Alles wat u moet weten over Hojicha

Hoewel de kleur van de Hojicha  en bladeren kunnen het doen lijken op een soort zwarte thee, Hojicha is eigenlijk een gebrande groene thee. Nadat de bladeren zijn geoogst, worden ze gestoomd om het oxidatieproces te stoppen. Als de bladeren na de oogst niet zouden worden verhit, zouden ze volledig oxideren en een zwarte thee worden. Dit maakt hōjicha een soort Japanse groene thee, maar wat het uniek maakt, is wat er daarna gebeurt.

In dit artikel leggen we je uit wat Hojicha Hoe het smaakt en hoe je het klaarmaakt. Laten we beginnen! 🍵 🍃

 

 Hojicha blad

wat is Hojicha

De Hojicha De bladeren worden geroosterd in een grote pan of in een braadmachine.

Aldus Hojicha wordt gecategoriseerd als geroosterde thee. Geroosterde thee omvat theeën zoals: Hojicha , Kamairicha , geroosterde oolongthee, geroosterde cannabisthee en Genmaicha . Om meer te weten te komen over geroosterde theesoorten, We nodigen u uit om het artikel te lezen 👉 Alles wat u moet weten over geroosterde thee. Maar laten we het eens hebben over Hojicha !

Hoewel het gebruikelijk is dat Japanse groene theeën het in verschillende productiefasen wordt verhit, gebeurt dit meestal op zeer lage temperaturen en wordt het voornamelijk gebruikt om te drogen.

met Hojicha , De toegepaste hitte is veel intenser en duurt langer. Dit transformeert het theeblad volledig en verandert de kleur van groen naar bruin.  

 

Hojicha uitgelegd en geïllustreerd in video

  

wat doet Hojicha Smaakt thee?

Wat nog opmerkelijker is dan de transformatie van de kleur van de Hojicha is de transformatie van de smaak. De Hojicha Thee is nu bijna niet meer te herkennen aan zijn oorspronkelijke, ongebrande staat.

De smaak is niet per se beter of slechter, hij wordt gewoon anders. De frissere tonen van gestoomde groenten en citrus worden ingeruild voor warmere tonen van koffie, karamel en chocolade. De kleur van de Hojicha thee wordt ook rood tot bruin, wat nog eens de enorme transformatie aangeeft die deze thee ondergaat.

 

 Hojicha in een lepel

Hojicha Uitspraak

De juiste manier om te spellen Hojicha is eigenlijk hōjicha. Let op de lijn boven de o in hōjicha. Dit wordt een choōnpu genoemd, wat duidt op een langere klinker. Bij het uitspreken van de eerste lettergreep van hōjicha, kun je de "o"-klank uittekenen, zodat je het uitspreekt als hoojicha of houjicha, zoals het vaak wordt geschreven.

Bij het uitspreken van Japanse woorden is het over het algemeen belangrijk om de lettergrepen te leren. De meeste woorden zijn gemakkelijk uit te spreken in het Japans, omdat je ze eenvoudig kunt uitspreken met behulp van het Hiragana- of Katakana-lettergreepalfabet. 

 

Geschiedenis van Hojicha  

In de jaren 1920 zocht een theehandelaar in Kyoto naar een bestemming voor de overgebleven theebladeren en -stengels. Terwijl de jongste scheuten van de theeplant gereserveerd waren voor premium thee, bleven de oudere bladeren over en konden ze niet veel meer gebruiken. De handelaar ontdekte dat door het roosteren van deze bladeren een heerlijke smaak en geur ontstonden. 

Net als bij veel andere theesoorten, zoals Genmaicha en kukicha, Hojichabegon als een manier om het maximale uit de theeoogst te halen. In die tijd was thee nog steeds een kostbaar product en de vraag overtrof vaak het aanbod. Een paar innovatieve theeproducenten in Kyoto begonnen delen van de plant te roosteren die ze anders niet zouden verkopen, zoals de stengels en oudere bladeren van de plant. Dit werd een enorm succes en mensen in heel Japan begonnen deze meer geroosterde smaken in hun groene thee te waarderen. Uiteindelijk begonnen producenten te experimenteren met verschillende manieren om Hojicha .

