hoe te brouwen Sencha is een vraag die ons vaak wordt gesteld, en in dit artikel gaan we dieper in op hoe je bier kunt zetten Sencha groene thee. We zullen ook eens kijken naar wat Sencha is, hoe het gemaakt wordt en de geschiedenis van Sencha thee. Laten we zonder verder oponthoud beginnen!
hoe te brouwen Sencha Gids
Als het op brouwen aankomt Sencha Thee, of welke theesoort dan ook, hangt af van drie belangrijke factoren: de verhouding blad/water, de watertemperatuur en de zettijd. Laten we deze factoren in gedachten houden terwijl we deze handleiding over het zetten van thee doornemen. Sencha .
Stap 1: Neem 5 gram Sencha thee en doe deze in de bodem van je kyusu-theepot.
Stap 2: Giet er 150 ml water bij met een temperatuur tussen 60 en 77 graden Celsius. Water met een lagere temperatuur is beter voor schaduwrijke plekken. Sencha en de hogere temperatuur is beter voor onbeschaduwde gebieden Sencha
Stap 3: Laat de theeblaadjes 1 minuut staan en houd het deksel erop zodat de thee warm blijft.
Stap 4: Giet de theepot leeg in een glas en laat het ingebouwde filter de theeblaadjes eruit zeven en stop het trekken.
Hoe lang trekken Sencha ?
De vraag hoe lang je moet brouwen Sencha hangt af van het type Sencha je bent je aan het voorbereiden. Als het een typische Sencha , 1 minuut zou de perfecte tijd moeten zijn. Als de thee een fukamushi is of diep gestoomd, Sencha , Je hoeft de bladeren misschien maar 45 seconden te laten trekken.
De reden hiervoor is de grootte van de bladdeeltjes. Tijdens het langere stoomproces worden de theebladeren brozer, waardoor ze in deze kleine bladfragmenten uiteenvallen. Deze kleinere bladfragmenten hebben een groter relatief oppervlak, waardoor ze sneller in het water trekken.
wat is Sencha ?

Sencha Thee die langer gestoomd wordt, krijgt een diepere groene kleur en meer van deze gestoomde groentesmaak, terwijl thee die korter gestoomd wordt, een diepere groene kleur krijgt en meer van deze gestoomde groentesmaak krijgt. Sencha s zullen in vergelijking milder zijn. Deze subtiele verschillen kunnen ook bepalen hoe je zet. Sencha .
De basisdefinitie van Sencha Verwijst naar thee die gestoomd, gerold en gedroogd is. De stoommethode is gebruikelijk bij de meeste Japanse groene theesoorten om de enzymen die oxidatie veroorzaken te deactiveren. Dit voorkomt dat de thee in zwarte thee verandert en zorgt ervoor dat de thee zijn natuurlijke groene kleur en smaak behoudt.
Geschiedenis van Sencha
In het middeleeuwse Japan werd thee voornamelijk in poedervorm gedronken. Deze vroege versie van matcha werd populair vanwege het gebruik ervan in de Japanse theeceremonie. Deze thee was duur om te produceren en al snel ontstond er vraag naar een eenvoudigere thee die door mensen in heel Japan, die beperkte toegang hadden tot theeservies, kon worden gedronken.
Een boer genaamd Nagatani soen deed een belangrijke nieuwe ontdekking. Hij ontdekte dat door theebladeren te stomen, te rollen en te drogen, de smaak behouden kon blijven totdat de bladeren in heet water werden getrokken. De bladeren zouden dan opengaan en hun aroma en smaak in één keer afgeven in een sterke groengele infusie.
Dit maakte het mogelijk om van thee te genieten met niets anders dan een kopje en een theepot. De thee werd bekend als Sencha thee, en al snel werd matcha de meest voorkomende theesoort in Japan. Nagatani staat tot op de dag van vandaag bekend als de vader van de Japanse groene thee, nadat hij de tot op de dag van vandaag populairste soort had ontdekt. Zijn ouderlijk huis werd omgebouwd tot een toeristische attractie en er werd een heiligdom ter ere van hem in de buurt gebouwd. Grotere theebedrijven uit heel Japan doneren geld om het onderhoud van dit heiligdom te financieren, als een manier om de vader van de Japanse groene thee te eren.
Hoe is Sencha Gemaakt?
Hoewel er subtiele nuances zijn in het productieproces die van thee tot thee kunnen verschillen, worden dezelfde basismethoden gebruikt om elk type thee te produceren. Sencha Thee. De fasen van het productieproces kunnen worden onderverdeeld in teelt, oogst en verwerking. Laten we ze hier kort bespreken.
