Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in zit Gyokuro Groene thee.
Waarom doet Gyokuro cafeïne bevatten
De reden dat thee cafeïne bevat, heeft te maken met hoe de Gyokuro plant verdedigt zich tegen insecten. De theeplant produceert van nature cafeïne in de buitenste laag van het theeblad om zich tegen insecten te beschermen. Cafeïne kan erg bitter zijn, of zelfs giftig voor kleine insecten, dus het biedt een goede bescherming.
Ironisch genoeg heeft dit cafeïnegehalte in de theeplant hem aantrekkelijker gemaakt voor mensen. De eerste mensen die thee dronken in Japan waren de monniken, die ontdekten dat het hun concentratie verbeterde tijdens lange meditatieperiodes.
We weten nu dat dit te danken was aan de combinatie van cafeïne en l-theanine. Cafeïne is een stimulerend middel, maar l-theanine kan de opname van cafeïne juist vertragen en een kalmerend effect op de hersenen hebben. Deze twee werken synergetisch samen om je een kalm en alert gevoel te geven dat de hele dag aanhoudt. Hoewel de Gyokuro Groene thee bevat veel cafeïne, net als l-theanine. Daarom krijg je niet de crash of de zenuwen die je normaal gesproken associeert met cafeïnehoudende dranken zoals koffie.
Waarom is de Gyokuro Is het cafeïnegehalte in thee zo hoog?
De reden dat Gyokuro Het cafeïnegehalte is bijzonder hoog, maar dat heeft te maken met hoe de thee wordt verbouwd en geoogst. Om als een Gyokuro , De theeplant moet minimaal 3 weken vóór de oogst in de schaduw staan. Gedurende deze tijd wordt de theeplant van zonlicht afgesloten met een speciaal soort net, Kabuse genaamd. Dit wordt gedaan omdat het de productie van bittere catechines door de theeplant verhindert en de theanine in zoet en hartig water behoudt. Het verhoogt ook de hoeveelheid cafeïne in Gyokuro .
Het schaduwproces kan een stressvolle periode zijn voor de theeplant. Hij produceert meer cafeïne om de bladeren te beschermen tegen insecten. Daarom is het belangrijk om te weten dat als je op zoek bent naar een thee met een hoog gehalte aan cafeïne, cafeïne Gyokuro en andere schaduwrijke Japanse groene theeën kunnen een goede optie zijn.
Hoe het plukken de Gyokuro cafeïnegehalte
De cafeïne in Gyokuro Groene thee wordt ook beïnvloed door de manier waarop de thee wordt geplukt. De boer selecteert de bovenste drie spruiten van de theeplant, omdat deze het zoetst en zachtst van smaak zijn. Deze theebladeren bevatten ook het hoogste cafeïnegehalte.
De jongere spruiten van de theeplant zijn malser en kwetsbaarder voor insecten. Als reactie hierop produceert de theeplant meer cafeïne om ze te beschermen. Daarom heeft thee gemaakt van jongere bladeren een hoger cafeïnegehalte dan thee gemaakt van de hardere, volwassen bladeren en stengels van de theeplant.
Door de schaduw en het oogstproces Gyokuro Het cafeïnegehalte van thee behoort tot de hoogste ter wereld!
Gyokuro cafeïnegehalte van keizerlijke groene thee
De reden Gyokuro staat bekend als de keizerlijke groene thee, omdat het ooit de favoriete thee van de keizer was. Vóór de wijdverbreide toepassing van koeling werd de kwaliteit van thee beoordeeld aan de hand van hoe goed de smaak behouden bleef na verloop van tijd. De keizer wachtte vaak een tijdje na de oogst voordat hij de thee beoordeelde.
Omdat Gyokuro De thee wordt in stand gehouden of zelfs verbeterd naarmate de tijd verstrijkt. Het was altijd deze thee die de keizer selecteerde voor zijn privécollectie. Gyokuro Producenten concurreren nog steeds in heel Japan om de thee die de keizer verkiest.
Dus daarom Gyokuro thee wordt keizerlijke groene thee genoemd en als je op zoek bent naar de Gyokuro keizerlijk cafeïnegehalte, dit is hetzelfde als gewoon Gyokuro groene thee, met een pakkende naam.
Hoeveel cafeïne zit er in de Gyokuro groene thee
Ten slotte beantwoorden we de vraag hoeveel cafeïne er in zit Gyokuro Groene thee. Het antwoord is tussen de 130 en 140 mg cafeïne, maar dit kan van een paar verschillende factoren afhangen. Laten we eens kijken hoe de Gyokuro Het cafeïnegehalte van groene thee kan variëren afhankelijk van het ras, Gyokuro brouwen methode en Gyokuro brouwtemperatuur.
cultivar
De Gyokuro Cafeïne in thee kan afhangen van de theeplantsoort die gebruikt wordt om het te maken. Bijvoorbeeld de Saemidori Gyokuro Cha Mejin heeft een hoger cafeïnegehalte dan de Yabukita Gyokuro Cha Musume. Dit zal slechts een kleine impact hebben, maar de impact is er desalniettemin.
brouwen
De Gyokuro Het cafeïnegehalte van de thee kan ook afhangen van hoe de thee is gezet. Sommige theemeesters zetten de thee met 5 gram bladeren en slechts 50 ml water. Dit concentreert de smaak en de gezondheid. Gyokuro voordelen van thee in een kleinere ruimte, maar het creëert ook een hoge cafeïne Gyokuro .
Temperatuur
De laatste factor die van invloed kan zijn Gyokuro Cafeïnegehalte van groene thee is de temperatuur waarmee je de thee zet. Cafeïne is een van de chemische verbindingen in thee die bij een hogere temperatuur wordt geëxtraheerd. Hoe lager de watertemperatuur, hoe minder cafeïne je extraheert.
Als je op zoek bent naar een lage cafeïne Gyokuro , Je kunt koude koffie Gyokuro . Dit zorgt niet alleen voor een koele, verfrissende kop groene thee, maar verlaagt ook het cafeïnegehalte. Dit is perfect, want als je het voor het eerst proeft, koud gebrouwen Gyokuro , Je wilt het de hele middag door opdrinken!
Laatste gedachten over de cafeïne in Gyokuro
Terwijl de hoeveelheid Gyokuro Cafeïne kan sterk variëren, afhankelijk van hoe de thee wordt geproduceerd en bereid; het is meestal een thee met een zeer hoog cafeïnegehalte. U kunt deze thee beter vermijden als u gevoelig bent voor cafeïne, maar als u op zoek bent naar een vervanger voor koffie, is de... Gyokuro Het cafeïnegehalte van thee kan precies zijn wat je zoekt!
Na de afgelopen jaren door Japan te hebben gereisd, hebben we tientallen boeren ontmoet en veel verschillende soorten geproefd. Gyokuro thee. De best Gyokuro We hebben ontdekt dat ze worden geproduceerd door Dhr. Sakamoto, een getalenteerde boer in de stad Shibushi.
Als je wat van meneer Sakamoto's wilt proberen, Gyokuro , Je kunt beginnen met de Cha Musume of de Sasa Hime. Als je al een Gyokuro drinker, je geeft misschien de voorkeur aan de Gyokuro cha meijin of de Gyokuro Wakamusha.
1 reactie
Great article.