Gyokuro thee is de meest gewilde bladthee in Japan. Er zijn veel redenen Gyokuro is zo gewild, maar de belangrijkste reden hiervoor is de smaak, die uniek is in de theewereld.
Gyokuro heeft een krachtige zoete en hartige smaak, die geperfectioneerd wordt tijdens het zorgvuldige productieproces. In dit artikel leggen we je uit wat Gyokuro is, hoe het gemaakt wordt en hoe je het kunt bereiden. Laten we zonder verder oponthoud beginnen. 🍃🍵
Alles wat u moet weten over Gyokuro Thee Complete Video
wat is Gyokuro Thee?
Gyokuro thee wordt beschouwd als de meest gewilde bladthee in Japan, en daar zijn verschillende redenen voor. De eerste is natuurlijk de unieke smaak van Gyokuro thee.
De smaak van Gyokuro kan worden omschreven als zoet, hartig, bouillonachtig, zout en zelfs zeewierachtig, soms allemaal tegelijk. Dit komt door de sterke aanwezigheid van aminozuren in de Gyokuro , die ongeëvenaard is in de wereld van Japanse groene thee. Deze sterke aanwezigheid komt voort uit de unieke methoden die worden gebruikt om Gyokuro thee.
De arbeidsintensieve productie is een andere reden waarom Gyokuro is zo gewild, maar het is cruciaal voor het creëren van deze kenmerkende zoete en hartige smaak Gyokuro staat bekend om.
Om deze thee te produceren, moet de boer de theeplanten minimaal 3 weken voor de oogst afdekken met een soort net, genaamd "kabuse". Wanneer de theeplant van het zonlicht wordt afgesloten, verandert de chemische samenstelling van het blad volledig. Als je meer wilt weten over de Gyokuro theeplant en teelt, raden wij u aan het artikel te lezen 👉 Alles wat u moet weten over de Gyokuro plant.
Geschiedenis van Gyokuro thee & Yamamoto Kahei
De geschiedenis van de Japanse Gyokuro Thee dateert uit de jaren 1830, toen een theehandelaar genaamd Yamamoto Kahei door Japan reisde en theeboeren ontmoette. Hij merkte op dat sommige boeren de theeplanten afdekten met een soort net om ze tegen de vorst te beschermen.
Hij merkte op dat deze schaduwwerking een diepgaand effect had op de bladeren en ze tijdens het productieproces een "kleverige" textuur gaf, waardoor er een groene waas ontstond. De thee kreeg de naam “ Gyokuro ” of jade dauw, en het werd al snel een van de meest gewilde theesoorten in Japan, zelfs door de keizer.
Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Japanse thee, is het artikel 👉 Geschiedenis van groene thee in Japan & Theeceremonie gemaakt voor jou!
Waarom heet het Gyokuro Imperial Green Tea?

De reden waarom je de thee vaak 'Keizerlijke Groene Thee' ziet heten Gyokuro keizerlijke groene thee of keizerlijk Gyokuro is omdat Gyokuro was vroeger de favoriete thee van de keizer zelf. Vóór de komst van koeling en moderne verpakkingen bederfden veel theesoorten al na een paar maanden, met uitzondering van Gyokuro .
De beste Gyokuro De smaak van thee nam niet af met de jaren, en in veel gevallen verbeterde de smaak zelfs met de tijd. De keizer zag dit als een teken van goede kwaliteit. Soms wachtte hij zelfs een paar maanden na de oogst om te zien welke theesoorten hun smaak behielden en selecteerde hij alleen deze voor zijn persoonlijke collectie., Gyokuro staat vandaag de dag nog steeds bekend als de thee van de keizer, en we denken graag dat de keizers uit de Edo-periode er trots op zouden zijn geweest om een aantal van deze ongelooflijke groene theeën te drinken.
Waarom is Gyokuro Groene thee zo bijzonder?
#1 Schaduwproces
Wanneer de theeplant aan zonlicht wordt blootgesteld, begint hij het aminozuur theanine om te zetten in catechines, een natuurlijke antioxidant die in groene thee voorkomt. Dit beschermt de theeplant tegen beschadiging door uv-licht, maar het zorgt ook voor een bittere smaak in de thee.
