bevatten, Het antwoord vereist enige context. De Sencha Het cafeïnegehalte kan als relatief hoog worden beschouwd in de theewereld als geheel, maar het zit in de middenmoot als het gaat om Japanse groene thee. Overigens, als je wilt weten welke theesoorten het hoogste cafeïnegehalte hebben, raden we je aan het artikel te lezen. 👉 welke thee heeft de meeste cafeïne.

Het bevat niet zoveel cafeïne als de zwaargewichten zoals ceremoniële matcha, Gyokuroen kabuse Sencha , maar het bevat wel meer cafeïne dan Hojicha , kukicha, bankje en Genmaicha . Sencha bevat doorgaans meer cafeïne dan gewone theezakjes, zowel groene als zwarte.

De reden dat de Sencha Het cafeïnegehalte van thee zo hoog is, heeft te maken met hoe de thee wordt verbouwd en geoogst. Hoewel de meeste Sencha De theeplanten staan onbeschaduwd, sommige worden een week of langer voor de oogst afgedekt met netten. Dit verhoogt het cafeïnegehalte enigszins. 

 Sencha thee oogsten heeft invloed op cafeïnegehalte

Hoe het plukken de Sencha Cafeïnegehalte van groene thee

Naast dat schaduwthee een hoger cafeïnegehalte heeft, bevatten theesoorten gemaakt van de jongere bladeren ook meer cafeïne. Dit komt doordat de jongere bladeren malser zijn en daardoor kwetsbaarder voor insecten. De theeplant produceert meer cafeïne rond de jongere bladeren dan rond de hardere, rijpere bladeren en stengels.

Deze jongere bladeren zijn het zoetst van smaak en het rijkst aan voedingsstoffen, waardoor ze worden gebruikt in alle gewilde Japanse theesoorten, zoals matcha., Gyokuro , kabusecha en natuurlijk Sencha . Oudere theebladeren worden gebruikt om theesoorten met weinig cafeïne te maken, zoals bancha, Genmaicha en Hojicha , en de stengels worden gebruikt om kukicha te maken, een andere Japanse groene thee met weinig cafeïne.

Als je meer wilt weten over hoe thee wordt geoogst en waarom dat belangrijk is, kun je er alles over lezen in onze 👉 Complete gids over het oogsten van thee

 

Sencha Cafeïnegehalte in thee vergeleken met andere theesoorten

Theesoorten met weinig cafeïne vergeleken met Sencha cafeïne

De Sencha Het cafeïnegehalte in thee is aanzienlijk hoger dan in theesoorten zoals bancha, Genmaicha , kukicha en Hojicha .  Laten we thee voor thee even vergelijken om een beter beeld te krijgen van het cafeïnegehalte van elk van deze theeën. 

Maar als je echt meer wilt weten over groene theeën met weinig cafeïne, kun je hier onze complete gids vinden. 👉 8 Theesoorten met de laagste cafeïnegehalte: van laag naar hoog

bankje

Bancha wordt gemaakt van de oudere bladeren van de theeplant, die over het algemeen aanzienlijk minder cafeïne bevatten. Daarom is bancha een populaire keuze als middag- of avondthee. Het heeft een aangename milde smaak en een hoger mineraalgehalte dat de spijsvertering bevordert.

Genmaicha

Genmaicha bevat ook minder cafeïne dan Sencha . Deze thee wordt niet alleen gemaakt van oudere theebladeren, maar ook van kleine stukjes geroosterde rijst. Omdat de rijst geen cafeïne bevat, verlaagt het het totale cafeïnegehalte en voegt het tegelijkertijd een aangename graansmaak toe.

Als je een volledige vergelijking wilt tussen Genmaicha en Sencha , je kunt het vinden in ons artikel 👉 Sencha tegen Genmaicha

kukicha

Kukicha is een andere populaire Japanse groene thee met een vrij laag cafeïnegehalte. Hij wordt gemaakt van de stengels van de theeplant, die slechts ⅓ van de cafeïne in de bladeren bevatten.

Sencha Cafeïne vergeleken met thee met veel cafeïne

matcha, Gyokuro en Kabusecha bevatten meer cafeïne dan Sencha . Deze thee wordt niet alleen gemaakt van de jongste blaadjes van de theeplant, maar staat ook wekenlang in de schaduw vóór de oogst. Dit vermindert ook de bitterheid van de thee en versterkt de zoete en hartige smaak. Gyokuro moet 3 weken voor de oogst in de schaduw staan, waardoor het de groene thee met het hoogste cafeïnegehalte is.

Als je meer wilt weten over het verschil tussen Gyokuro en Sencha , je kunt er alles over lezen in onze 👉Gyokuro versus Sencha Verschillen en vergelijkingen Gids

Dus doet Sencha veel cafeïne bevatten? Dat hangt er helemaal vanaf waarmee je het vergelijkt!

 

Dus, doet Sencha Heb je cafeïne? Ja!

Als je de volgende keer iemand hoort vragen of... Sencha thee bevat cafeïne, je kunt ze dat vertellen Sencha cafeïne hangt af van verschillende factoren, maar over het algemeen is het een thee met relatief veel cafeïne.

Ik hoop dat dit artikel je eindelijk heeft geholpen bij het beantwoorden van de vraag. doet Sencha Thee bevat cafeïneHeb je vragen? Laat ze gerust achter in de reacties hieronder. 👇

Terug naar blog

2 reacties

Does decaffeinated Sencha tea has less benefits on health?

Kind regards!

Marita

How many ounces is one serving of Sencha tea that contains 40 mg of caffeine. I ask because my wife uses a hot thermas container that holds 12 ounces of Sencha tea. She she liked to drink coffee during the day too. Thanks for your response.😀🤙

Takashi

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4