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Japanse thee, is het artikel 👉 Geschiedenis van groene thee in Japan & Theeceremonie gemaakt voor jou!

 

Hojicha Vandaag

Japanse Hojicha heeft in de loop der jaren een ware transformatie ondergaan, maar is nog steeds geliefd. Als je Kyoto in de herfst bezoekt, kun je nog steeds mensen de bladeren zien roosteren in kleine brandmachines. De geur van deze vers geroosterde bladeren verspreidt zich door de lucht en lokt je naar elke theewinkel. In de warmere maanden bereiden mensen graag thee. Hojicha als cold brew, om meer van deze karamelsmaken te verkrijgen. In bepaalde theehuizen in Japan branden ze de thee zelfs met de hand, recht voor je neus. Dit gebeurt in een speciaal soort pan waarin de blaadjes boven een vlam of fornuis worden verwarmd en vervolgens direct in een theepot worden gegoten. Je kunt ook zelf kiezen hoe hard je de thee wilt branden. Afhankelijk van hoe lang de blaadjes in de pan blijven, kunnen ze een lichte, medium of donkere tint produceren. Geroosterd Hojicha . Dit kan veel extra werk vergen, maar het is het allemaal waard voor de smaak van vers geroosterd Hojicha ! Hoe u zich ook wilt voorbereiden Hojicha groene thee, Ik weet zeker dat je blij zult zijn dat je het ontdekt hebt. 

 

Het proces van hoe Hojicha Thee wordt gemaakt

Hojicha thee wordt op twee manieren gemaakt. Het wordt in een pan gebakken of in een braadmachine geproduceerd. 

Braadmachine

De braadmachine lijkt bijna op een cementmixer en draait de bladeren in een metalen trommel op hoog vuur. Dit zorgt ervoor dat de bladeren niet verbranden, maar licht roosteren en een lichtbruine kleur krijgen. Door het draaien blijft de branding ook gelijkmatig, zodat elk blad ongeveer even sterk brandt.

Bij de productie van grotere hoeveelheden  Hojicha , De bladeren moeten op grootte worden gescheiden. De kleinere bladeren roosteren het snelst, dus moeten ze samen worden verwarmd, en de grotere bladeren roosteren het langzaamst, dus ook die worden in een aparte machine verwarmd. Ten slotte worden alle bladeren samengevoegd zodra de gewenste roostergraad is bereikt.

Grote hete pan

Een alternatieve methode die we hebben gezien, is het roosteren van de  Hojicha  in een grote hete pan. Dit is dezelfde pan die gebruikt wordt om  Kamairicha  of thee uit een pan. Toen we meneer Issin ontmoetten, een boer in Takachiho die beide maakt,  Kamairicha  en Hojicha , Hij legde ons uit dat als hij iets wil maken, Hojicha , Hij moet de thee langer op een hogere temperatuur roosteren. Hij controleert de temperatuur door een metalen deksel op de pan te leggen en de bladeren ongeveer een uur te laten roosteren. Kamairicha wordt geroosterd op een lagere temperatuur en gedurende een kortere tijd, waardoor het slechts een gedeeltelijk geroosterde thee is, met een smaak ergens tussen een Hojicha en een Sencha .

Theemeester roostert de Hojicha met de hand

Er is een derde manier van produceren Japanse Hojicha, maar het is ongelooflijk zeldzaam. In bepaalde duurdere theehuizen brandt de theemeester de thee. Hojicha Met de hand. Ze doet theeblaadjes in een speciale porseleinen pot en roostert ze boven een vlam. De blaadjes kunnen vervolgens via de holle handgreep in een theepot worden gegoten en vervolgens worden gezet.

