de productie van Gyokuro begint met de Gyokuro plant. In dit artikel gaan we bespreken wat de Gyokuro plant is, hoe hij gekweekt wordt en hoe hij tot heerlijke vruchten wordt verwerkt Gyokuro thee. We delen ook het verhaal van meneer Sakamoto, een getalenteerde theeboer in Zuid-Japan, en hoe hij sterke en smaakvolle thee kweekt. Gyokuro planten zonder het gebruik van pesticiden of chemicaliën. Laten we meteen duiken in de wereld van Gyokuro ! 🍃🍵
wat is de Gyokuro Plant?
De Gyokuro plant verwijst naar de theeplant die wordt gebruikt om Gyokuro thee. Hoewel het exact dezelfde plant is die gebruikt wordt om andere soorten thee te maken, wordt hij op een specifieke manier gekweekt om de smaak te verbeteren. Later zullen we bespreken welke stappen de boer neemt om de theeplant te verbouwen tot de Gyokuro plant.
Voordat u verdergaat, wilt u misschien uw kennis over wat er in de tekst staat, opfrissen. Gyokuro thee. We raden u ten zeerste aan het artikel te lezen 👉 Alles wat u moet weten over Gyokuro thee. Dé ultieme gids over deze magische thee!
Gyokuro Uitlegvideo
Teelt van Gyokuro plant

Om als een Gyokuro Groene thee moet ongeveer 3 weken voor de oogst in de schaduw staan. Gyokuro plant wordt afgesneden van zonlicht, waardoor het gedwongen wordt meer chlorofyl te produceren om het verlies aan zonne-energie te compenseren. Gyokuro plant produceert ook meer theanine en cafeïne als afweermechanisme. De cafeïne aan de buitenkant van het blad is bitter en zelfs dodelijk voor insecten, dus de Gyokuro plant gebruikt het als verdedigingsmechanisme. Omdat de schaduw zo'n stressvolle tijd is voor de Gyokuro plant, het moet nog meer cafeïne produceren om de insecten af te weren.
Na ongeveer een week met heel weinig zon, Gyokuro plant begint te worstelen. Het is moeilijk om de plantengroei te ondersteunen met zo weinig zonlicht. Wat de meeste boeren in dit stadium doen, is het gewas overvloedig bemesten met chemicaliën en meststoffen om dit te compenseren. Dit is voor veel biologische boeren geen optie, waardoor het moeilijk is om de plant in leven te houden met strikt biologische methoden.
Oogsten van Gyokuro
De oogst van de Gyokuro plant is vergelijkbaar met andere planten die worden gebruikt om hoogwaardige groene thee te maken. Na de Gyokuro De plant is 3 weken in de schaduw gezet, de bovenste 3 spruiten worden geselecteerd en verzameld om te worden verwerkt. De bovenste drie spruiten van de theeplant zijn de jongste en het rijkst aan voedingsstoffen. Ze bevatten ook het meeste cafeïne, en dit is een van de vele factoren die bijdragen aan het extreem hoge cafeïnegehalte van Gyokuro .
De reden dat de jongere bladeren van de Gyokuro De plant bevat meer cafeïne dan de volwassen bladeren, omdat ze kwetsbaarder zijn voor insecten. Cafeïne wordt door de theeplant geproduceerd als afweermechanisme tegen insecten. De jongere scheuten van de theeplant zijn malser en moeten daarom meer cafeïne produceren dan de oudere, hardere theebladeren. Dit is de reden waarom thee gemaakt van jongere bladeren, zoals Gyokuro en ceremoniële matcha hebben de neiging om meer cafeïne te bevatten dan thee gemaakt van oudere bladeren zoals bankje, Hojicha en Genmaicha .
Wat is het verschil tussen schaduwen en Gyokuro Plant maken?

