Collectie: Bekijk onze Japanse geroosterde thee

Japanse geroosterde thee Wordt steeds populairder vanwege de zachte, geroosterde smaken. Hoewel ze nog steeds als groene thee worden beschouwd, hebben deze geroosterde theeën een iets donkerdere smaak.  Hojicha  is een volledig geroosterde groene thee met een roodbruine smaak en veel rijkere smaaktonen van koffie, karamel en chocolade.

11 producten

Wat is Japanse geroosterde thee?

Japanse geroosterde thee verwijst naar een aantal verschillende soorten groene thee die tijdens het productieproces worden geroosterd. In deze categorie nemen we graag de volgende soorten op: Hojicha , een volledig geroosterde groene thee, Kamairicha , een gedeeltelijk geroosterde groene thee en Genmaicha , die niet geroosterd is, maar wel stukjes geroosterde rijst bevat, waardoor het een vergelijkbare smaak heeft. 

japanse geroosterde thee in een kopje

Onze Japanse gebrande theeën zijn uitsluitend afkomstig van kleine boerderijen in Japan

Na de afgelopen jaren door Japan te hebben gereisd, hebben we tientallen boeren ontmoet en heel wat geroosterde theesoorten geproefd. We hebben een kleine selectie van onze favorieten geselecteerd om met jullie te delen. 

Onze gebrande thee is 100% pesticidenvrij

Wanneer we bronnen Hojicha , Kamairicha , Genmaicha of Kuki Hojicha , We werken alleen samen met boeren die pure thee produceren zonder pesticiden. Wanneer we de theevelden bezoeken, zien we graag alle stappen die de boeren ondernemen om niet alleen heerlijke Japanse gebrande thee te produceren, maar dit ook te doen zonder het lokale ecosysteem te schaden. Deze pesticidenvrije gebrande theevelden gonzen van activiteit, met verschillende soorten insecten, vogels en zelfs zoogdieren die zich tussen de rijen thuis voelen. 

Hojicha geroosterde thee in een kopje

Verschillen tussen geroosterde thee en normale thee

Tijdens het branden veranderen de gebrande theeblaadjes van heldergroen naar donkerbruin. Ook de vloeistof van de gebrande thee verandert ten opzichte van gewone thee. In plaats van deze heldergele of groene kleur, krijgen gebrande theeblaadjes een oranje tot roodbruine kleur. 

Soorten Japanse geroosterde thee

Zoals we al eerder zeiden, zijn er drie verschillende soorten thee die we Japanse geroosterde thee noemen. Laten we ze wat uitgebreider bespreken.

  • kamairicha

    Kamairicha

    Dit is een gedeeltelijk geroosterde thee en een regionale specialiteit van de prefectuur Miyazaki. De theebladeren worden in een hete pan gedraaid op een lagere temperatuur en gedurende een kortere tijd dan bij traditionele thee. Hojicha . Dit gedeeltelijke brandingsproces zorgt ervoor dat de thee in balans is met de grassige profielen van zeewier van een Sencha en de warmere geroosterde smaken van een Hojicha . Deze nootachtige of karamelachtige smaaktonen vormen het voornaamste verschil tussen gedeeltelijk gebrande thee en normale thee.

    Winkel Kamairicha 
  • normaal Hojicha

    Hojicha

    Deze thee is volledig gebrand, in een grote pan of een brandmachine. Deze volledig gebrande theeblaadjes krijgen de donkerbruine kleur en de smaak speelt zich af met tonen van koffie, karamel en chocolade. 

    Winkel Hojicha 
  • hoji Genmaicha

    Genmaicha

    Genmaicha wordt niet gemaakt van geroosterde theebladeren, maar we beschouwen het nog steeds als geroosterde thee omdat het gemengd is met geroosterde rijst. De warmere smaken van de geroosterde rijst combineren goed met de zoetere en citrusachtige smaken van de ongebrande theebladeren, wat resulteert in een uniek, zeer aangenaam "graan" smaakprofiel.

