Collectie: Koop onze Shiboridashi

De shiboridashi is het perfecte hulpmiddel voor het zetten van premium Japanse groene theeën zoals Gyokuro  en kabuse Sencha . Deze theepot van klei heeft een veel platter ontwerp en is met zijn kleinere volume ontworpen om volle, smaakvolle kopjes thee te zetten met een grotere hoeveelheid theebladeren en slechts 50 milliliter water. De strak opgerolde theebladeren kunnen zich over dit platte oppervlak uitzetten en hun smaak afgeven in een rijke infusie. Met een thee-achtige... Gyokuro , Je moet niet alleen van de smaak genieten, maar ook van de textuur, terwijl het druppel voor druppel over je tong glijdt.

2 producten

shiboridashi filteren

Filter van de shiboridashi

Een ander uniek kenmerk van de Tokoname Shiboridashi is het filter. Als we de Shiboridashi versus Kyusu, vergelijken, zul je zien dat er twee verschillende soorten filters zijn: het ingebouwde kleifilter, ontworpen voor grotere theebladeren, en het metalen filter, ontworpen om kleinere bladdeeltjes, zoals die in fukamushi, eruit te filteren. Sencha . De tokoname shiboridashi heeft een heel ander type filter. In plaats van een gaasfilter heeft hij slechts drie kleine inkepingen in de klei. Hierdoor worden de grotere bladeren eruit gefilterd, maar kan de thee toch snel en gelijkmatig worden gegoten. 

thee zoals Gyokuro Kabusecha heeft veel grotere bladeren, en aangezien dit de thee is die mensen meestal in hun shiboridashi bereiden, heeft de tokoname shiboridashi niet veel filter nodig. Dit kleine, gebeeldhouwde filter draagt bij aan het minimalistische ontwerp, maar zorgt er ook voor dat het water er sneller doorheen stroomt.

shiboridashi filteren

Filter of the shiboridashi

Another unique feature of the tokoname shiboridashi is the filter. If we compare the shiboridashi vs kyusu, you will know that there are two different types of filters, the built in clay filter, which is designed for larger leaf teas and the metal filter, which is designed to filter out smaller leaf particles, like those found in fukamushi sencha. The tokoname shiboridashi has a different type of filter entirely. Instead of a mesh, it just has 3 small notches carved into the clay. This filters out the larger leaves, but still allows the tea to pour quickly and evenly. 

Teas like gyokuro and kabusecha will have much larger leaves, and since these are the teas people tend to prepare in their shiboridashi, the tokoname shiboridashi doesn’t need much in the way of a filter. This small carved filter helps to contribute to the minimalist design, but also helps move the water through more quickly.

Benefits of the shiboridashi

There are a few distinct design characteristics of the tokoname shiboridashi that set it apart from other clay teapots. The first is the flat design. When it comes to brewing tea, you want to provide the tea leaves with a wide base so that they can move vertically as they expand. If you do not provide the tea leaves enough space, they will become cramped, unable to unfurl and fully release their flavor into the water. The tokoname shibooridashi takes this principle to the extreme with its flat, low profile design.

The total volume or carrying capacity of the tokoname shiboridashi is quite small. This is a deliberate choice, as the purpose of the shiboridashi is to create a small volume of very concentrated green tea. These are the types of teas you might drink on a special occasion, like gyokuro and premium sencha. 

One way to prepare gyokuro is with 5 grams of tea leaves and only 50 millileters of water. This concentrates the flavor into a smaller space, so instead of getting a large cup of more watered down tea, you get a small quantity of super concentrated tea. When you are drinking gyokuro, you are meant to enjoy not only the taste of the tea, but also the texture as it glides over the top of your tongue, drop by drop. The texture should be almost oily, coating your palate with its sweet and savory flavor. The tokoname shiboridashi is the perfect tool for creating this effect.

shiboridashi bovenaanzicht

Deksel van de shboridashi

Net zoals de body van de tokoname shiboridashi extreem breed en plat is, geldt dat ook voor het deksel van de shiboridashi. Hierdoor sluit het perfect aan op de basis en vormt het een goede afsluiting tijdens het schenken.

Omdat de theepot slechts uit een deksel en een basis bestaat, zijn er natuurlijk enkele overeenkomsten tussen de tokoname Shiboridashi versus Gaiwan. Een van de belangrijkste verschillen is dat je bij de gaiwan het deksel lichtjes moet kantelen om een opening te creëren, waardoor het water erdoorheen kan stromen, maar de bladeren achterblijven. Bij de tokoname shiboridashi is de opening al ingebouwd richting de tuit, waardoor er gelijkmatig kan worden geschonken.

Benefits of using less water to prepare tea

If you are a big fan of matcha tea and you want to get the best teaware to prepare it the proper way, this is the perfect bundle for you. In this bundle, you not only get the matcha tea advent calendar 2022, but you also get the chawan matcha bowl, chasen matcha whisk and chashaku matcha spoon. 

The chawan is a beautifully carved clay bowl that is used during the Japanese tea ceremony. The chasen is carved out of a single piece of bamboo, and it is designed to prepare the perfect bowl of matcha, with a nice thick foam on top. Finally, the chashaku is the bamboo spoon that can be a great tool when it comes to measuring out the matcha and scooping it into the matcha bowl. 

Veelgestelde vragen

Hulp nodig? Wij staan voor u klaar.…

Levering

We bieden momenteel gratis bezorging opties voor iedereen wereldwijd. Voor bepaalde bestellingen bieden we ook gratis expresverzending aan, die meestal binnen een paar dagen wordt bezorgd. Als uw bestelling tijdsgevoelig is, zorg er dan voor dat u bij het afrekenen een van de snellere bezorgopties selecteert.

Thee en theeservies

Heb je vragen over een van onze producten? Je kunt ze stellen aan onze klantenservice of de honderden video's bekijken die we hebben op YouTube, Instagram, Facebook en TikTok voor meer informatie.

Problemen met de bestelling

Hoewel onze thee doorgaans snel en efficiënt wordt verzonden vanuit onze distributiecentra in de EU en de VS, kunnen er vertragingen optreden vanwege de douane, vakantiedrukte en het weer. We kunnen u trackinginformatie verstrekken wanneer u bestelt, zodat u altijd weet waar uw thee zich bevindt!

Betalingen

We accepteren momenteel betalingen via de gangbare creditcards, PayPal, Apple Pay en bankoverschrijving. Als je vragen hebt over je voorkeursbetaalmethode, neem dan contact met ons op. We kunnen dan samen kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Retourneren en restituties

Hoewel retourzendingen bij Nio zeer zeldzaam zijn, komen ze af en toe voor. We willen dat iedereen tevreden is met de thee die ze ontvangen, dus bieden we liever een vervangende thee aan dan dat we iemand met een thee laten zitten die ze niet lekker vinden. Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we eventuele problemen met de door u bestelde thee oplossen.

1 van 4