Wanneer de Gyokuro plantwordt blootgesteld aan zonlicht, begint het het aminozuur theanine om te zetten in catechines. De catechines zijn de bittere componenten van de thee, terwijl theanine verantwoordelijk is voor de zoete en hartige smaak. Hoewel de catechines de theeplant kunnen beschermen tegen uv-licht, is het niet goed voor liefhebbers van zoete thee zoals Gyokuro . Als je de theeplant afsnijdt van het zonlicht, voorkom je dat dit proces plaatsvindt, waardoor de Gyokuro plant om een hogere hoeveelheid zoete en hartige theanine te produceren.
Waar is Gyokuro thee geproduceerd?
De Gyokuro plant kan op net zoveel plaatsen groeien als een gewone theeplant. Veel premium Gyokuro wordt gemaakt van delicatere theeplantvariëteiten zoals Saemidori en Okumidori. Deze planten groeien het beste in mildere klimaten, omdat ze gevoeliger zijn voor vorst. Hierdoor kan een boer meer succes hebben met het kweken van Gyokuro planten in Zuid-Japan, omdat de kou hier minder een probleem is. Het zuidelijke eiland Kyushu is ook zeer vulkanisch actief, dus veel boeren kunnen profiteren van de vruchtbare grond.
Tenslotte is er echt een getalenteerde boer nodig om een Gyokuro plant. De 3 weken durende schaduwperiode kan een stressvolle periode zijn voor de theeplant, en hij heeft veel voeding nodig om gedurende deze periode sterk en gezond te blijven.
De beroemde meststof van meneer Sakamoto

De legendarische boer meneer Sakamoto heeft een ingenieuze manier bedacht om de Gyokuro plant Hij produceert zijn eigen merk meststof die de celdichtheid van de Gyokuro plant. Hierdoor kan de plant niet alleen zonder zonlicht overleven, maar ook zonder aarde. Sakamoto neemt vaak snoeiafval van niet-biologische Gyokuro planten en vergelijkt ze met zijn biologische oogst in een vaas. Na slechts één week was de niet-biologische Gyokuro planten beginnen te verwelken en af te sterven, maar zijn planten zien er nog steeds even sterk en gezond uit.
Dhr. Sakamoto legt ook uit dat deze planten ook rijker zijn aan voedingsstoffen. Door gezondere grond te creëren, kan hij meer voedingsstoffen naar de Gyokuro plant en een heerlijke en gezonde biologische drank creëren.
Dhr. Sakamoto hanteert een holistische benadering van theeteelt. Het gaat er niet alleen om de theeplant gezond te maken, maar ook om het hele ecosysteem gezond te maken. Omdat hij geen pesticiden gebruikt op de theeplanten, kunnen regenwormen en kleine insecten zich door de grond bewegen en deze goed losmaken. Deze lossere grond is een goed teken voor dhr. Sakamoto, omdat de wortels van de Gyokuro plant om dieper in de grond door te dringen en meer voedingsstoffen op te nemen, wat leidt tot een sterker smakende thee.
Waarom is Gyokuro zo duur
Om te leren waarom Gyokuro is zo duur, wij raden u aan het artikel te lezen 👉 Waarom is de Gyokuro theeprijs Zo hoog? Hieronder vindt u een korte samenvatting van de inhoud van dit artikel.
Het eindresultaat is de hoogste kwaliteit groene thee in Japan. Gyokuro wordt ook wel 'keizersthee' genoemd, omdat deze thee vroeger alleen voor de keizer was bestemd vanwege de superieure kwaliteit. Gyokuro heeft een sterke zoetheid en umami-smaak. Het brouwt ook een dichte, jadegroene drank met een hoog cafeïne- en theaninegehalte.
Er wordt gezegd dat Gyokuro Bevat meer cafeïne dan koffie, mits correct gezet. Hoewel het meer cafeïne bevat dan koffie, merk je het misschien niet omdat de l-theanine in groene thee enkele negatieve bijwerkingen van cafeïne, zoals nervositeit, tegengaat.
Als u graag een aantal theeën van de heer Sakamoto wilt bekijken, kunt u onze selectie bekijken Gyokuro . Wij hebben 4 verschillende soorten Gyokuro om uit te kiezen. De eerste is onze meest populaire, de Gyokuro cha musume. Deze thee heeft een rechttoe rechtaan umami-smaak en is afkomstig van de yabukita-cultivar.
De volgende is de Gyokuro wakamusha. Deze komt van de okumidori-cultivar en heeft een aangename, zachte plantaardige smaak met een koele zoetheid. We hebben dan de Gyokuro Cha Meijin, de meesterthee van de saemidori-cultivar. Deze thee heeft meer weg van deze warme zoetheid, zoals karamel of bruine suiker. Tot slot hebben we de Gyokuro Sasa Hime, een mix van alle drie de cultivars, zorgt voor een mooie, uitgebalanceerde thee. Welke is jouw favoriet?