 

Soorten Hojicha

Niet allemaal Hojicha groene thee is hetzelfde, afhankelijk van welke delen van de theeplant worden geroosterd en hoe sterk de branding is, kun je totaal verschillende smaakprofielen krijgen. Hojicha wordt normaal gesproken gemaakt van Sencha , Bancha of Kukicha. Hoewel het veel minder vaak voorkomt, zijn we ook hoji tegengekomen. Genmaicha en zelfs geroosterd Gyokuro Thee. Verschillende delen van de theeplant smaken niet alleen anders, maar branden ook anders. Kleinere, delicatere blaadjes branden sneller dan de dikkere, rijpere blaadjes die je in een bancha vindt. Hojicha Kan ook worden onderverdeeld in licht gebrand, medium gebrand en donker gebrand. Afhankelijk van hoe donker je de smaak wilt, heb je veel verschillende opties in de wereld van Hojicha thee, vergelijkbaar met de wereld van koffie.

kuki Hojicha

kuki Hojicha is ook een ander heerlijk fenomeen. Deze thee wordt gemaakt van de stengels en bladeren van de theeplant, of gewoon van de stengels. Door alleen de stengels van de theeplant te gebruiken, verlaag je niet alleen het cafeïnegehalte, maar krijg je ook een donkerdere branding. Met deze thee krijg je meer hooi- of strotonen van de thee en in het geval van de kuki Hojicha van Mr. Issin krijg je een veel donkerder smaakprofiel, bijna zoals koffie. Als je op zoek bent naar de beste Hojicha voor koffieliefhebbers, de Issin Kuki Hojicha is absoluut de juiste!

Meneer Issin gebruikt een unieke methode om zijn Hojicha . Terwijl de meeste Hojicha thee wordt geroosterd in een grote machine om een uniforme branding te verkrijgen, de heer Issin gebruikt een techniek die wat genuanceerder is voor het produceren van kleinere partijen van zijn beroemde kuki Hojicha . Hij roostert de theebladeren in een hete pan en ze worden automatisch gedraaid door een systeem van metalen peddels. Dit proces kan meer tijd kosten en maakt het mogelijk om slechts kleinere hoeveelheden te produceren, maar het geeft meneer Issin meer controle over het brandproces en zorgt ervoor dat de thee perfect wordt gebrand. Hij gebruikt deze machine ook om zijn thee te produceren. Kamairicha , of gedeeltelijk geroosterde thee.

Kamairicha

Kamairicha zit ergens tussen een Hojicha of volledig geroosterde thee en een Sencha of ongebrande thee. Deze pan-stookmethode is gebruikelijk bij Chinese groene thee, maar niet bij Japanse groene thee, waardoor Kamairicha een anomalie in Japan.

Hoewel Kamairicha is ongebruikelijk in Japan als geheel, er zijn enkele gebieden waar het een specialiteit is geworden, zoals Miyazaki, waar meneer Issin woont. Dit Kamairicha wordt in dezelfde pan geroosterd als de Kuki Hojicha , Maar deze keer wordt hij onafgedekt gelaten, zodat hij niet zo heet wordt. Hij wordt ook korter gebrand, waardoor de bladeren niet bruin worden, maar slechts licht van kleur veranderen.

Deze thee is echt een kruising tussen gebrande en ongebrande thee. Hij heeft de kenmerken van beide, maar ook zijn eigen, volledig unieke eigenschappen. Kamairicha van Mr. Issin heeft deze nootachtige smaakprofielen zoals cashew, hazelnoot en geroosterde amandel. Het behoudt ook enkele van de gestoomde groentekenmerken die je zou verwachten van een Japanse groene thee zoals Sencha .

 

 Hojicha thee

hoe te brouwen Hojicha

brouwen Hojicha thee is eenvoudig. U hoeft slechts een paar basisstappen te volgen.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat het zetten heel anders is dan dat van een normale Japanse groene thee zoals Sencha , Let dus goed op de details. 

