Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog?

Van alle bladtheesoorten in Japan is de Gyokuro theeprijs is waarschijnlijk het hoogst. Dit heeft te maken met verschillende factoren, variërend van de teelt van de theeplant en de selectie van de bladeren tot de verwerking van de thee zelf.

In dit artikel gaan we dieper in op Gyokuro en ontdek wat deze groene thee precies zo duur maakt. 

Voordat je begint, is het misschien een goed idee om je kennis over wat groene thee is op te frissen. Gyokuro . wij raden u ten zeerste aan het artikel te lezen 👉 Alles wat u moet weten over Gyokuro thee. Dé ultieme gids over deze magische thee! 

 

Waarom is de Gyokuro Theeprijs zo hoog - Volledige video

 

Factoren die van invloed zijn op de Gyokuro theeprijs

Er zijn een paar verschillende factoren die de Gyokuro theeprijs. In dit segment gaan we 5 redenen bespreken waarom de Gyokuro theeprijs is zo hoog, en waarom het de moeite waard is voor deze zorgvuldig geproduceerde en geselecteerde thee.

Extra arbeid vereist om de planten te beschaduwen

Laten we eerst beginnen met het beschaduwen. Gyokuro en matcha zijn de twee langst beschaduwde groene theeën in Japan. Bepaalde Sencha  worden ongeveer 7 dagen in de schaduw gezet, kabuse Sencha  staat 10 dagen of langer in de schaduw en Gyokuro en matcha groene theepoeder worden 21 dagen of langer in de schaduw gezet. Het schaduwproces vermindert de bitterheid van de thee en verhoogt de zoetheid.  Als je meer wilt weten over de Verschil tussen Gyokuro en Sencha , Wij raden u aan het artikel te lezen 👉  Gyokuro tegen Sencha : Verschillen en vergelijkingen. 

Wanneer de theeplant aan zonlicht wordt blootgesteld, produceert hij meer catechinen om zichzelf te beschermen tegen uv-straling, wat een bitterdere smaak veroorzaakt. Als de theeplant in de schaduw staat, produceert hij minder catechinen en behoudt hij meer theanine. De theanine is verantwoordelijk voor de zoete en hartige smaken van groene thee. Hoewel deze zoete en hartige smaak zeer gewild is, kost het veel werk om deze te produceren. Hiervoor Gyokuro , Meneer Sakamoto moet een steiger opzetten om de netten op te leggen. De netten worden vervolgens over de steiger gerold, zodat de plant van zonlicht wordt afgesloten, maar er toch nog voldoende ruimte onder blijft voor mensen om de bladeren te oogsten. 

De plant moet 3 weken zonder zonlicht overleven

Het plaatsen van de netten is slechts één deel van de uitdaging. De tweede factor die van invloed is op de Gyokuro theeprijsDat is wat er nu komt. Nadat de steiger is neergezet, moet de theeplant 3 weken zonder zonlicht in leven worden gehouden. Als je meer wilt weten over de Gyokuro theeplant en teelt, raden wij u aan het artikel te lezen 👉 Alles wat u moet weten over de  Gyokuro plant.

Dit is een stressvolle periode voor de plant, die versterkt moet worden om zo lang gezond te blijven. Terwijl de meeste boeren hiervoor chemische meststoffen zouden gebruiken, kiezen biologische boeren zoals meneer Sakamoto liever voor een meer natuurlijke aanpak. Hij gebruikte voedingsstoffen uit de omgeving in combinatie met compost om een organische meststof te maken die de celstructuur van de theeplanten versterkt. Hij zegt dat hij biologische bladeren zelfs van niet-biologische bladeren kan onderscheiden door ze tegen het licht te houden. De biologische bladeren hebben een minder dichte celstructuur, waardoor ze doorzichtiger lijken. 

