Bestaat er zoiets als een thee die naar koffie smaakt? 🍵☕️
In dit artikel gaan we een paar verschillende theesoorten bekijken die een vergelijkbare smaak kunnen hebben als koffie.
We zullen ook een lijst met theesoorten met veel cafeïne bekijken, zodat we de beste thee kunnen vinden om koffie te vervangen.
Laten we beginnen 👇
4 soorten thee die naar koffie smaken
#1 Kuki Hojicha

Als u op zoek bent naar een thee die naar koffie smaakt, je kunt niet beter krijgen dan de kuki Hojicha . Dit is een donker gebrande stengelthee, gemaakt door meneer Issin in Takachiho.
Na het branden krijgt de thee veel warmere en donkerdere smaakprofielen, zoals pure chocolade en zwarte koffie.
Hoewel dit een thee die naar koffie smaakt, is, is het cafeïnegehalte een ander verhaal.
De Kuki Hojicha heeft het laagste cafeïnegehalte van al onze theesoorten, omdat de thee voornamelijk van stengels wordt gemaakt en het een geroosterde thee is.
#2 Hojicha noike

De Hojicha noike is een andere geweldige thee die naar koffie smaakt.
Vergeleken met de kuki Hojicha , Deze thee is wat zoeter, met tonen van karamel en melkkoffie.
De Noike Hojicha werd gemaakt door meneer Noike, net buiten Kyoto. Hij verbouwt thee op een klein veld midden in een dennenbos.
Omdat het veld omringd is door hoge dennenbomen, ligt het de hele dag gedeeltelijk in de schaduw, waardoor de thee iets zoeter smaakt.
De Noike Hojicha is de meest populaire Hojicha thee op onze website en je zult er zeker van houden. Het is een van de beste theesoorten voor koffiedrinkers.
#3 Hojicha Kawabataen

De Hojicha Kawabataen is de finale Hojicha op onze lijst. Hojicha is waarschijnlijk het beste voorbeeld van een thee die naar koffie smaakt, dus je kunt met geen van deze drie de mist ingaan.
De Kawabataen heeft een iets mildere en houtachtige smaak.
De branding zit ergens tussen die van de kuki in. Hojicha en de noike Hojicha . Het is niet zo zoet als de noike, maar het heeft nog steeds niet zo'n zware branding als de kuki. Hojicha .
Samen met de andere soorten Hojicha Op deze lijst is de kawabataen de beste thee voor koffiedrinkers.
#4 Genmaicha Hagiricha

Ten slotte hebben we op onze lijst met thee die naar koffie smaakt de Genmaicha Hagiricha.
Deze thee is niet helemaal gebrand zoals de andere, maar bevat wel stukjes geroosterde rijst die hem die heerlijke warme graansmaak geven.
Deze thee wordt gemaakt door ongebrande theeblaadjes te combineren met geroosterde rijst, en de smaken van beide combineren perfect.
Genmaicha Heeft een laag cafeïnegehalte en een aangename smaak van popcorn of ontbijtgranen.
Dit is een geweldige thee om 's ochtends van te genieten als je probeert je cafeïne-inname te verminderen, of 's middags als je 's nachts moeite hebt met slapen.
Anders dan Hojicha , Genmaicha de beste thee voor koffiedrinkers.
Welke theesoorten zijn het beste voor koffiedrinkers?

#1 Kuki Hojicha
kuki Hojicha is echt de perfecte thee voor koffiedrinkers.
Wanneer u de donker geroosterde smaken combineert met het lage cafeïnegehalte, krijgt u de perfecte vervanging voor uw kopje thee 's ochtends!

#2 Hojicha
Hojicha is over het algemeen een goede thee voor koffiedrinkers.
Hoewel de meeste groene theeën de neiging hebben om meer grassige of plantaardige smaakprofielen te hebben,, Hojicha leunt veel meer op de warmere tonen van karamel, chocolade en ja, koffie.

#3 Genmaicha
Genmaicha kan een goede thee voor koffiedrinkers omdat het ook een laag cafeïnegehalte heeft en meer van die geroosterde graansmaken die 's ochtends echt verwarmend kunnen zijn.

#4 Ceremonial Matcha
Omdat ceremoniële matcha zo veel cafeïne bevat, kan het een geweldige thee voor koffiedrinkers zijn die een cafeïnevervanger nodig hebben.
Meng gewoon 4 gram matchapoeder in wat water en je hebt thee met meer cafeïne dan koffie!