Als je thee probeert die rijk is aan catechines, zul je merken dat deze een bittere of wrange smaak heeft. Dit kan lekker zijn in bepaalde drogere gebieden. Sencha thee, maar het wordt ten koste van alles vermeden als het gaat om Gyokuro .
met Gyokuro thee, Het doel is om te voorkomen dat de theeplant theanine omzet in catechines en om het theaninegehalte in het blad te maximaliseren. Dit wordt bereikt door middel van een lange schaduwperiode, die in verschillende fasen wordt uitgevoerd. De teler kan beginnen met het blokkeren van 70% van het zonlicht, vervolgens 80% en uiteindelijk 90% gedurende de laatste week voor de oogst. Dit levert de plant veel stress op, maar het zorgt er wel voor dat hij meer theanine behoudt.
#2 Mentale verandering
Theanine beïnvloedt niet alleen de smaak van de Gyokuro thee, maar ook het effect ervan op de hersenen. L-theanine kan de bloed-hersenbarrière passeren en daardoor is het mogelijk om de mentale toestand op een vergelijkbare manier te veranderen als cafeïne.
L-theanine helpt een kalmerend effect op de hersenen te hebben en men denkt dat dit de reden is waarom monniken tot de eersten behoorden die thee dronken, omdat het hen hielp tijdens lange meditatieperiodes.
In combinatie met cafeïne zorgt het voor een kalm en alert gevoel, wat heel anders is dan het gevoel van alleen cafeïne. Terwijl koffiedrinkers een energieboost melden, gevolgd door een dip later op de dag, geven gebruikers van theesoorten met veel theanine, zoals matcha en Gyokuro beweren dat de energie langer aanhoudt, zonder het zenuwachtige gevoel of de crash erna.
#3 Rijk aan cafeïne
Gyokuro en matcha Ze bevatten ook vaak meer cafeïne en theanine. Dit heeft ook te maken met het schaduwproces. Cafeïne is giftig voor kleine insecten en wordt daarom gebruikt als afweermechanisme aan de buitenkant van het theeblad.
Omdat jongere bladeren over het algemeen teer en kwetsbaarder zijn voor insecten, bevatten deze bladeren vaak meer cafeïne dan de oudere, hardere bladeren van de theeplant. Gyokuro wordt gemaakt van deze jongere bladeren, wat het cafeïnegehalte verhoogt, maar het cafeïnegehalte wordt nog verder verhoogd door het schaduwproces.
Omdat het schaduwproces dat gebruikt wordt om Gyokuro Thee is ongelooflijk stressvol voor de plant, hij produceert meer cafeïne om zichzelf te beschermen. Hoewel het hoofddoel van de schaduw is om een zoetere en hartigere groene thee te produceren, is het hoge cafeïnegehalte een bijproduct van de meeste Gyokuro drinkers genieten.
#4 Hoog chlorofylgehalte
Het derde aspect van de thee dat verandert tijdens het schaduwproces is het chlorofylgehalte. Chlorofyl is een groen pigment in planten dat essentieel is voor fotosynthese. Het helpt de plant om zonlicht om te zetten in energie, en als er minder zonlicht is, moet de theeplant meer chlorofyl produceren om dit te compenseren. Hierdoor verkleuren de bladeren van lichtgroen naar donkergroen. Deze kleurverandering is gemakkelijk te zien in de levende bladeren van de theeplant, maar is vooral duidelijk zichtbaar in de gedroogde theebladeren. De bladeren van Gyokuro en bepaalde schaduwrijke Sencha wordt deze extreem donkergroene, bijna zwarte kleur.
wat doet Gyokuro Smaakt thee?

Gyokuro Thee is wereldwijd beroemd om zijn zoete en hartige smaak. Deze hartige of "umami"-smaak wordt geperfectioneerd tijdens het lange en zorgvuldige productieproces.