  

Stap 1 - Meet de juiste hoeveelheid Hojica af

Weeg 5 gram Hojicha thee en doe het in een theepot. De kyusu-theepot werkt hiervoor het beste, maar zorg ervoor dat je een geglazuurde theepot gebruikt, want een ongeglazuurde theepot kan inbranden en de smaak van andere groene theesoorten verstoren, zoals Gyokuro

Stap 2 - Water erbij schenken 

Giet er 150-200 ml water bij met een temperatuur van ongeveer 79 graden Celsius. De temperatuur zal veel hoger zijn dan bij gewone groene thee, maar dit is geen probleem voor Hojicha . De reden dat je voor de meeste Japanse groene theeën een lagere temperatuur gebruikt, is om te voorkomen dat er catechines uit de thee worden geëxtraheerd. Veel van deze catechines worden verwijderd tijdens het roosteren. Hojicha Moet bestand zijn tegen hogere temperaturen zonder te bitter te worden. Het hetere water zal ook een deel van de warmere smaakkenmerken van de thee naar boven halen.

Stap 3 - Laat het trekken

Laat de thee 1 minuut trekken. Als je echt van donkere thee houdt, Hojicha thee, Je kunt maximaal 2 minuten trekken, maar 1 minuut zou voldoende moeten zijn om de gewenste smaak te verkrijgen. Deze bladeren zijn niet strak opgerold zoals Gyokuro , Dus na slechts 1 minuut trekken zouden ze zich moeten kunnen openen en hun smaak volledig aan het water moeten kunnen afgeven. 

Stap 4 - Geniet van je thee

Giet de Hojicha En geniet van je thee! Het trekken stopt pas zodra de blaadjes van de thee gescheiden zijn, dus zorg ervoor dat je een kyusu-theepot met een ingebouwde zeef gebruikt. Je kunt ook een ander theepotje gebruiken en de thee door een filter gieten om de blaadjes te scheiden.

 

Hojicha Recepten 

Vergelijkbaar met matcha, Hojicha thee Kan in verschillende recepten worden gebruikt. Voor de meeste van deze recepten is het het beste om Hojicha poeder. Hojicha poeder is vergelijkbaar met matchapoeder, maar in plaats van gemaakt te worden van gepoederde tenchabladeren, wordt het gemaakt van gepoederde Hojicha bladeren. Deze Hojicha poeder Is extreem bitter als je het puur drinkt, maar het kan goed werken in combinatie met zoetere ingrediënten. 

 

Klassiek Hojicha thee  

Dit is de beste manier om te genieten Hojicha thee, in zijn pure vorm. Wanneer u de bovenstaande zetinstructies volgt en de thee zonder toevoegingen bereidt, kunt u genieten van alle subtiele smaakkenmerken van de thee. Wilt u de ware smaak van Hojicha thee, Dit is de beste manier om het te doen. Natuurlijk kun je ook experimenteren met de Hojicha poeder van tijd tot tijd, en daarvoor hebben we de andere recepten opgenomen. 

 

Hojicha latte met Hojicha poeder

Net zoals je een matcha latte kunt maken met matcha poeder, kun je ook een matcha latte maken met matcha poeder. Hojicha latte met Hojicha poeder. Het enige wat u hoeft te doen, is deze basisstappen volgen. U kunt deze stappen ook volgen als u een Hojicha melkthee. Het enige verschil tussen een Hojicha latte en een Hojicha melkthee is de toevoeging van de tapiocaparels.

 Hojicha latte met Hojicha poeder

Recept van de  Hojicha latte 

  • Stap 1: Zeef er 3 theelepels van Hojicha poeder in je matchakom.

  • Stap 2: Voeg 60 ml warm water toe

  • Stap 3: Roer de Hojicha poeder in het water met een matcha garde totdat het gelijkmatig gemengd is.

  • Stap 4: Voeg 200 ml warme sojamelk, havermelk of amandelmelk toe en mix de latte.

  • Stap 5: Geniet ervan Hojicha latte! Als je een ijskoude cocktail wilt maken Hojicha latte, Je kunt deze stappen herhalen met koud water en koude havermelk. Serveer ook de Hojicha latte met ijs om het echt koel en verfrissend te houden.