#5 Gyokuro
Gyokuro is een andere goede thee met veel cafeïne voor koffiedrinkers.
Eén sterke kop kan net zoveel cafeïne bevatten als koffie, maar zonder alle bijwerkingen zoals nervositeit, een dip of nervositeit. De smaak is ook veel zachter!
Wat is de beste cafeïnehoudende thee om koffie te vervangen?
Als je op zoek bent naar een thee om koffie te vervangen, zijn er veel goede opties met veel cafeïne. In het volgende gedeelte bespreken we 5 verschillende theesoorten die je 's ochtends kunt drinken in plaats van je kopje koffie.
#1 Matcha
Matcha is waarschijnlijk de beste thee om koffie te vervangen, omdat het veel cafeïne kan bevatten. Een gewone kop ceremoniële matcha-thee kan ongeveer 68 mg cafeïne bevatten. Hoewel dit misschien niet veel lijkt in vergelijking met een sterke kop koffie, gebruikt u hiervoor slechts 2 gram matchapoeder. Als u de hoeveelheid cafeïne in uw kop matcha echt wilt verhogen, kunt u de hoeveelheid poeder verdubbelen. Dit maakt de smaak veel rijker en geconcentreerder, maar verhoogt ook het cafeïnegehalte tot 138 mg per portie. Als u een hogere verhouding poeder en water gebruikt, kan matcha zelfs meer cafeïne bevatten dan koffie, waardoor het de beste thee ter vervanging van koffie
#2 Gyokuro
Een andere goede thee om koffie te vervangen is Gyokuro . Een gemiddelde kop koffie bevat tussen de 95 en 105 mg cafeïne. Vergelijk dit met een portie Gyokuro thee die tussen de 120 en 140 mg cafeïne per kopje kan bevatten. Hoewel Gyokuro Bevat meer cafeïne dan koffie, je voelt niet dezelfde effecten. In plaats van een snelle energieboost en een crash later op de dag., Gyokuro Drinkers melden dat ze de hele dag door een kalmere energie ervaren. Dit komt waarschijnlijk door de l-theanine, die een kalmerend effect op het lichaam kan hebben en de opname van cafeïne kan vertragen.
#3 Kabuse Sencha
Een vaak vergeten thee om koffie te vervangen is Kabusecha. Hoe langer een thee in de schaduw staat, hoe meer cafeïne deze meestal bevat. Hoewel Gyokuro en matcha worden beide 3 weken of langer in de schaduw gezet vóór de oogst, een thee wordt beschouwd als een kabusecha of kabuse Sencha als het 10 tot 20 dagen in de schaduw staat. Dit betekent dat het cafeïnegehalte aanzienlijk hoger zal zijn dan bij normale groene thee, maar nog steeds minder dan bij een thee zoals Gyokuro . Als je langzaamaan je cafeïne-inname wilt afbouwen, kan dit een goed begin zijn.
#4 Sencha
Sencha is de meest voorkomende theesoort in Japan en kan een geweldige thee om koffie te vervangen. Sencha is de meest diverse categorie ter wereld van Japanse groene thee, en afhankelijk van welke smaken je lekker vindt, kun je een Sencha thee die precies bij je past. Als je deze mildere, drogere smaken in een thee prefereert, kun je kiezen voor een neutrale thee. Sencha zoals de Sencha isagawa. Als je een liefhebber bent van deze sterke, gestoomde groentesmaken, kun je kiezen voor een diep gestoomde fukamushi Sencha zoals de Murasaki Sencha .
#5 Kamairicha
De finale thee om koffie te vervangen is Kamairicha . Dit is een gedeeltelijk geroosterde groene thee, ergens tussen een Hojicha en een Sencha . Het smaakprofiel bevat meer van deze nootachtige tonen, zoals geroosterde amandelen en hazelnoten. Deze thee bevat relatief veel cafeïne in vergelijking met theesoorten zoals bancha en Hojicha , maar lang niet zo hoog als Gyokuro . Als je uit de koffiewereld komt, zie je dit misschien als een brug tussen de meer geroosterde smaken en de frissere, meer plantaardige smaken.
Wat is de beste thee om koffie te vervangen?
Als je op zoek bent naar de beste thee voor koffiedrinkers, Het eerste wat je je moet afvragen is of je op zoek bent naar een thee met veel cafeïne of een thee die vergelijkbaar smaakt met koffie. Beide theesoorten bestaan, maar het zijn verschillende soorten. In dit volgende korte gedeelte gaan we kijken naar de beste thee ter vervanging van koffie met betrekking tot zowel smaak als cafeïne.
Gebaseerd op smaak: Kuki Hojicha
Als je op zoek bent naar de beste thee ter vervanging van koffie qua smaak moet het de kuki zijn Hojicha . De smaak van deze thee lijkt bijna precies op zwarte koffie. Het kan even wennen zijn, want de smaak is veel minder sterk dan die van een sterk gezette koffie, maar na een tijdje zullen je smaakpapillen veranderen en zul je ernaar uitkijken om van deze warme kop thee te genieten voordat je naar je werk gaat. Kuki Hojicha is qua smaak de beste thee voor koffiedrinkers.
Gebaseerd op cafeïnegehalte: Matcha
Als je op zoek bent naar de beste thee ter vervanging van koffie Qua cafeïnegehalte is matcha de beste keuze. Hoewel matcha evenveel of zelfs meer cafeïne bevat dan koffie, is het algehele gevoel veel beter. De l-theanine in matcha kan de opname van cafeïne vertragen, waardoor je in plaats van een plotselinge energieboost, de hele dag door een langer aanhoudend "kalm en alert" gevoel ervaart. Veel theedrinkers geven hier de voorkeur aan en gebruiken matcha als hun favoriete drankje tijdens lange werk- en studieperiodes. Matcha is de beste thee voor koffiedrinkers als het gaat om het vervangen van cafeïne.
Kruidenthee die naar koffie smaakt
Nu we het hebben gehad over de beste thee voor koffiedrinkers, Laten we even een paar verschillende soorten kruidenthee bekijken. Om als echte thee te worden beschouwd, moet het afkomstig zijn van de theeplant, Camelia sinensis. Kruidenthee zoals kamille en pepermunt wordt vaak thee genoemd, maar in feite zijn het kruidentheeën. Voor het gemak kunnen we deze "kruidenthee" noemen en een lijst maken van de beste kruidenthee die naar koffie smaakt.
#1 Johannesbroodthee