Teelt
Als het gaat om Japanse groene thee telen, Er zijn een paar factoren die de boeren zelf kunnen bepalen. Ten eerste kunnen het klimaat en de bodem van invloed zijn op de uiteindelijke smaak van de thee. Als de theeplant in een rotsachtige, mineraalrijke omgeving wordt gekweekt, zal dat doorwerken in de uiteindelijke smaak. Als de theeplant in mistige omstandigheden wordt gekweekt, of omringd door hoge bomen of bergen die een deel van de dag de zon blokkeren, zal dit ervoor zorgen dat de thee een iets zoetere smaak heeft.
Als de boer echt een zoetere thee wil produceren Sencha thee, ze zullen de theeplant beschaduwen vóór de oogst. Terwijl de meeste Sencha Theeplanten staan niet in de schaduw, sommige kunnen slechts een week in de schaduw staan, wat net genoeg is om de bitterheid wat weg te nemen en de thee zachter en zoeter te maken.
Oogsten
Hoe en wanneer de theeplant wordt geplukt, kan ook de smaak beïnvloeden. Het meest gewilde deel van de theeplant zijn de bovenste scheuten, en de beste tijd om de bladeren te oogsten is in het vroege tot midden van de lente. In de wintermaanden wordt de theeplant helemaal niet geoogst, zodat hij de kans krijgt om voedingsstoffen uit de grond op te nemen en deze vervolgens in het voorjaar vrij te geven aan deze frisse groene scheuten.
De jonge scheuten worden gebruikt om de meest gewilde theesoorten te maken, zoals matcha., Gyokuro en premium Sencha . Thee gemaakt van de latere oogsten of de oudere bladeren van de theeplant staat bekend als bankje en dit is de op één na populairste soort groene thee in Japan.
Verwerking
Hoewel het productieproces grotendeels vergelijkbaar is, is er één factor die sterk varieert tussen verschillende soorten Sencha thee is dampend. Terwijl de meeste Sencha worden gestoomd tussen 40-80 seconden, asamushi Sencha worden minder dan 40 seconden gestoomd en fukamushi Sencha worden langer dan 80 seconden gestoomd.
Als je deze heldergroene vloeistof ziet, is de thee waarschijnlijk diep gestoomd. Sencha . Tijdens het langere stoomproces wordt het theeblad afgebroken, waardoor er meer theeblad in het kopje kan stromen.
hoe te brouwen Sencha met koud water
Een van de voordelen van Sencha thee is hoe goed het werkt als koude groene thee. Als we het hebben over de bitterheid van groene thee, hebben we het over de catechines in het blad. Deze componenten zijn moeilijker te extraheren en vereisen een hogere temperatuur of een langere trektijd. Daarom krijg je meer bitterheid als je thee te heet of te lang zet.
Als je koud water gebruikt en de thee langer laat trekken, krijg je veel smaak, maar niet veel bitterheid. Om een koud, verfrissend kopje thee te maken Sencha , Voeg 5-10 gram bladeren toe aan een kan water, giet er 500 ml water op kamertemperatuur of koud water bij en laat de thee 3 uur trekken. Giet de thee daarna weg en geniet van je verfrissende koude brouwsel!
Hoe lang trekken Sencha met koud water
Je kunt al na een uur een goede smaak uit de thee halen, maar je zult merken dat het beste resultaat na ongeveer drie uur komt. Je kunt de thee een nacht laten trekken, maar soms wordt de smaak dan te sterk. Hoe dan ook, je kunt blijven experimenteren tot je een thee vindt die je lekker vindt.
Beste theepot voor Sencha brouwen

Als je op zoek bent naar de beste theepot om thee te zetten Sencha , Kijk verder dan de Kyusu theepot. Deze theepot van klei is ontworpen om de lekkerste kop Japanse groene thee te zetten. De theepot heeft een bredere basis, zodat de blaadjes kunnen uitzetten en hun smaak aan het water kunnen afgeven. Hij heeft ook een handgreep aan de zijkant om het schenken van de thee gemakkelijker te maken en te voorkomen dat je je handen verbrandt. Tot slot heeft de theepot een ingebouwd filter dat de blaadjes automatisch uit de thee filtert tijdens het schenken.
Laatste gedachten over het zetten van thee Sencha
Omdat Sencha Omdat het zo'n diverse categorie thee is, zullen er altijd licht afwijkende parameters zijn voor elke theesoort. Over het algemeen is het belangrijk om de verhouding tussen bladeren en water hoog te houden, de temperatuur laag en de trektijd rond de 1 minuut. Deze methode zou voor de meeste soorten Japanse groene thee moeten werken!
Als je op zoek bent naar de beste soorten Sencha Om thee te bereiden, kunt u ons assortiment Japanse groene thee bekijken. We hebben een aantal fantastische diep gestoomde theeën. Sencha theesoorten zoals de kasugaen asatsuyu en ook een aantal ongelooflijke theesoorten voor koude bereiding zoals de fukamushi yamaga en de shizuku Sencha . De shizuku wordt gemaakt door het combineren van Sencha bladeren met matchapoeder en wordt beschouwd als de ultieme thee voor cold brew.