Normaal gesproken associeer je deze meer hartige of ‘bouillonachtige’ smaken misschien eerder met soep dan met thee, maar Gyokuro doet het prachtig, wat het zeer uniek maakt in de theewereld.
Anders Soorten Japanse groene thee leuk vinden Sencha hebben deze hartige smaak, maar deze is lang niet zo intens als bij Gyokuro . Als u meer wilt weten over de verschillen tussen Gyokuro en Sencha , Wij raden u aan het artikel te lezen 👉 Gyokuro tegen Sencha : Verschillen en vergelijkingen.

Wat is biologisch? Gyokuro ?
Organisch Gyokuro Er worden geen chemicaliën zoals pesticiden, herbiciden, fungiciden of kunstmest gebruikt om de thee te telen of te verwerken nadat deze is geoogst. In plaats daarvan gebruiken boeren natuurlijke processen om een duurzame theeoogst te creëren, zoals de op zonne-energie werkende of kleverige insectenvangers op de onderstaande afbeelding.
Hoe is biologisch? Gyokuro geproduceerd?
Stap 1 - Schaduwproces
Het schaduwproces is bijzonder moeilijk bij de teelt van Organisch Gyokuro . Normaal gesproken kan een boer, om de theeplanten in leven te houden tijdens de lange schaduwperiode, eenvoudigweg meer chemicaliën gebruiken om de theeplant tijdelijk te versterken, maar als het gaat om biologische Gyokuro , Het komt gewoon neer op het talent van de boer.
Stap 2 - De beste meststof maken om de Gyokuro Thee overleeft het schaduwproces
Dhr. Sakamoto is de beste biologische Gyokuro boer die we tot op de dag van vandaag hebben ontmoet, en hij heeft zijn vaardigheden in de loop van vele decennia ontwikkeld door te experimenteren met verschillende soorten organische meststoffen. Hij heeft een organische meststof ontwikkeld die bestaat uit een combinatie van sedimentair gesteente en bokashimeststof, afkomstig van biologische voedingsmiddelen. Dit versterkt de celstructuur van de theeplant en zorgt ervoor dat deze drie weken zonder zonlicht kan. Het is cruciaal dat de theeplant niet verwelkt tijdens dit schaduwproces, anders heeft dit een negatieve invloed op de smaak van de thee.
De Organisch Gyokuro De thee die meneer Sakamoto produceert, is van topkwaliteit en wordt geproduceerd zonder chemicaliën of pesticiden op zijn theeplanten toe te passen. Na drie weken begint de theeoogst en worden de bovenste drie blaadjes geselecteerd. Deze zijn over het algemeen het zoetst en bevatten de meeste voedingsstoffen, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor een thee zoals... Gyokuro .
Stap 3 - Oogsten
Nadat de bladeren zijn geoogst, worden ze op dezelfde manier geproduceerd als andere Japanse groene theesoorten. Ze worden gestoomd en gedroogd om het vochtgehalte te verlagen.
Stap 4 - Drogen en rollen van de Gyokuro blad
Ten slotte, voordat de bladeren volledig gedroogd zijn, ondergaan ze een extra rolproces om deze unieke naaldvormige bladeren te creëren die Gyokuro staat bekend om. Deze thee wordt strak opgerold om de smaak vast te houden. Zodra de bladeren in aanraking komen met warm water, gaan ze open en geven ze hun smaak in één keer af aan het water.
hoe te brouwen Gyokuro Thee met uitlegvideo en instructies
Als het gaat om Gyokuro brouwen, Het is uiterst belangrijk om de volgende parameters te volgen. Gyokuro brouwen is heel anders dan Sencha om een aantal redenen.
Ten eerste is de watertemperatuur meestal veel lager, om de zoetere smaken uit de thee te halen. Dit is erg belangrijk voor Gyokuro thee, omdat het een ode is aan deze zoete en umami-smaken, en er veel werk gaat zitten in het creëren van het perfecte smaakprofiel.
Het tweede waar je rekening mee moet houden als het gaat om Gyokuro brouwenis de trektijd. Omdat Gyokuro wordt gemaakt van zeer strak opgerolde bladeren, die twee volle minuten in het water nodig hebben om open te gaan en hun smaak af te geven.