Zorgvuldige selectie van de bladeren

Nadat de 3 weken durende schaduwperiode is voltooid, is de thee klaar om geoogst te worden. Dit is waar de derde factor van pas komt: de bladselectie. Goedkopere theesoorten worden gemaakt van de oudere bladeren, lager op de stengel van de theeplant. 

Om premium thee te maken Sencha , matcha en Gyokuro De bovenste bladeren van de plant moeten worden gebruikt. De bovenste spruiten zijn het jongst, bevatten de meeste voedingsstoffen en zijn het zoetst van smaak. Deze zorgvuldige bladselectie betekent dat de boer minder kan produceren. Gyokuro op dezelfde hectare land vergeleken met een goedkopere thee zoals bancha, dus de Gyokuro theeprijs wordt hoger. Het brengt ook extra werk met zich mee tijdens het productieproces, omdat de bladeren zorgvuldiger geoogst en gesorteerd moeten worden.

De bladeren worden gestoomd, gedeeltelijk gedroogd en gerold.

Nadat de bladeren geoogst zijn, worden ze gestoomd, gedeeltelijk gedroogd en gerold. Dit rolproces is gebruikelijk bij alle theesoorten, maar het is nog nauwkeuriger als het gaat om Gyokuro . Gyokuro heeft deze unieke, strak gerolde naaldvormen die de smaak vasthouden, zodat ze in een sterke infusie in het water kunnen worden losgelaten. Dit zorgvuldig rollen moet worden gedaan met een specifiek type machine. Dit brengt uiteraard extra kosten en extra stappen met zich mee voor de productie van Gyokuro , die de Gyokuro theeprijs.

Nadat de bladeren met de speciale rolmachine zijn gerold, zijn ze klaar om nog een laatste keer te worden gedroogd. Dit is wanneer de bladeren hun definitieve vorm aannemen en een vochtpercentage van 4-7% bereiken. Dit zorgt ervoor dat de Gyokuro De bladeren houden hun smaak vast totdat ze in water worden getrokken. Met andere woorden, deze strakke naaldvormige bladeren zijn niet alleen mooi, ze dienen daadwerkelijk een belangrijke functie als het gaat om het theegenot.

Grote vraag en weinig aanbieders

De laatste reden voor de hoge Gyokuro theeprijs komt niet van de productie, maar van de klant. Gyokuro is beroemd geworden om deze supergeconcentreerde, zoete umami-smaak die zeer zeldzaam is in de theewereld. Producenten werken dan ook nauwgezet aan het perfectioneren van de ideale smaak. Gyokuro smaak. Er zijn zelfs wedstrijden rond dit onderwerp, waarbij Gyokuro theesoorten worden met elkaar vergeleken om te zien welke de beste smaak heeft. 

Zodra deze smaken geperfectioneerd zijn, zijn mensen bereid meer te betalen Gyokuro theeprijs voor deze ongelooflijke theeën. Zelfs al kost het maar een paar dollar per gram, het is de moeite waard voor een af en toe een verwennerij. Gyokuro is een thee voor speciale gelegenheden, dus de Gyokuro theeprijs hoeft niet per se dagelijks drinken te faciliteren. Bij het drinken Gyokuro , Het is de bedoeling dat je een kleine hoeveelheid supergeconcentreerde thee zet en er echt de tijd voor neemt. Hoewel een paar dollar per kopje voor dagelijkse thee misschien duur is,, Gyokuro drinkers vinden het niet erg om een hogere prijs te betalen Gyokuro theeprijs voor een speciale thee die ze kunnen delen met vrienden of familie als een feestje. 

 

Waar kan ik winkelen? Gyokuro ?

Als je iets wilt proberen Gyokuro , wilt kopen, kunt u onze selectie van Gyokuro  op onze officiële website, Nio Teas . Nadat we jarenlang door Japan hebben gereisd en tientallen boeren hebben ontmoet, hebben we besloten om onze Gyokuro Exclusief van de heer Sakamoto.  

