fukamushi vs Sencha is een vergelijking die vaak wordt gemaakt en deze twee theesoorten lijken inderdaad erg op elkaar.
In dit artikel gaan we deze twee theesoorten vergelijken' kleur, smaak, Zetmethoden, gezondheidsvoordelen en cafeïnegehalte. Na het lezen van dit artikel zul je begrijpen wat ze op elkaar lijken, wat ze anders maakt en waarom je ze allebei zou moeten proberen om te zien welke je het lekkerst vindt!
Laten we zonder verder oponthoud beginnen! 🍃
Voordat we ingaan op de gedetailleerde vergelijking, wat is fukamushi versus Sencha ?
Sencha thee is de meest gedronken groene thee in Japan.
Deze theeën worden na de oogst gestoomd en kunnen een breed scala aan smaken aannemen.
fukamushi Sencha verwijst naar een Sencha dat langer gestoomd is, en dit leidt tot verschillen in de smaak, bereiding en gezondheidsvoordelen van fukamushi Sencha tegen Sencha .
kleur

Als je ooit een foto hebt gezien van deze super levendige groene theeën, is het waarschijnlijk een fukamushi Sencha . normaal Sencha theesoorten kunnen wat groener worden, maar hebben meestal een gele of geelgroene kleur.
fukamushi Sencha kan daarentegen een heldere, troebele groene infusie opleveren, vooral na het tweede trekken van de thee.
Als u wilt weten waarom bepaalde theesoorten groen, geel of bruin zijn, kunt u dit artikel lezen op 👉 theekleuren.
fukamushi Sencha tegen Sencha smaakprofiel
Sencha is een brede categorie thee als het om smaak gaat, en veel daarvan heeft te maken met hoe de thee wordt gestoomd. Kort gestoomd Sencha kan een mildere, iets drogere smaak aannemen en fukamushi Sencha Theesoorten spelen vaker met deze gestoomde groentetonen.
Normaal gestoomd Sencha of chu mushi Sencha ligt ergens in het midden, met enkele van deze gestoomde groente- of spinaziesmaken die je van fukamushi zou kunnen krijgen Sencha , en ook deze frissere, meer citrusachtige smaken die je misschien gewend bent van kort gestoomde Sencha .
Trouwens, als je geïnteresseerd bent in het verschillende smaakprofiel van alle groene theesoorten, dan heeft ons team van thee-experts een heel artikel geschreven waarin we alle theesoorten bespreken. Lees het artikel zeker. 👉 Hoe smaakt groene thee?
brouwen
Eén verschil tussen fukamushi Sencha tegen Sencha komt neer op het zetten van de twee theesoorten. Omdat fukamushi Sencha heeft de neiging om kleinere bladdeeltjes te bevatten en een groter relatief oppervlak. Dit betekent dat de thee sneller in het water kan trekken.
Om een normale thee te zetten Sencha , Wij raden aan om 60 graden Celsius (140 graden Fahrenheit) te gebruiken en een zettijd van 1 minuut. Om een fukamushi te zetten Sencha , We raden aan dezelfde temperatuur te gebruiken, maar deze keer kun je de bladeren slechts 45 seconden laten trekken. Dit is een van de vele verschillen tussen fukamushi vs Sencha .
Als je wilt leren hoe je bier kunt brouwen Sencha thee, je kunt deze complete gids volgen op 👉 hoe te brouwen Sencha Thee stap voor stap.
fukamushi vs Sencha gezondheidsvoordelen

Als het gaat om de gezondheidsvoordelen van fukamushi Sencha tegen Sencha , De twee theesoorten zijn in principe hetzelfde, met één uitzondering.
Tijdens het diep stomen worden de theebladeren afgebroken, waardoor er meer bladmateriaal in de kop stroomt. Dit betekent dat je bij het drinken van fukamushi-thee een hogere dosis van de stoffen in het blad binnenkrijgt.
Bij het bereiden van gewone Sencha Met grotere bladeren blijven er meer van deze stoffen in de theepot en komt er minder in je kopje terecht. Dit is een ander belangrijk verschil tussen fukamushi vs Sencha .
cafeïnegehalte
Sencha cafeïne Het cafeïnegehalte zal ongeveer 40 mg per portie zijn, en dat bereik hangt af van het soort thee dat u gebruikt en hoe het wordt bereid. Fukamushi Sencha zal ook iets hoger zijn in cafeïne vs. Sencha . Het verschil is echter misschien niet zo extreem.
De theeplant produceert cafeïne aan de buitenkant van de bladeren als bescherming tegen insecten. Cafeïne kan erg bitter zijn, zelfs giftig voor kleine insecten, dus het vormt een goede verdedigingslaag. Omdat de cafeïne zich aan de buitenkant van het theeblad bevindt, kan het gemakkelijk door het water worden geëxtraheerd. Dit zou suggereren dat het verschil in cafeïnegehalte van fukamushi vs Sencha .
Als je geïnteresseerd bent in een complete ranglijst van cafeïne in groene thee, kun je dit artikel lezen op 👉 welke thee heeft de meeste cafeïne.
Het definitieve oordeel over Fukamushi vs. Sencha
Het langere stoomproces is verantwoordelijk voor alle verschillen tussen fukamushi Sencha tegen Sencha . Dit proces leidt tot kleinere bladdeeltjes, een levendigere kleur en een vollere smaak. Hoewel een paar seconden stomen misschien niet zo'n groot verschil lijkt, draagt het bij aan alle verschillen in fukamushi vs Sencha .
Als je geïnteresseerd bent in het proberen van fukamushi Sencha voor uzelf raden wij de Murasaki aan Sencha Van meneer Kawaji. Meneer Kawaji is een getalenteerde boer in Zuid-Japan en is gespecialiseerd in het gebruik van diep gestoomde thee. Hij produceert zijn thee op een kleine boerderij op het platteland, zonder gebruik van pesticiden of chemicaliën.

1 reactie
This was a very nice article. I would enjoy reading comparisons between other teas. Thanks