Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

De best Gyokuro regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel proberen we de kern van de zaak te achterhalen.

We beginnen met het bespreken van de verschillende criteria die we hebben gebruikt om de beroemde Gyokuro regio, dan onthullen we je onze persoonlijke favoriet Gyokuro regio.

Laten we zonder verder oponthoud beginnen! 🍃

 

Wat zijn de criteria voor de beste Gyokuro regio?

Als we op zoek zijn naar de beste Gyokuro regio, we zijn op zoek naar de regio die bekend staat om het produceren van de beste Gyokuro thee.

Een andere objectieve manier om dit te doen is door naar de jaarlijkse Gyokuro concurrentie in Japan, en kijken welke theesoorten het hoogst scoren.

Dit is iets waar we rekening mee zullen houden bij het samenstellen van onze lijst met de beste Gyokuro regio.

Wist je dat er in Japan zes belangrijke theeteeltregio's zijn? Je leest er alles over in ons artikel 👉 Waar groeit Japanse thee?

 

Lijst met de beste Gyokuro regio

Gyokuro Thee wordt voornamelijk in Japan geproduceerd. Het is een hoogwaardige Japanse groene thee die bekend staat om zijn unieke teelt- en verwerkingsmethoden.

De regio's in Japan die bekend staan om de productie Gyokuro thee omvatten Yame, Shizuoka, Uji en Kagoshima, zoals eerder vermeld.

Yame in Fukuoka heeft een prominente positie verworven als premier Gyokuro regio, bekend om de consistente productie van hoog scorende theesoorten in competities, ondanks zijn kleine omvang.

Shizuoka, de grootste theeproducerende regio, staat niet algemeen bekend als de topbestemming voor Gyokuro vanwege het klimaat dat gunstig is voor de Yabukita-cultivar, die beter geschikt is voor matcha dan Gyokuro .

Uji, geprezen als de beste matcharegio, heeft een grote historische betekenis voor de Japanse groene theeproductie en is een gewilde bestemming voor toeristen die de tradities van Japanse groene thee willen ontdekken.

Kagoshima, de op één na grootste theeproducerende regio, profiteert van zijn vruchtbare grond en milde subtropische klimaat. 

Deze regio's hebben een gunstig klimaat, gunstige bodemgesteldheid en theeteelttradities die bijdragen aan de productie van uitzonderlijke thee. Gyokuro thee.

 Het klimaat is belangrijk, omdat theeplanten, vooral de planten die gebruikt worden om thee te maken, Gyokuro Kan vrij moeilijk te kweken zijn. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel. 👉 Alles wat u moet weten over de Gyokuro plant

#1 Yame

Yame is een stad in Fukuoka die zonder twijfel bekend staat als de beste Gyokuro regio. Als je iemand in de thee-industrie zou vragen welke plek de reputatie heeft de beste te zijn, Gyokuro regio, kwam Yame steeds weer ter sprake.

Dit komt doordat tijdens de jaarlijkse Gyokuro De meeste theesoorten met de hoogste score komen uit Yame. 

Gezien de grote bekendheid van Yame zou je denken dat het een grote regio is, maar in werkelijkheid is het erg klein vergeleken met de andere theesoorten op deze lijst.

Yame is een subregio binnen Fukuoka.

Yame is in feite niet eens een regio, maar een subregio binnen Fukuoka. Fukuoka is slechts verantwoordelijk voor 3% van de totale theevelden in Japan, en Yame is daar een fractie van. Hoewel het klein is, heeft het bijna unaniem de reputatie de beste te zijn. Gyokuro regio, dus er moet wel iets bijzonders zijn!

 

#2 Shizuoka

Shizuoka is veruit de grootste theeproducerende regio, maar staat zeker niet bekend als de beste Gyokuro regio. Dit heeft eigenlijk te maken met het klimaat. Net zoals wijn wordt onderverdeeld in druivensoorten, wordt thee onderverdeeld in verschillende cultivars. Sommige cultivars zijn zachter en zoeter dan andere, en deze zijn geschikter om te produceren. Gyokuro thee. Het probleem is dat de mildere, delicatere cultivars vaak gevoeliger zijn voor vorst.

Yabukita-cultivar

Daarom is in Japans grootste theeteeltgebied, dat tevens een van de noordelijkste is, de sterkere Yabukita-cultivar het meest gangbaar. De Yabukita-cultivar is smaakvol, maar is vaak wat sterk of bitter om premium matcha te produceren en Gyokuro thee. Daarom zie je gladde en ronde okumidori Gyokuro , lichte en zoete saemidori Gyokuro wordt geproduceerd in Zuid-Japan en niet in het noorden.

 

#3 Uji

Uji staat misschien niet bekend als de beste Gyokuro regio, maar het staat bekend als de beste matcharegio. Uji heeft een lange geschiedenis van groene theeproductie in Japan. De oorspronkelijke plaats waar Japanse groene thee werd verbouwd, ligt niet ver van Uji, rond de Kozanji-tempel in het Toganoo-gebergte, net buiten Kyoto. 