    Winkel Genmaicha 
1 van 3
noike Hojicha geroosterde thee in een kopje

Geschiedenis van Japanse geroosterde thee

De geschiedenis van Japanse gebrande thee gaat terug tot de 20e eeuw. Theehandelaren in Kyoto wilden een bestemming vinden voor de oudere bladeren en stengels van de theeplant die ze niet konden verkopen. Sencha . Ze ontdekten dat het veel minder uitmaakte welke theebladeren je gebruikte als je thee zette met geroosterde theebladeren. Deze geroosterde thee werd al snel razend populair in heel Japan, waar mensen de warmere, chocoladeachtige smaak van de thee waardeerden, vooral in de koudere maanden.

Japanse geroosterde theeproductie

Er zijn twee hoofdmanieren om geroosterde thee te produceren. De eerste methode maakt gebruik van een brandmachine die ronddraait, de bladeren over het vuur tuimelt en ervoor zorgt dat ze allemaal gelijkmatig geroosterd zijn. De andere, meer traditionele methode om geroosterde thee te produceren, is door de bladeren in een pan te draaien. Deze methode wordt toegepast op de theeplantage van meneer Issin, in dezelfde pan die gebruikt wordt om thee te produceren. Kamairicha . 

Kamairicha geroosterde thee in een kopje

Voordelen van geroosterde thee

Tijdens het roosteren worden veel catechines uit de bladeren verwijderd. Dit betekent dat geroosterde theebladeren minder bitterheid produceren dan gewone thee en dat ze hogere temperaturen kunnen verdragen. Dit wil niet zeggen dat deze thee "zoeter" is, maar ze worden aardser en houtachtiger van smaak, met minder wrangheid of grassigheid.

Bevat Japanse geroosterde thee cafeïne?

Een ander belangrijk verschil tussen gebrande thee en gewone thee heeft te maken met het cafeïnegehalte. Tijdens het branden wordt een kleine hoeveelheid cafeïne verwijderd, maar omdat oudere bladeren en stengels vaker worden gebruikt in gebrande thee, bevatten deze theesoorten over het algemeen weinig cafeïne. Dit betekent dat je gebrande thee later op de dag kunt drinken zonder dat je 's nachts wakker hoeft te liggen.

Veelgestelde vragen

Hulp nodig? Wij staan voor u klaar.…

Levering

We bieden al onze klanten wereldwijd gratis wereldwijde verzending aan. Voor grotere bestellingen bieden we ook gratis expresverzending aan, die binnen enkele dagen kan worden bezorgd. Als u uw gebrande thee dringend nodig heeft, kies dan voor de optie voor snellere verzending bij het afrekenen. Deze optie is dan gratis of tegen een gereduceerd tarief.

Thee en theeservies

Heb je vragen over onze Japanse geroosterde thee? Stel ze gerust aan onze klantenservice. Je kunt ons het beste bereiken via e-mail, maar je kunt ons ook bereiken via sociale media. We reageren op directe berichten en reacties op YouTube, TikTok, Instagram en Facebook.

Problemen met de bestelling

Hoewel problemen met bestellingen zeer zeldzaam zijn, kunnen er fouten optreden en kan de wachttijd iets langer zijn vanwege de douane, drukte tijdens de feestdagen of het weer. We sturen u automatisch trackinginformatie kort nadat u uw bestelling heeft geplaatst, zodat u altijd kunt zien waar uw gebrande thee zich bevindt.

Betalingen

We accepteren momenteel betalingen met alle gangbare creditcards, PayPal en bankoverschrijvingen. Als u een vraag of probleem heeft bij het betalen van uw geroosterde thee, neem dan gerust contact met ons op. We proberen het op te lossen!

Retourneren en restituties

Hoewel het zelden voorkomt dat iemand ons vertelt dat hij of zij de geroosterde thee die hij of zij heeft ontvangen niet lekker vindt, kan dat wel eens gebeuren. We willen graag dat iedereen een thee krijgt die hij of zij lekker vindt, dus sturen we je liever een vervangende thee dan dat je blijft zitten met een geroosterde thee die je niet lekker vindt.

Je hoeft de geroosterde thee niet terug te sturen als je hem niet lekker vond. Bewaar hem gewoon en deel hem met iemand die hem wel zou waarderen! Neem gerust contact met ons op via e-mail of social media, dan helpen we je graag bij het oplossen van eventuele problemen met de thee die je hebt besteld! 

1 van 4