Dit onderscheidt het van een normale Japanse groene thee, die slechts één minuut nodig heeft. Gyokuro Je kunt de theebladeren vervolgens nog 3-4 keer zetten met water van dezelfde temperatuur, telkens 20 seconden lang.
Zetten met een hogere blad-waterverhouding

Als je het echt serieus wilt nemen Gyokuro brouwen, Je kunt een methode gebruiken die door bepaalde theemeesters in Japan wordt toegepast, namelijk het verhogen van de verhouding bladeren/water.
Bij de meeste Japanse groene theeën gebruik je 5 gram bladeren en 150 ml water, en dit werkt ook goed voor Gyokuro trekken, maar als je de smaak echt naar een hoger niveau wilt tillen, kun je 5 gram bladeren en 50 ml water gebruiken.
Dit levert een kleine hoeveelheid supergeconcentreerde thee op die niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de textuur heerlijk is. Wanneer Gyokuro wordt met zo weinig water geserveerd dat de textuur veel dikker wordt, bijna als een olie.
Gyokuro wordt vaak in deze kleine kopjes gedronken, waardoor de gast gedwongen wordt om heel kleine slokjes te nemen en te genieten van de sensatie terwijl de thee over de tong glijdt.
Koude thee zetten Gyokuro Thee
Gyokuro komt al dicht in de buurt van een cold brew groene thee, omdat het wordt bereid met water tussen de 40 en 49 graden Celsius. Als u meer wilt weten over cold brewing, raden we u aan het artikel te lezen 👉 koude groene thee uitgelegd door thee-experts.
Voorbereiding Gyokuro Groene thee in een Shibooridashi
Je zult merken dat ze in sommige theehuizen groene thee bereiden Gyokuro keizerlijke groene thee in een theepot die heel anders is dan een kyusu. Deze theepot heet een shibooridashi en is speciaal ontworpen voor theesoorten zoals Gyokuro .
Je zult merken dat het ontwerp veel platter is, met een bredere basis en een kortere bouw. Dit stelt je in staat om je echt te concentreren op het zetten van je koffie. Gyokuro thee. De theemeester vult de bodem van de shibooridashi in principe met bladeren en giet er vervolgens een klein beetje water overheen. Nadat de trektijd voorbij is, is het tijd om de thee te schenken. Gyokuro groene thee uit de shibooridashi en serveer deze aan de gast.
Dit theepotontwerp geeft de bladeren voldoende ruimte om uit te zetten, zelfs wanneer je ze bereidt met een hoge blad/waterverhouding zoals deze. Natuurlijk is het ook prima om te bereiden Gyokuro thee ook in een kyusu-theepot.
Wat zijn de andere verschillende soorten Gyokuro Thee?
Naast Gyokuro , je ziet misschien nog andere variaties zoals Gyokuro karigane en Gyokuro kukicha. Deze thee wordt gemaakt van zowel de stengels als de bladeren van de theeplant.

Gyokuro Karigane
Gyokuro karigane verwijst naar een thee gemaakt van zowel de stengels als de bladeren van de theeplanten die worden gebruikt om thee te maken Gyokuro . Karigane kan ook gemaakt worden van de planten die gebruikt worden voor matcha en kabusecha. Dit is een thee met een schaduwrijke stengel, wat hem een zoetere smaak geeft en hem onderscheidt van kukicha, een thee met een stengel gemaakt van onbeschaduwde theeplanten.

Gyokuro kukicha
De heer Sakamoto maakt ook een Gyokuro kukicha, die gemaakt is met een hogere verhouding stengels, waardoor het meer van die lichte hooismaak heeft en minder van de zoete umami-smaak. Als je de smaak van een normaal blad vindt, Gyokuro Als de smaak te intens is, kunt u het beste eerst een van deze stengeltheesoorten proberen om aan de smaak te wennen.