 

Hojicha ijsje

Een andere veelgevraagde Hojicha recept is Hojicha ijsje. In het verleden hebben we video's gemaakt over het maken van matcha-ijs, en dat concept gaan we hier ook toepassen.

 Hojicha ijsje

Recept van de  Hojicha ijsje

  • Stap 1: Zeef er 3 theelepels van Hojicha poeder in je matchakom.

  • Stap 2: Voeg 60 ml warm water toe

  • Stap 3: Roer de Hojicha poeder in het water met een chasen matcha garde totdat het gelijkmatig gemengd is.

  • Stap 4: Schep wat vanille-ijs (of een andere neutrale smaak)

  • Stap 5: Giet de Hojicha plak het op het ijs en roer het erdoor! Dit is de makkelijkste manier om te maken Hojicha ijsje

 

 Hojicha taart

Hojicha taart

Als je een Hojicha taart, Je kunt dit recept hieronder volgen. In plaats van één grote Hojicha taart, het is gemakkelijker om een reeks kleine Hojicha taart

Ingrediënten voor de  Hojicha taart

  • ¾ kop geprakte banaan
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 120 g cakemeel/bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1,5 el Hojicha poeder
  • 50 ml havermelk
  • 30 ml maïsolie
  • 1 el agave- of ahornsiroop

    Recept van de  Hojicha taart

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Vet een kleine muffinvorm in met Earth Balance boter of bakspray. Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en Hojicha poederen zet apart. Je kunt hiervoor een grote mengkom gebruiken.
    2. Meng de havermelk en maïsolie, voeg dan de ahornsiroop of agavesiroop toe en roer goed. Zet dit mengsel vervolgens apart en ga verder met de volgende stap.
    3. Maak nu een zoet beslag door de bananen en suiker te mengen. Gebruik een mengkom en mix ze ongeveer 5 minuten tot ze luchtig zijn.
    4. Zeef vervolgens het bloemmengsel erbij en meng het in twee porties met het bananenbeslag. Meng het er vervolgens voorzichtig doorheen met een rubberen schraper of een ander vergelijkbaar hulpmiddel.
    5. Roer het havermelkmengsel goed door en schep er vervolgens wat beslag in om het te mengen. Giet vervolgens het havermelkmengsel bij het bananenmengsel en spatel het er voorzichtig doorheen.
    6. Giet al dit beslag in een muffinvorm tot elke muffinvorm bijna vol is (90%). Bak het beslag vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven. Je weet dat het klaar is als je een satéprikker in de cake steekt en deze er schoon uitkomt.
    7. Haal elk beslag eruit Hojicha taart Haal ze uit de muffinvorm zodra ze gaar zijn en laat ze afkoelen tot je ze serveert!

     

      Hojicha pudding 

      Vergelijkbaar met het recept voor Hojicha ijsje, Hojicha pudding is ook heel eenvoudig te maken. Deze keer, in plaats van het toevoegen van de Hojicha Voeg gewoon het poeder toe aan de pudding. Je kunt een theelepel poeder toevoegen aan een kwart kopje pudding. Zorg er wel voor dat je het goed mengt, zodat er geen klontjes ontstaan. Dit kan een heerlijke, simpele traktatie zijn om het hele jaar door van te genieten. Het recept voor Hojicha pudding is veel minder ingewikkeld dan het recept voor Hojicha taart bijvoorbeeld, maar het kan net zo lekker zijn!

       

       Hojicha koekjes

      Hojicha koekjes

      Hojicha koekjes zijn een geweldige manier om te combineren Hojicha met chocolade. Deze twee smaken hebben veel gemeen en ze passen goed bij elkaar.

      In dit recept maken we chocoladechips Hojicha koekjes die goed samengaat met een kopje Hojicha thee of een Hojicha latte.

      Aan de slag met bakken!