De heer Sakamoto werkt al zijn hele leven in de thee-industrie en verbouwt sinds 1985 thee zonder gebruik van pesticiden. Gyokuro De thee die hij maakt is de meest smaakvolle die we ooit hebben geproefd en het is een groot voorrecht om met hem samen te werken. Als je een paar van de... Gyokuro thee van de heer Sakamoto, ik denk dat u zult vinden dat de Gyokuro theeprijs is het waard! 

 

Laatste gedachten over Gyokuro theeprijs

Er zijn veel theesoorten die te duur zijn, maar Gyokuro is er niet een van. De Gyokuro theeprijs houdt echt rekening met al het harde werk en de zorgvuldige selectie achter deze ongelooflijke groene thee. We laten de uiteindelijke beslissing aan jou over en we raden je ten zeerste aan om er een paar te proberen. Gyokuro drink zelf een kopje thee en ontdek wat er zo spannend is.

Gyokuro Thee is een luxe thee

Het is geen verrassing dat de Gyokuro theeprijs is zo hoog gezien de rijke smaak en de minutieuze details die bij de productie komen kijken. Vergeleken met andere luxe dranken zoals champagne, Gyokuro theeprijs is eigenlijk best redelijk. Op het hoogste niveau is een kopje Gyokuro kost misschien maar een paar dollar, wat heel redelijk is voor een feestje met vrienden. Dus hef het glas en laten we proosten op het ongelooflijke drankje genaamd Gyokuro ! 

is Gyokuro De beste groene thee? Voor ons wel! 

Gyokuro was vroeger de favoriete thee van de keizer en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Voor ons, Gyokuro is het toppunt van Japanse groene thee en vertegenwoordigt enkele van zijn beste kwaliteiten. De zorgvuldige teelt van de thee, de precieze selectie van de bladeren en de minutieuze verwerking. Het eindresultaat is werkelijk een kunstwerk, en we hopen van harte dat u er net zo over denkt!

Dus er zijn 5 redenen waarom de Gyokuro theeprijs is zo hoog, hoewel niet alle Gyokuro theesoorten zijn zo. De Gyokuro cha musume gemaakt door de heer Sakamoto, is een van onze meest populaire theeën en is qua prijs vergelijkbaar met een normale Sencha . Deze thee heeft een heerlijke zoete en hartige smaak die hem een geweldige reputatie heeft opgeleverd. Je kunt hem proberen op onze website, of je kunt je aanmelden voor de maandelijkse theeclub en hem bij je eerste bestelling ontvangen. 

Met de maandelijkse theeclub, probeer je niet alleen premium groene thee uit heel Japan, je krijgt er ook een gratis theepot van klei bij om de thee te bereiden. Dit is de perfecte manier om je reis naar Japanse groene thee te beginnen.

Hartelijk dank voor het lezen van ons artikel over de Gyokuro theeprijs en waarom het zo hoog is. Hopelijk weet je nu waarom de Gyokuro theeprijs zo hoog is en waarom het nog steeds elke cent waard is. Als je vragen hebt over Gyokuro , Laat ze gerust achter in de reacties hieronder. Tot die tijd, tot de volgende keer. 

Terug naar blog

1 reactie

An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo subject but usually folks don’t discuss such issues. To the next! All the best!!

canada pharmacy online

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  • best Gyokuro regio

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

  • Gyokuro smaak

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

  • Gyokuro cafeĂŻne

    wat is de Gyokuro CafeĂŻnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie

    wat is de Gyokuro CafeĂŻnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie
  • Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog?

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog?

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog? Ontdek het met onze Gyokuro Theeprijsgids: een overzicht Gyokuro teelt, oogst en productie

    1 reactie

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog?

    Waarom is de Gyokuro Is de theeprijs zo hoog? Ontdek het met onze Gyokuro Theeprijsgids: een overzicht Gyokuro teelt, oogst en productie

    1 reactie
1 van 4