Johannesbroodthee is misschien wel de beste kruidenthee die naar koffie smaakt.
Deze kruidenthee wordt gemaakt van de gedroogde, gemalen vruchten van de johannesbroodplant en kan een smaak hebben die sterk lijkt op koffie of chocolade.
Deze plant biedt talloze gezondheidsvoordelen en wordt al lange tijd gebruikt als een gezonde vervanger voor koffie en chocolade.
Je kunt dit gewoon in heet water bereiden en je krijgt een warme drank die smaakt als warme chocolademelk of koffie.
#2 Eikelthee

Een andere Kruidenthee die naar koffie smaakt is eikelthee.
Eikelthee klinkt misschien als een nieuwe trend, maar het wordt al in de 19e eeuw genoemd.
Eikels kunnen worden vermalen en gebruikt in verschillende kruidenremedies.
Je kunt het in water laten trekken om een kruidenthee te maken als vervanging voor koffie.
#3 Paardenbloemwortelthee

Paardenbloemwortel is een andere Kruidenthee die naar koffie smaakt.
Deze tisane wordt gemaakt door paardenbloemwortels in heet water te laten trekken en hoewel de smaak heel anders is dan die van koffie, kan het als vervanging worden gebruikt.
Deze kruidenthee is zeer rijk aan vitamine K en zou goed zijn voor je botten.
#4 Cichoreiwortelthee

Een vierde Kruidenthee die naar koffie smaakt is cichoreiwortel.
Cichorithee is een populaire koffievervanger, omdat gemalen cichorei een vergelijkbare smaak en aroma heeft als koffie.
Zowel cichoreithee als koffie hebben een warme, aardse, nootachtige smaak die goed combineert met zoet gebak en ontbijtproducten.
#5 Gerstthee

