Collectie: Bekijk onze Gyokuro

Gyokuro  wordt beschouwd als een van de beste Japanse theeën, alleen geëvenaard door matcha. De thee wordt 3 weken voor de oogst in de schaduw gezet om de l-theanine, cafeïne en chlorofyl in de theeplant te versterken.  Gyokuro thee wordt verbouwd door de heer Sakamoto in Shibushi, die zijn eigen natuurlijke meststof produceert om de planten sterk en gezond te houden zonder gebruik van chemicaliën of pesticiden.

6 producten

wat is Gyokuro ?

Gyokuro is de meest gewilde bladthee in Japan. Hij wordt minimaal 3 weken voor de oogst in de schaduw gezet om de zoete en hartige smaak te maximaliseren. Vervolgens worden de bovenste blaadjes geselecteerd en vervolgens gestoomd, gedroogd en gerold tot deze strakke naaldvormen. Deze naaldvormen houden de smaak vast, zodat deze in één keer kan worden vrijgegeven in een heerlijke groene infusie.

Gyokuro in een kopje thee

Onze Gyokuro is uitsluitend afkomstig van gerenommeerde Japanse theeboeren

Nadat we de afgelopen jaren door Japan hebben gereisd, hebben we tientallen boeren ontmoet en veel verschillende soorten geproefd Gyokuro . Wij ontdekten dat de Gyokuro geproduceerd door de heer Sakamoto is echt uniek. Hij is gegroeid Gyokuro Hij verbouwde al thee op dit veld sinds hij een klein jongetje was en in 1985 nam hij het familiebedrijf over en besloot hij te stoppen met het gebruik van alle pesticiden en chemicaliën.

Onze Gyokuro is 100% biologisch geteeld en pesticidenvrij

Gyokuro is bijzonder moeilijk te kweken vanwege de lange schaduwperiode. Om de groei van de theeplant in deze periode te stimuleren, gebruiken veel boeren chemische meststoffen, maar voor biologische boeren zoals Sakamoto is dit geen optie. Hij heeft zijn eigen biologische meststof geperfectioneerd, gemaakt van organische compost en sedimentair gesteente. Dit levert voedingsstoffen aan de bodem, zonder het natuurlijke ecosysteem te schaden. De biologische meststof zorgt er niet alleen voor dat de Gyokuro Het is niet alleen smaakvoller, het zorgt er ook voor dat de planten sterker en gezonder worden, zodat ze wekenlang zonder direct zonlicht kunnen overleven. 

hoe te brouwen Gyokuro

hoe te brouwen Gyokuro

Brouwen Gyokuro , Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Ten eerste zijn de bladeren gevoeliger voor temperatuur, dus je kunt het beste een lagere zettemperatuur gebruiken van 60 graden Celsius of 60 graden Fahrenheit. 

Het tweede punt om te overwegen is dat, omdat de Gyokuro De bladeren zijn zo strak opgerold dat ze maar liefst twee minuten nodig hebben om open te gaan en hun smaak volledig aan het water af te geven. Gyokuro Zodra de bladeren geopend zijn, hebben ze voor de 2e en 3e infusie nog maar 20 seconden nodig om te trekken.

gezondheidsvoordelen van Gyokuro

Gyokuro heeft de hoogste concentratie cafeïne en theanine in de wereld van bladthee. Terwijl Gyokuro Omdat het net zoveel cafeïne kan bevatten als koffie, zul je je niet zo angstig of nerveus voelen als je het drinkt, omdat de theanine naar verluidt een aantal van de meer negatieve effecten van de cafeïne kan bufferen.

Gyokuro cultivatieproces

Het cultivatieproces van Gyokuro

De belangrijkste factor die ervoor zorgt Gyokuro Uniek is het lange schaduwproces. Wanneer de theeplant aan zonlicht wordt blootgesteld, zet hij theanine automatisch om in catechines, als bescherming tegen uv-licht. Catechines zijn de bittere componenten in het theeblad, en als je een zoetere thee produceert, wil je die minimaliseren. Vanwege het lange schaduwproces, Gyokuro kan meer van de zoete en hartige theanine behouden en minder bitterheid opnemen. Zoals je op de foto kunt zien, geeft het schaduwproces ook een ondoorzichtige donkergroene kleur aan de theebladeren.

Geschiedenis van Japan Gyokuro

De geschiedenis van Gyokuro Dateert uit de jaren 1830, toen Yamamoto Kahei, een theehandelaar, door Japan reisde en theeboeren ontmoette. Hij merkte op dat sommige boeren de theeplanten afdekten met een soort net om ze tegen de vorst te beschermen.

Hij merkte op dat deze schaduwwerking een enorme impact had op de bladeren en ze tijdens het productieproces een "kleverige" textuur gaf, waardoor er een groene waas ontstond. De thee kreeg de naam “ Gyokuro ” of jade dauw, en het werd al snel een van de meest gewilde theesoorten in Japan. Het trok zelfs de aandacht van de keizer.

Gyokuro theebladeren

Trakteer uzelf op iets keizerlijks Gyokuro groene thee

Wist je dat Gyokuro was de thee van de keizer? Dit is waarom je ziet Gyokuro wordt verkocht als ‘keizerlijk’ Gyokuro ”. De volgende keer dat je drinkt Gyokuro , Weet gewoon dat u in goed gezelschap bent!

Veelgestelde vragen

Hulp nodig? Wij staan voor u klaar.…

Levering

We bieden momenteel gratis bezorging opties voor iedereen wereldwijd. Voor bepaalde bestellingen bieden we ook gratis expresverzending aan, die meestal binnen een paar dagen wordt bezorgd. Als uw bestelling tijdsgevoelig is, zorg er dan voor dat u bij het afrekenen een van de snellere bezorgopties selecteert.

Thee en theeservies

Heb je vragen over een van onze producten? Je kunt ze stellen aan onze klantenservice of de honderden video's bekijken die we hebben op YouTube, Instagram, Facebook en TikTok voor meer informatie.

Problemen met de bestelling

Hoewel onze thee doorgaans snel en efficiënt wordt verzonden vanuit onze distributiecentra in de EU en de VS, kunnen er vertragingen optreden vanwege de douane, vakantiedrukte en het weer. We kunnen u trackinginformatie verstrekken wanneer u bestelt, zodat u altijd weet waar uw thee zich bevindt!

Betalingen

We accepteren momenteel betalingen via de gangbare creditcards, PayPal, Apple Pay en bankoverschrijving. Als je vragen hebt over je voorkeursbetaalmethode, neem dan contact met ons op. We kunnen dan samen kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Retourneren en restituties

Hoewel retourzendingen bij Nio zeer zeldzaam zijn, komen ze af en toe voor. We willen dat iedereen tevreden is met de thee die ze ontvangen, dus bieden we liever een vervangende thee aan dan dat we iemand met een thee laten zitten die ze niet lekker vinden. Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we eventuele problemen met de door u bestelde thee oplossen.

  • best Gyokuro regio

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

  • Gyokuro smaak

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

  • Gyokuro cafeïne

    wat is de Gyokuro Cafeïnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie

    wat is de Gyokuro Cafeïnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie
  • Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog?

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog?

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog? Ontdek het met onze Gyokuro Theeprijsgids: een overzicht Gyokuro teelt, oogst en productie

    1 reactie

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog?

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog? Ontdek het met onze Gyokuro Theeprijsgids: een overzicht Gyokuro teelt, oogst en productie

    1 reactie
1 van 4