Al snel verplaatste de theeproductie zich naar het zuiden, naar Uji, dat de daaropvolgende paar honderd jaar een broeinest van theeteelt en innovatie werd. Gyokuro werd eigenlijk voor het eerst ontdekt in Uji, in het stadje Ogura.

Uji is nog beroemder vanwege de productie van matcha. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van matcha in Uji, lees dan dit artikel hier. 👉 Wat is Uji Matcha en waarom is het de beroemdste thee? 

Uji vergeleken met Yame

Hoewel Uji niet de sterke reputatie heeft de beste te zijn, Gyokuro In een regio zoals Yame is het waarschijnlijk de bekendste plek voor internationale toeristen die Japanse groene thee willen ontdekken. Hier kunt u deelnemen aan een traditionele theeceremonie en historische locaties bezoeken, zoals 's werelds oudste theehuis. 

 Voordat u deelneemt aan een theeceremonie, kunt u uw theeceremonie-etiquette opfrissen met ons artikel: 👉 gids voor Japanse theeceremonie

#4 Kagoshima 

De laatste kandidaat voor beste Gyokuro De regio waar we een zwak voor hebben is Kagoshima. Kagoshima is de op één na grootste theeproducerende regio van Japan en profiteert enorm van de rijke, vruchtbare grond en het milde subtropische klimaat. Toen we de regio Kagoshima een paar jaar geleden voor het eerst bezochten, ontmoetten we de legendarische theeboer, meneer Sakamoto.

Beste theeboer uit Kagoshima: meneer Sakamoto

Meneer Sakamoto is een getalenteerde theeboer in Shibushi die gespecialiseerd is in de productie van Gyokuro thee. Hij werkt al sinds zijn jeugd in de thee-industrie en toen het in 1985 tijd was om het familiebedrijf over te nemen, besloot hij de thee volledig biologisch te maken. 

Nu produceren hij en zijn broer Gyokuro thee op dit veld, zonder het gebruik van pesticiden of chemicaliën. Hij heeft zijn eigen recept voor organische meststof ontwikkeld en gebruikt dit om gezonde, smaakvolle groene thee te produceren zonder het natuurlijke ecosysteem te schaden. Als je geïnteresseerd bent om wat van zijn producten te proberen, Gyokuro voor jezelf raden wij aan om te beginnen met de Gyokuro Cha Musume, de populairste Gyokuro thee.

 Meneer Sakamoto is zo'n geweldige boer dat hij zelfs zijn eigen artikel heeft! Je kunt er alles over lezen in onze gids. 👉 Groene thee van meneer Sakamoto

 

Laatste gedachten over de beste Gyokuro Regio in de wereld

De beste Gyokuro regio wordt bepaald door de reputatie voor het produceren van hoogwaardige Gyokuro thee. De jaarlijkse Gyokuro De concurrentie in Japan helpt regio's met de hoogst scorende theesoorten te identificeren. In Japan, Gyokuro thee wordt voornamelijk geproduceerd in Yame, Shizuoka, Uji en Kagoshima.

Yame in Fukuoka staat bekend als de beste Gyokuro regio, bekend om de consistente productie van theesoorten die hoog scoren in wedstrijden. Ondanks dat het een kleine subregio is, heeft het een sterke reputatie.

Shizuoka, de grootste theeproducerende regio, staat niet bekend als de beste voor Gyokuro vanwege het klimaat dat gunstig is voor de Yabukita-cultivar, die beter is voor matcha dan Gyokuro .

Uji, bekend als de beste matcharegio, heeft een historische betekenis in de Japanse groene theeproductie en is een populaire bestemming voor toeristen die de Japanse groene theetraditie verkennen.

Kagoshima, de op één na grootste theeproducerende regio, profiteert van vruchtbare grond en een mild subtropisch klimaat. De regio is de thuisbasis van de heer Sakamoto, een gerenommeerd biologisch Gyokuro boer die gezonde en smaakvolle thee produceert met behulp van duurzame landbouwmethoden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  • Gyokuro Brewing Guide by Tea Experts

    Gyokuro Zetgids van thee-experts

    Gyokuro brouwen is een delicaat proces dat gemakkelijk fout kan gaan. Bij het zetten van deze speciale theebladeren is het belangrijk om de juiste verhouding bladeren/water en de juiste temperatuur te...

    Gyokuro Zetgids van thee-experts

    Gyokuro brouwen is een delicaat proces dat gemakkelijk fout kan gaan. Bij het zetten van deze speciale theebladeren is het belangrijk om de juiste verhouding bladeren/water en de juiste temperatuur te...

  • best Gyokuro regio

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

  • Gyokuro smaak

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

  • gyokuro_tea_in_ shiboridashi

    wat is de Gyokuro Cafeïnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie

    wat is de Gyokuro Cafeïnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie
1 van 4