11 voordelen van Gyokuro
In dit gedeelte vindt u een korte uitleg over de voordelen is van Gyokuro . Als u meer wilt weten over dit onderwerp, raden wij u aan het artikel te lezen 👉 Meer informatie over de Gyokuro Voordelen Van Thee
#1 Mentale Alertheid
Gyokuro Thee heeft een zeer hoog cafeïnegehalte, ergens tussen de 120 en 140 mg per portie. De reden hiervoor Gyokuro Dat groene thee zoveel cafeïne bevat, komt door de lange schaduwperiode. De theeplant produceert cafeïne als afweermechanisme om insecten af te weren, en wanneer de theeplant in de schaduw staat, produceert hij zelfs meer.
#2 Kalm gevoel
L-theanine kan de opname van cafeïne vertragen, waardoor men denkt dat het een aantal negatieve effecten van cafeïne kan dempen. In plaats van een snelle energieboost en een korte crash, zul je merken dat je de hele dag door een meer duurzame energie hebt. Om deze reden gebruiken veel mensen groene thee voor langdurig werk, studie en meditatie.
#3 Ondersteunt een gezond hart
Naast hart- en vaatziekten, Gyokuro En groene thee zou ook het cholesterol verlagen en de bloeddruk. Groene thee lijkt de opname van low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol, ook wel 'slechte cholesterol' genoemd, te blokkeren. Zolang je de groene thee ongezoet drinkt, kan het ook de bloedsuikerspiegel verbeteren.
#4 Houdt je huid helder en jeugdig
Gyokuro en andere groene theeën bevatten ook veel vitamine C. Vitamine C kan effectief zijn bij het verlichten van donkere vlekken veroorzaakt door littekens of acne.
Deze littekens en vlekken kunnen zich in de loop van de tijd ophopen en je huid er ouder uit laten zien. Natuurlijk is het het beste om te proberen deze te voorkomen, maar de vlekken kunnen ook in de loop van de tijd worden verminderd voor een jonger ogende en gezondere huid.
#5 Vetverbranding
Een van de belangrijkste voedingsstoffen in Gyokuro Het is EGCG of epigallocatechinegallaat. Deze antioxidant kan helpen het metabolisme te verbeteren en leiden tot een snellere calorie-inname en meer vetverlies.
#6 Tandheelkundige gezondheid
Gyokuro Bevat ook fluoride en mineralen die tandbederf en andere mondinfecties lijken te voorkomen. Studies tonen aan dat groene thee de ontwikkeling van tandvleesaandoeningen en gingivitis vermindert bij mensen die groene thee drinken.
#7 Kankerpreventie
Groene thee kan niet alleen helpen bij het voorkomen van mondkanker, maar ook bij andere soorten kanker, zoals blaaskanker, prostaatkanker, borstkanker, eierstokkanker en alvleesklierkanker.
#8 Goed voor de spijsvertering
In bepaalde studies is EGCG in verband gebracht met een afname van ontstekingen in het spijsverteringskanaal.
Drinken Gyokuro thee Kan ook helpen bij overmatige gasvorming en een opgeblazen gevoel. Dit kan op den duur leiden tot een gezondere, regelmatigere en comfortabelere spijsvertering.
Helpt groene thee bij de spijsvertering? Jazeker! Lees ons blogartikel voor meer informatie. 👉 Helpt groene thee bij de spijsvertering? Laten we het eens onderzoeken!
#9 Vermindert ontstekingen
Volgens een onderzoek van het theewetenschapscentrum van de Universiteit van Shizuoka heeft epigallocatechinegallaat in groene thee een ontstekingsremmende werking. De bevindingen wijzen er ook op dat groene thee en de EGCG die erin zit de gen-/eiwitexpressie van ontstekingsbevorderende cytokinen en ontstekingsgerelateerde enzymen kunnen onderdrukken.
#10 Versterk je immuunsysteem
Blijkbaar kan groene thee de immuunreactie niet alleen versterken, maar ook moduleren. Een onderzoek van Harvard Medical School stelt dat specifiek in het immuunsysteem, steeds meer bewijsmateriaal een immunomodulerend effect van groene thee/EGCG aan het licht brengt.