       

      Ingrediënten voor de  Hojicha koekjes

        • 190 g (1 1/3 kopje) bloem voor alle doeleinden
        • 2,5 g (½ theelepel) bakpoeder
        • 3 g (½ theelepel) zuiveringszout
        • 0,75 g (⅛ theelepel) zout
        • 10 g (2 eetlepels) Hojicha poeder
        • 60 g (1/4 kopje) kristalsuiker
        • 120 g (3/4 kopje) bruine suiker
        • 90 ml (6 eetlepels) neutrale olie (wij gebruikten zonnebloemolie)
        • 60 ml (1/4 kopje) melk (wij gebruikten sojamelk)
        • 5 ml (1 theelepel) vanille
        • 100 g (1/2 kopje) chocoladedruppels

      Recept van de  Hojicha koekjes

        1. Meng de 190 gram of 1½ kopje bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout in een middelgrote of kleine kom. Je kunt dit bloemmengsel apart zetten voor later gebruik.
        2. Vervolgens meng je de Hojicha poeder samen met de kristalsuiker. Je kunt ook de bruine suiker toevoegen om een grote kom zoete Hojicha mengsel.
        3. Nu is het tijd om de olie, havermelk en vanille toe te voegen. Voeg eerst de olie toe, roer goed door, voeg dan de havermelk toe en meng goed tot alle ingrediënten gemengd zijn. 
        4. Vervolgens kun je het bloemmengsel dat je eerder hebt gemaakt erdoor zeven en lichtjes roeren tot het gemengd is.
        5. Je kunt nu 100 gram of ½ kopje chocoladestukjes toevoegen; wij geven de voorkeur aan pure chocolade.
        6. Laat het deeg afgedekt afkoelen in de koelkast. Dit kan minimaal een uur, maar idealiter een nacht.
        7. Vervolgens kun je de oven voorverwarmen tot 190 graden Celsius en twee bakplaten bekleden met bakpapier.
        8. Nu komt het leuke gedeelte! Rol het deeg uit tot 12 deegballen, afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben. Hojicha koekjes zijn. Je kunt het beste ongeveer 5 cm tussen de koekjes laten, zodat ze voldoende ruimte hebben om uit te zetten.
        9. Bak de Hojicha koekjes 10 minuten, totdat de randen hard beginnen te worden, maar het midden nog een beetje zacht is.
        10. Laat de Hojicha koekjesLaat 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
        11. Beweeg de Hojicha koekjes op een rooster om volledig af te koelen en op te stijven.
        12. Serveer je versgebakken Hojicha koekjes met een Hojicha thee of een Hojicha latte!

      Verschil tussen Hojicha en matcha

      Wat is het verschil tussen Hojicha en Matcha? 

      Het is gemakkelijk om overeenkomsten te zien tussen Hojicha poeder en matchapoeder, vooral na het bekijken van een paar van deze recepten. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen deze twee soorten theepoeders die belangrijk zijn om te herkennen.

      kleur

      Een matcha van hoge kwaliteit hoort een donker jadegroene kleur te hebben. Er zijn een paar hoogwaardige Yabukita matchapoeders die een veel lichtere groene kleur krijgen, en dat is ook acceptabel. Als je matchapoeder van zeer lage kwaliteit kiest, kun je een doffe groene, gele of zelfs bruine kleur krijgen. Dit is geen goed teken!

      Hojicha poeder Aan de andere kant zal de kleur altijd bruin zijn, ongeacht de kwaliteit die je kiest. Er kunnen kleurverschillen zijn van donkerbruin tot lichtbruin, maar dit hangt waarschijnlijk af van de branding en de aanwezigheid van de stelen. Dit is meestal een stijlkeuze in de Hojicha poeder en geen betrouwbare manier om de kwaliteit te bepalen.

      Inhoud

      Matchapoeder bevat veel meer cafeïne, aminozuren en chlorofyl dan Hojicha poeder. Omdat Hojicha poeder Omdat de thee meestal gemaakt wordt van de oudere bladeren en stengels van de theeplant, en omdat de thee gemaakt wordt van onbeschaduwde theeplanten, zal het cafeïne- en theaninegehalte veel lager zijn. 

      smaak

      De smaak van Hojicha thee en matcha kan niet meer verschillen. Matcha heeft deze echt sterke, gestoomde groentesmaken, terwijl Hojicha gaat meer over deze warmere smaakprofielen van koffie, karamel en chocolade. Het brandproces van Hojicha verwijdert deze grassige smaakprofielen, terwijl de smaken worden versterkt door de theebladeren tot poeder te vermalen. Hierdoor zijn de twee theesoorten bijna tegengesteld.

