De fukamushi Sencha cafeïne Content is iets waar veel theedrinkers zich over afvragen, dus we dachten dat we dit artikel zouden schrijven om het onderwerp uit te leggen.
In dit artikel gaan we het hebben over wat fukamushi Sencha is, hoe het gemaakt wordt en hoeveel cafeïne het bevat.
We zullen ook de fukamushi vergelijken Sencha cafeïne aan andere veel voorkomende soorten Japanse groene thee.
Laten we beginnen! 🍃💚
Voordat je je op Fukamushi stort Sencha Cafeïnegehalte, wat is Fukamushi Sencha ?
Voordat we het hebben over de fukamushi Sencha cafeïne inhoud, laten we eerst definiëren wat fukamushi is Sencha is. Sencha is de populairste soort groene thee in Japan, maar het is ook de breedste categorie. Het verwijst naar theebladeren die gestoomd, gerold en gedroogd zijn. Een boer kan verschillende fasen van dat productieproces aanpassen om verschillende soorten thee te produceren. Sencha thee.
Het produceren van verschillende soorten Sencha thee
Als een boer bijvoorbeeld zoetere thee wil produceren, kan hij de theeplant een paar dagen voor de oogst uit het zonlicht halen. Sencha wordt afgedekt gedurende 10 tot 20 dagen, dan heet het een Kabusecha.
Door het stomen kan de boer ook het type veranderen Sencha thee die ze produceren. Als een boer de theebladeren 30-60 seconden stoomt, produceert hij een licht gestoomde of asamushi thee. Sencha .
Als hij de thee 60-90 seconden stoomt, wordt het een normale gestoomde of chumushi Sencha . Als de theebladeren ten slotte langer dan 90 seconden worden gestoomd, is het eindresultaat een diep gestoomde of fukamushi Sencha .
Hoe is Fukamushi? Sencha Gemaakt
Eerst oogst de boer de bovenste drie blaadjes van de theeplant. Deze blaadjes zijn het jongst, bevatten de meeste voedingsstoffen en zijn het zachtst en zoetst van smaak. Ze zijn gereserveerd voor theesoorten zoals Gyokuro , matcha, kabusecha en Sencha .
Als je wilt weten hoeveel cafeïne er in een groene thee met veel cafeïne zit, zoals Gyokuro , je kunt het artikel lezen om de vraag te beantwoorden 👉 wat is de Gyokuro cafeïnegehalte
Zodra de bladeren geoogst zijn, worden ze verzameld voor verwerking. Ze moeten kort na de oogst gestoomd worden, anders oxideren ze na verloop van tijd en veranderen ze in zwarte thee. De boer dompelt de bladeren 90 tot 200 seconden in een stoombad. Nadat de bladeren gestoomd zijn, worden ze gedroogd en in hun uiteindelijke vorm gerold.
De impact van het langere stoomproces
Het langere stoomproces maakt de bladeren brozer en ze breken vaak in deze kleinere bladfragmenten. Je kunt een fukamushi vaak herkennen Sencha door te zoeken naar deze kleinere bladdeeltjes. Zoals we later zullen bespreken, heeft dit invloed op de fukamushi. Sencha Cafeïne.
Als je geïnteresseerd bent in het productieproces van groene thee, vind je dit artikel over 👉 hoe wordt thee gemaakt
Waarom bevat thee cafeïne?
De theeplant produceert cafeïne als afweermechanisme tegen insecten. Cafeïne is erg bitter en zelfs giftig voor kleine insecten, dus het wordt gebruikt om een beschermlaagje rond de bladeren te vormen.
De jongere, zachtere theebladeren zijn kwetsbaarder voor insecten en hebben daarom de meeste bescherming en de meeste cafeïne nodig.
De oudere theebladeren zijn veel dikker en hoeven minder cafeïne te produceren om zichzelf te verdedigen.
Dit is de reden waarom thee gemaakt van de jongste bladeren van de theeplant meestal het meeste cafeïne bevat en thee gemaakt van de oudere bladeren het minste.
De fukamushi Sencha cafeïne inhoud valt aan de hogere kant van het spectrum omdat het net als andere soorten Sencha Het wordt gemaakt van de jongste theebladeren.
fukamushi Sencha cafeïnegehalte
In een normale portie fukamushi Sencha , Je kunt ongeveer 60 mg cafeïne verwachten. Dit maakt de fukamushi Sencha cafeïne De inhoud bevindt zich ergens in het midden van andere Japanse groene theeën.
Ter vergelijking: een sterke kop matcha (4 gram poeder) kan 136 mg cafeïne bevatten, net als een portie Gyokuro . Dit zijn de twee groene theesoorten met het hoogste cafeïnegehalte die er zijn.
fukamushi Sencha Cafeïne vergeleken met thee met weinig cafeïne
bankje, Hojicha en Genmaicha kan slechts 10 mg cafeïne per kopje bevatten. Als je gevoelig bent voor cafeïne, of als je 's middags graag groene thee drinkt, kun je deze theesoorten met minder cafeïne gebruiken. Als je 's ochtends een hogere dosis cafeïne geen probleem vindt, kun je matcha en Gyokuro !
Als u geïnteresseerd bent in een complete rangschikking van theesoorten op basis van hun cafeïnegehalte, kunt u het artikel lezen om meer te weten te komen 👉 welke thee heeft de meeste cafeïne
fukamushi Sencha Cafeïne vergeleken met gewone Sencha cafeïne
Het normale cafeïnegehalte in Sencha thee kan tussen de 40 en 60 mg per portie bevatten. De reden waarom de fukamushi Sencha cafeïne is meestal hoger dan normaal Sencha komt doordat er meer theebladeren in de infusie vrijkomen.
Omdat de theebladeren brozer zijn, vallen ze uiteen in kleinere deeltjes. Deze kleinere deeltjes komen in de infusie terecht, wat betekent dat je een hogere dosis binnenkrijgt van alles wat de bladeren bevatten, inclusief de cafeïne.
Als je meer wilt weten over het cafeïnegehalte van een normale thee, Sencha , U kunt ons artikel lezen op 👉 Sencha cafeïne
Welke Fukamushi Sencha om mee te beginnen
Als je geïnteresseerd bent in het proberen van fukamushi Sencha voor uzelf raden wij de Murasaki Sencha Van meneer Kawaji. Meneer Kawaji is een getalenteerde boer in Zuid-Japan en is gespecialiseerd in het gebruik van diep gestoomde thee. Hij produceert zijn thee op een kleine boerderij op het platteland, zonder gebruik van pesticiden of chemicaliën.
Als je wilt leren hoe je je kunt voorbereiden Sencha thee, je kunt dit artikel lezen op 👉 hoe te brouwen Sencha