#11 Antioxidanten
In plaats van handenvol granaatappelpitten te eten, waarom drink je niet een kopje Gyokuro 's Ochtends? Naast dat het een fijne, gezonde ochtendroutine creëert, kan het ook een goede en lekkere bron van antioxidanten in je voeding zijn.
is Gyokuro De beste groene thee?
Het is moeilijk om die vraag te beantwoorden is Gyokuro de beste thee. Als het op smaak en drinkervaring aankomt, lijkt het prijskaartje voor zich te spreken. Gyokuro lijkt de hoogste prijs ter wereld te hebben voor Japanse groene thee, en omdat zoveel mensen bereid zijn er de hoofdprijs voor te betalen, moet de smaak wel gewaardeerd worden. Om te weten waarom Gyokuro is zo duur, wij raden u aan het artikel te lezen 👉 Waarom is de Gyokuro theeprijs Zo hoog?
Zelfs de keizer van Japan gaf de voorkeur aan de smaak van Gyokuro . Dit is de reden waarom je vaak ziet Gyokuro verkocht worden als Gyokuro keizerlijke groene thee. Als het goed genoeg is voor de keizer van Japan, dan moet het toch zeker ook goed genoeg zijn voor ons!
Tenslotte is er de vraag: is Gyokuro de beste thee komt neer op de gezondheidsvoordelen. Met veelbelovende gegevens die de voordelen van Gyokuro Groene thee heeft invloed op alles van ontstekingen tot de gezondheid van het gebit tot gewichtsverlies. Het is moeilijk te ontkennen dat Gyokuro is niet de beste groene thee. Natuurlijk hebben andere groene theeën hun eigen gezondheidsvoordelen, maar de lange, arbeidsintensieve productie van Gyokuro thee zorgt ervoor dat het boordevol voedingsstoffen zit.
Dat geldt ook voor Gyokuro de beste thee? Voor ons is het antwoord ja, maar we laten het aan jou over om daarover te oordelen. Hieronder vind je een koopgids om je te helpen de beste te kiezen. Gyokuro groene thee om thuis van te genieten. Nadat je deze bijzondere thee hebt geproefd, kun je ons laten weten of je hem de beste vindt. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Waarom je hem niet zou moeten kopen Gyokuro in theezakjes?

Als je wilt kopen Gyokuro in theezakjes, We raden u aan ons artikel te lezen met de titel Gyokuro theezakjes: Lees dit voordat u koopt. Hier is echter een korte samenvatting van het onderstaande artikel:👇
Misschien heeft u ons al eerder horen zeggen dat theezakjes misschien wel de slechtste manier zijn om groene thee te bereiden. Dit geldt met name in het geval van Gyokuro groene theezakjes.
Net als andere soorten Japanse groene thee, Gyokuro thee ondergaat een rol- en droogproces. Wat maakt Gyokuro Uniek is dat het nog een keer wordt gerold in een speciaal type rolmachine. Hierdoor worden de bladeren echt samengeperst tot deze strakke naaldvormen. Dit rollen is bedoeld om de smaak echt vast te houden, zodat deze in één keer vrijkomt wanneer de bladeren opnieuw worden gehydrateerd.
Omdat de bladeren zo strak worden gerold, zetten ze uit tot vele malen hun oorspronkelijke grootte wanneer ze aan water worden toegevoegd. Hierdoor, Gyokuro heeft nog meer ruimte nodig dan een typische groene thee. Dit maakt Gyokuro theezakjes geen goede optie voor het zetten van thee. In de volgende paragrafen gaan we het hebben over het smaakverschil tussen Gyokuro theezakjes en Gyokuro bereid in losse bladvorm.
Vergelijking tussen Gyokuro Theezakjes vs. Gyokuro Losse thee
We hebben een paar vergelijkingen naast elkaar gemaakt tussen Gyokuro theezakjes en Gyokuro keizerlijke groene thee in losse bladvorm. We ontdekten dat, om een aantal redenen, de Gyokuro in losse bladvorm was veel beter dan de Gyokuro theezakjes.