       

      Wat zijn de voordelen van Hojicha Thee?

      Deze thee heeft veel voordelen. Ben je geïnteresseerd in alle voordelen van Hojicha In detail? Bekijk dan ons artikel 👉 Wat zijn de verschillende Hojicha voordelen. Lees anders onze korte samenvatting hieronder 👇

      Laag cafeïnegehalte

      Het voordeel Hojicha heeft meer dan theeën zoals Sencha En matcha is dat het zeer weinig cafeïne bevat. Hojicha Kan 's avonds worden genoten vanwege het lage cafeïnegehalte. Er zijn twee redenen waarom Hojicha bevat weinig cafeïne. De eerste reden is dat het meestal gemaakt wordt van oudere theebladeren en -stengels, die minder cafeïne bevatten. De tweede reden is dat een deel van de cafeïne uit de bladeren wordt verwijderd tijdens het branden, waardoor groene thee overblijft met veel minder cafeïne dan Sencha .

      Hojicha cafeïne wordt geschat op 7 tot 40 mg cafeïne per kopje. Dit betekent dat het acceptabel is voor mensen die gevoeliger zijn voor cafeïne, of voor mensen die proberen te minderen. Te veel cafeïne kan negatieve bijwerkingen hebben, en Hojicha is een goede manier om te ontgiften. Je kunt het zien als de Hojicha cafeïne reinigen!

      Als je op zoek bent naar de thee met het laagste cafeïnegehalte in Japan, kun je het beste eens kijken naar theesoorten zoals bancha., Genmaicha , kukicha en Hojicha . Maar wat zijn de theeën met het minste cafeïne? Als je geïnteresseerd bent in het antwoord, raden we je aan het artikel te lezen: 👉 Thee met het laagste cafeïnegehalte: Van laag naar hoog.

      Betaalbare prijs

      Een ander voordeel van Hojicha is dat het vaak veel betaalbaarder is dan andere soorten losse groene thee. Een goede smaak Hojicha groene thee kan de helft kosten van een hoogwaardige thee Sencha , en door het brandproces is er iets minder discrepantie tussen lage kwaliteit en hoge kwaliteit Hojicha .

      Dit betekent niet dat u voor de goedkoopste optie kunt gaan Hojicha en verwacht dat het heerlijk smaakt, maar het is veel gemakkelijker om iets geweldigs te vinden Hojicha thee voor een betaalbare prijs.

      We nemen zelfs Hojicha in onze top 4 van de beste betaalbare losse groene thee! Als je geïnteresseerd bent om te weten wat de bestegoedkope losse theesoorten zijn, nodigen we je uit om het artikel te lezen 👉 Lijst met de Beste goedkope losse groene theesoorten.

       

      De beste kiezen Hojicha

      Als het gaat om best Hojicha voor beginners verwijzen we mensen vaak naar de noike Hojicha . Deze thee wordt geproduceerd door meneer Noike, die een kleine theeplantage bezit in een bos net buiten Kyoto. Door de natuurlijke schaduw van de grote pijnbomen die zijn bos omringen, krijgen veel van zijn theeën een zoetere smaak dan normaal. Dit maakt de Noike Hojicha een veel zoetere Hojicha , met tonen van karamel en chocolade. Kyoto is de oorsprong van de Japanse Hojicha , en het produceert nog steeds enkele van de beste geroosterde theeën. Dit Hojicha van meneer Noike, een trotse vertegenwoordiger van deze geweldige nalatenschap.

       

      Hoe maak je je eigen doe-het-zelf Hojicha Thuis?

