Hoe je Bancha zet: de ultieme brouwgids

star

Wat is banchathee?

Voordat we het over hebben bancha thee zetten, Laten we eerst kort bespreken wat banchathee is.

De naam betekent letterlijk 'eenvoudige thee', wat een goede manier is om erover na te denken.

Banchathee is bedoeld voor dagelijks gebruik, in tegenstelling tot sommige duurdere theesoorten. Gyokuro , Sencha en matcha-thee, die behoorlijk duur kan zijn. 

Bancha wordt gemaakt van oudere theebladeren, die lager op de theeplant groeien.

De jongste blaadjes aan de bovenkant van de theeplant zijn het meest gewild, omdat ze het rijkst zijn aan voedingsstoffen en het zachtst en zoetst van smaak zijn. 

Als je meer wilt weten over de verschillen tussen bancha en Sencha , je kunt er alles over lezen in onze gids voor 👉 bancha vs Sencha

 

 

Waar worden de jongere theebladeren voor gebruikt?

De jongere theebladeren zijn gereserveerd voor premium Japanse groene theeën zoals Sencha , Gyokuro en matcha, terwijl de oudere bladeren gebruikt kunnen worden in goedkopere theesoorten en theemengsels zoals bancha, Genmaicha en Hojicha . De oudere bladeren bevatten meer mineralen, minder cafeïne en hebben een subtielere, bijna aardse smaak met tonen van graan en hout.

Als je meer wilt weten over de voordelen van banchathee, lees dan dit artikel over 👉 voordelen van bancha-thee

 

Banchathee zetten met heter water

Je hebt misschien gemerkt dat de temperatuur die we voor banchathee gebruiken aanzienlijk hoger ligt dan bij andere soorten Japanse groene thee. Dit komt doordat de oudere theebladeren die voor bancha worden gebruikt, hogere temperaturen kunnen verdragen zonder bitter te worden. Dit is een ander voordeel van bancha theebereiding, omdat veel mensen het lastig vinden om water van 60 graden Celsius af te meten. 

Als je wilt leren hoe je andere soorten Japanse groene thee kunt zetten, lees dan dit artikel over 👉 hoe te brouwen Sencha thee

 

Laatste gedachten over het zetten van bancha groene thee 

Bancha thee kan een van de meest vergevingsgezinde soorten Japanse groene thee zijn wat betreft temperatuur en trektijd. Een bijkomend voordeel van het zetten van bancha thee is dat je de blaadjes meerdere keren kunt laten trekken voordat ze hun smaak verliezen. Zo haal je het maximale uit je bancha thee en kost het slechts een paar cent per kopje. 

Ik hoop dat deze gids je veel heeft geleerd over hoe bancha thee te bereiden bancha thee en waarom het een van de beste theeën is voor beginners! Als je zelf bancha thee wilt proberen, kun je onze bancha masudaen

Deze thee wordt geproduceerd door de heer Masuda, een getalenteerde boer in Shizuoka die zich inzet voor het verbouwen van groene thee zonder het gebruik van pesticiden of chemicaliën. Deze thee is goedkoop en heeft een zeer aangename smaak, perfect voor een middagsnack. Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4