Het meest opvallende verschil in smaak is de complexiteit. Bij vergelijking van de Gyokuro Sasa Hime, je krijgt deze aangename bloemige noot, een verkoelende zoetheid en een rijke umami-afdronk. Met de Gyokuro Met theezakjes proef je wel iets van de zoetheid, maar het voelt vaag en afstandelijk. De bloemige tonen zijn volledig verdwenen en de umami vind je alleen met wat fantasie.
Met andere woorden, je ervaart maar een deel van de ervaring wanneer je Gyokuro theezakjes. Als je echt het volledige effect wilt, zul je de thee moeten opdrinken. Gyokuro thee in losse bladvorm. Een ander nadeel van de Gyokuro theezakjes is dat je de smaak van het theezakje zelf proeft. Alle materialen die gebruikt worden om theezakjes te maken, geven een bepaalde smaak aan de thee, wat de smaak negatief kan beïnvloeden. Zelfs de zijden theezakjes die we gebruiken, verstoren de smaak enigszins.
Vinden Gyokuro thee
Terwijl Gyokuro Groene thee kan intimiderend lijken In het begin zul je het misschien al snel een van je favoriete theesoorten vinden. De smaak is zo uniek dat geen enkele andere theesoort er ook maar in de buurt kan komen. Veel mensen hebben hun ochtendkoffie ingeruild voor een kopje Gyokuro , en merkte een enorm verschil in zowel hun humeur als hun energieniveau gedurende de dag.
Als je geïnteresseerd bent om het te proberen Gyokuro We raden u aan om zelf een paar theesoorten van Mr. Sakamoto te bekijken en te kijken welke u het beste bevalt. Tot nu toe zijn dit de beste. Organisch Gyokuro thee die we hebben gevonden, en we zijn er trots op ze met jullie te delen.
Om het zoekproces te vereenvoudigen, wilden we drie van de Gyokuro theesoorten die op de markt verkrijgbaar zijn:

cha musume
Als je op zoek bent naar de best Gyokuro thee voor beginners raden wij de Gyokuro cha musume. Dit is een van de beroemde werken van meneer Sakamoto Gyokuro thee en wordt gemaakt van de Yabukita-cultivar, de populairste theecultivar in Japan. Deze thee heeft een krachtige, hartige smaak, maar wordt afgezwakt door een aangename zoetheid.

cha meijin
Als je op zoek bent naar de beste Gyokuro thee voor doorgewinterde theedrinkers, het zou de Gyokuro cha meijin. Deze thee wordt op dezelfde manier geproduceerd als de cha musume, maar is eigenlijk gemaakt van de Saemidori-cultivar, een van de meest gewilde theecultivars in Japan. De reden dat Saemidori zo gewaardeerd wordt, is omdat hij een lichte zoetheid en zeer weinig bitterheid heeft. Het langdurige schaduwproces verbetert de smaak natuurlijk nog verder, wat resulteert in een Gyokuro thee met de aangename warme zoetheid van karamel en bruine suiker.

Gyokuro Wakamusha
Als je geïnteresseerd bent in mijn persoonlijke favoriet, dan zou dat de Gyokuro Wakamusha. Dit is een van de nieuwste theesoorten die we van de heer Sakamoto hebben ontdekt en die alle aspecten die deze theesoort heeft gemaakt, goed weet te verenigen. Gyokuro beroemd. Het heeft een lichte zoetheid, een dikkere mondsmaak, sterke umami en de meer plantaardige kenmerken van edamame en zelfs zeewier. Deze smaakprofielen lijken misschien onmogelijk samen te gaan, maar nadat je een paar kopjes hebt genoten Gyokuro , Je zult de unieke smaak gaan begrijpen en waarderen. Vergelijkbaar met de Saemidori, de okumidori Gyokuro is ook zeer gewild vanwege het gebrek aan bitterheid. De okumidori-cultivar produceert doorgaans rondere en zachtere theeën, dus het is een goede keuze voor hoogwaardige groene theeën zoals matcha en Gyokuro .