      Als je het zelf wilt proberen geroosterde thee thuis, is er een trucje dat heel goed werkt. Neem gewoon een paar gram theeblaadjes en doe ze in een droge pan om ze op het fornuis te roosteren. Het duurt ongeveer vijf minuten voordat je merkt dat ze roosteren, maar als het eenmaal begint, gaat het heel snel, dus houd de blaadjes in de gaten. Zodra je de gewenste branding hebt bereikt, kun je het vuur uitzetten en je thee zetten. Hojicha thee meteen.

      Hier is de complete stapsgewijze handleiding:

      • Stap 1 - Kies een goede kukicha voor je geroosterde thee
      • Stap 2 - Verwarm de pan en maak van je kukicha een geroosterde thee
      • Stap 3 - Laat uw vers gezette geroosterde thee trekken in een Kyusu en geniet ervan!

       

      is Hojicha een soort groene thee?

      Hoewel Hojicha Het lijkt misschien meer op zwarte thee, maar het is eigenlijk een soort groene thee. De definitie van groene thee versus zwarte thee heeft niets te maken met de kleur, maar met de productie van de thee. Zwarte thee is een volledig geoxideerde thee en groene thee is een niet-geoxideerde thee. Tijdens het oxidatieproces worden de catechines in de thee omgezet in theaflavines en krijgen de bladeren een roodbruine kleur. De bladeren die gebruikt worden om groene thee te maken, worden na de oogst verhit, waardoor het oxidatieproces stopt. Hierdoor behoudt de groene thee meer van zijn verse plantaardige smaak, terwijl zwarte theeën een warmere smaak krijgen.

      Omdat Hojicha ondergaat dezelfde verwerking als andere groene theeën en het oxidatieproces wordt gestopt, het is een soort groene thee. Hoewel de bladeren daarna worden geroosterd en de kleur verandert in bruin., Hojicha thee blijft nog steeds een soort Japanse groene thee.

       

      Kun je koud brouwen? Hojicha ?

      Als we denken aan koud gezette groene thee, denken we meestal aan de zoetere en frissere theesoorten zoals  Sencha  en  Gyokuro , Maar Hojicha kan ook prima werken. In de warmere maanden in Japan kun je koud gebrouwen koffie vinden Hojicha wordt geserveerd en het is zeker de moeite waard om te proberen als je de kans krijgt. Het koelere water brengt meer zoete karameltonen naar voren en minder bittere, rokerige of houtachtige tonen. Het resultaat is een thee die op de een of andere manier zowel verwarmend als verfrissend is.

      naar Lees meer over cold brewing, We raden je aan het artikel te lezen 👉 koude groene thee uitgelegd door thee-experts

       

      Wat is het verschil tussen Sencha en Hojicha ?

      Er zijn 8 verschillen tussen Sencha en Hojicha . Geïnteresseerd in het onderwerp? Bekijk ons artikel. 👉 Verschil tussen Sencha tegen Hojicha  Beschikbaar op onze blog! In dit artikel vergelijken we  Hojicha tegen Sencha  en zie hoe de twee theesoorten verschillen. Je leert ook hoe één subtiel verschil in het productieproces kan leiden tot twee compleet verschillende smaakprofielen.

      1. Kleur van de bladeren
      2. blad
      3. Uiterlijk en kleur van de thee
      4. smaak
      5. cafeïne
      6. brouwen
      7. Teelt
      8. Prijs

       

      Conclusie over Hojicha

      Het maakt niet uit hoe je wilt genieten Hojicha , of het nu is Hojicha thee, Hojicha latte, Hojicha ijsje, Hojicha taart, Hojicha pudding of Hojicha koekjes, Je zult blij zijn dat je het aan je leven hebt toegevoegd. Er zit iets in de smaak van deze geroosterde thee dat hem bijzonder maakt. Hij is ook een goede combinatie met eten, dus je kunt hem in allerlei lekkernijen gebruiken. Ik hoop dat je dit artikel leuk vond en een paar nuttige tips hebt gevonden die je kunt gebruiken voor je... Hojicha thee reis. 

      Terug naar blog

      Reactie plaatsen

      Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

      1 van 4