Gerstthee is de laatste Kruidenthee die naar koffie smaakt. Deze thee is erg populair in Japan, waar hij "mugicha" wordt genoemd.
De thee wordt vaak gebrand en neemt deze aardse of nootachtige smaken aan, waardoor het een goede koffievervanger is.
Net als de andere theesoorten op deze lijst is gerstethee van nature cafeïnevrij, dus het kan een heerlijke traktatie zijn om op elk moment van de dag van te genieten.
De beste cafeïnearme theeën
De beste thee voor koffiedrinkers die hun cafeïneconsumptie proberen te verminderen, is een van deze cafeïnearme theeën. Laten we eens kijken naar de 4 basissoorten Japanse groene theeën met weinig cafeïne, en welke je aanspreken.
#1 Bancha
Zoals we al eerder zeiden, produceert de theeplant cafeïne als afweermechanisme om zichzelf te beschermen tegen insecten, maar dit is vooral een manier om de jongere, kwetsbare bladeren te beschermen. De oudere bladeren van de theeplant zijn sterker en hebben daarom minder bescherming nodig. Hierdoor bevat een thee zoals bancha, gemaakt van de oudere theebladeren van de plant, ongeveer 30 mg cafeïne per kopje. Bancha is een andere goede thee voor koffiedrinkers die probeert te minderen.
#2 Kukicha
Kukicha is een andere goede groene thee met een laag cafeïnegehalte. Omdat de bladeren van de theeplant kwetsbaarder zijn voor insecten, concentreert de cafeïne zich rond de bladeren en niet rond de stengels. Dit betekent dat theeën gemaakt door stengels en bladeren te combineren veel minder cafeïne bevatten en een aangename smaak kunnen hebben met tonen van zomergras en stro. Een gewone Kukicha gemaakt van onbeschaduwde theeplanten bevat ongeveer 18 milligram cafeïne per kopje, maar een thee zoals Karigane, gemaakt van beschaduwde theeplanten, bevat tot 33 milligram cafeïne. Dit maakt beide theeën nog steeds vrij laag in cafeïne en zeker geschikt als vervanging voor koffie als je probeert te minderen.
#3 Hojicha
Er zijn er veel Hojicha voordelen, maar een van de belangrijkste is het lage cafeïnegehalte. Hojicha is een heerlijke geroosterde groene thee, gemaakt door de gedroogde bladeren en stengels van de theeplant in een grote pan of in een grote brandmachine rond te draaien. Hojicha wordt meestal gemaakt met de oudere bladeren en stengels van de theeplant, waardoor het cafeïnegehalte van nature lager is. Dat gezegd hebbende, verliezen de bladeren ook een deel van hun cafeïne tijdens het brandproces zelf. Dit brengt het totale cafeïnegehalte terug tot een beheersbaar niveau van ongeveer 20 mg of 1/5 van een kopje koffie. De combinatie van het lage cafeïnegehalte en de vergelijkbare smaak maakt Hojicha De beste thee voor koffiedrinkers.
wat zijn
#4 Genmaicha
Omdat de geroosterde rijst die aan de theebladeren wordt toegevoegd geen cafeïne bevat en de thee zelf vaak van oudere bladeren wordt gemaakt, bevatten deze theeën doorgaans weinig cafeïne. Een kopje van 237 ml Genmaicha bevat ongeveer 18 mg cafeïne. Een klein kopje koffie bevat ongeveer 100 mg cafeïne, dus duidelijk Genmaicha bevindt zich aan de lage kant van het cafeïnespectrum. Vanwege de meer geroosterde smaken en het lage cafeïnegehalte, Genmaicha is een geweldige thee voor koffiedrinkers proberen om minder cafeïne te drinken.
Redenen waarom thee op koffie lijkt
cafeïne

Ten eerste kunnen we beginnen met de meest voor de hand liggende overeenkomst: beide dranken bevatten cafeïne. Dit is een belangrijke reden waarom de twee dranken wereldwijd zo populair zijn geworden.
Hoewel sommige mensen koffie zien als een drankje om wakker te worden en thee als een drankje om te ontspannen, kan thee in werkelijkheid veel meer cafeïne bevatten dan je zou denken.
Hoewel veel theezakjes van lage kwaliteit een vrij laag cafeïnegehalte hebben, kunnen losse thee van hogere kwaliteit een vrij hoog cafeïnegehalte hebben.
Gyokuro is misschien wel de thee met het hoogste cafeïnegehalte, met maar liefst 120-140 mg per kopje van 237 ml.
Dit is vergelijkbaar met een kopje koffie, dat ongeveer 100 mg cafeïne per kopje van 237 ml bevat.
Je voelt mogelijk minder energie van groene thee, omdat de l-theanine de opname van de cafeïne vertraagt, waardoor je de hele dag langer energie hebt, zonder een dip of nervositeit.
Twee belangrijke soorten thee- en koffieplanten
De tweede overeenkomst tussen de twee heeft te maken met de plant. Zowel thee als koffie zijn afkomstig van twee belangrijke plantensoorten.
De Robusta en Arabica vormen bijna alle koffie die wereldwijd wordt geëxporteerd, en op dezelfde manier vormen de Camelia sinensis assamica en Camelia sinensis sinensis bijna alle koffie die wereldwijd wordt geëxporteerd.
Binnen deze twee plantensoorten bestaan honderden verschillende variëteiten of cultivars, en hetzelfde geldt voor de koffieplant.
Afhankelijk van het terrein, het klimaat en het soort thee dat geproduceerd wordt, kiest een boer ervoor om verschillende planten te telen.
Sommige cultivars zijn zoeter, zoals de Saemidori en Asatsuyu, sommige hebben meer plantaardige smaken, zoals de Yabukita, en sommige hebben sterkere hartige umami-tonen, zoals de Gokou.
Wanneer de plant volwassen wordt
De derde overeenkomst is de leeftijd waarop de plant volwassen wordt.
Zowel de theeplant als de koffieplant zijn rond de 4 jaar volwassen, wat betekent dat ze op zijn vroegst geoogst kunnen worden.
Vooral wat betreft de wereld van Japanse thee blijven de overeenkomsten bestaan, aangezien de piekproductiviteit ergens tussen de 7 en 20 jaar ligt.
Na 20 jaar worden veel theeplanten in Japan gewisseld om plaats te maken voor nieuwe, hoewel men in China van mening is dat deze oudere theebomen thee van nog hogere kwaliteit opleveren.
Thee en koffie kunnen worden gebrand
De vierde overeenkomst komt voort uit de productie.
Hoewel het algemeen bekend is dat koffiebonen worden gebrand om een specifieke smaak te verkrijgen, weten sommigen misschien niet dat bepaalde theebladeren worden gebrand om geroosterde thee te produceren.
Hojicha , een soort geroosterde Japanse groene thee is een goed voorbeeld. Hojicha Het is nog steeds groene thee omdat de bladeren na de oogst worden gestoomd, maar deze groene bladeren worden snel bruin door het roosteren.
De kleur van de geproduceerde thee is prachtig roodbruin en de smaak speelt meer met de warmere tonen van koffie, chocolade en karamel.
Wist je dat veel andere groene theeën een helderbruine kop thee kunnen opleveren? Lees het artikel om te ontdekken waarom. 👉 Waarom is mijn groene thee bruin?
Hoe de drank wordt bereid
De laatste overeenkomst zit hem in de bereiding van elke drank. Natuurlijk worden zowel thee als koffie als extractie beschouwd.
Beide gebruiken heet water om bepaalde aspecten van de plant te verwijderen en sommige elementen achter te laten. Beide bepalen wat er wordt geëxtraheerd met een soort filter.
Natuurlijk zijn bij het zetten van beide dranken de tijd, temperatuur en verhoudingen belangrijk. Ik laat de uitleg over koffie over aan een koffie-expert, maar ik kan wel even kort de bereidingswijze van Japanse groene thee doornemen.
Je hebt 5 gram bladeren en 150 ml water nodig. Het water moet eerder warm dan heet zijn, ergens tussen de 60 en 70 graden Celsius of 140 en 160 graden Fahrenheit. Je kunt de bladeren 1 minuut onafgebroken in het water laten staan en ze vervolgens in een kopje gieten. De theepot van klei die je gebruikt, moet een ingebouwd filter hebben dat voorkomt dat de bladeren in je kopje terechtkomen.
Waarom zou je koffie vervangen door thee?
koffie vervangen door groene thee Kan een scala aan gezondheidsvoordelen bieden. Groene thee zit boordevol unieke eigenschappen die bijdragen aan een algeheel welzijn. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van de overstap::
- Rijk aan antioxidanten
- Kalmerend aminozuur (L-theanine)
- Verbeterde hydratatie
- Verminderde zenuwachtigheid en angst
- Potentiële cardiovasculaire voordelen
- Gebitsgezondheid
Is groene thee beter dan koffie? Ja! 🍵🆚☕️