Wat is het cafeïnegehalte van Bancha Tea?

wat is de Cafeïnegehalte van bancha Groene thee? Kan bancha een goede keuze zijn voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne? Hoe beïnvloedt het cafeïnegehalte van bancha de smaak en het aroma? Zijn er voordelen verbonden aan het drinken van bancha? Dit zijn goede voorbeelden van vragen die we in dit artikel zullen behandelen!

Dus wat staat er vandaag op het programma? We gaan onderzoeken waarom Bevat banchathee cafeïne?, De het cafeïnegehalte van bancha-thee en ook enkele voordelen van bancha-thee. Laten we zonder verder oponthoud beginnen. 

 

banchabladeren versus koffiebonen

Wat is het cafeïnegehalte van bancha-thee?

Als we het hebben over het cafeïnegehalte van groene bancha-thee, kun je uitkomen op slechts 10 mg cafeïne per kopje.

Dit maakt het een van de groene theeën met het laagste cafeïnegehalte en de perfecte begeleider voor een koude avond of nacht.

 

Waarom bevat Bancha Tea cafeïne?

Om te begrijpen waarom Bevat banchathee cafeïne?, Je moet naar de theeplant zelf kijken.

De theeplant produceert cafeïne als afweermechanisme om zichzelf te beschermen tegen insecten. Cafeïne is erg bitter en zelfs giftig voor kleine insecten. Wanneer de theeplant cafeïne ophoopt aan de buitenkant van de theebladeren, vormt het een beschermende laag. 

Daarom bevatten alle echte theeën een bepaald cafeïnegehalte, maar sommige hebben een hoger cafeïnegehalte dan andere.

In het volgende gedeelte zullen we leren waarom bancha thee cafeïne veel lager is in vergelijking met andere soorten groene thee.

 

Waarom is het cafeïnegehalte van Bancha Tea zo laag?

Als je naar de theeplant kijkt, zie je lichtgroene scheuten bovenaan en grotere, dikkere bladeren onderaan.

 

De jongere scheuten

Cafeïnegehalte van Bancha-thee

De jongere scheuten van de theeplant zijn erg mals, terwijl de oudere, rijpere bladeren veel taaier zijn.

Insecten worden meer aangetrokken door de jongere bladeren, dus deze hebben meer cafeïne nodig om beschermd te blijven.

Daarom worden theeën die van jongere theebladeren worden gemaakt, zoals Sencha ,  Gyokuro , matcha en Kabusecha bevatten veel cafeïne.

 

De oudere bladeren

De oudere bladeren van de theeplant hebben niet zoveel bescherming nodig en produceren daarom minder cafeïne. Maar thee die van de oudere bladeren wordt gemaakt, zoals bancha,,  Genmaicha  en Hojicha bevatten minder cafeïne.

Als je wilt zien hoe een thee zoals bancha zich verhoudt tot een thee gemaakt van de jongere bladeren zoals Sencha , je kunt deze vergelijking lezen van 👉 bancha vs Sencha !

 

Hoe het plukken het cafeïnegehalte van Bancha-thee beïnvloedt

Naast oudere theebladeren kan Bancha ook gemaakt worden van latere theeoogsten, tot oktober. Na de herfst heeft de theeplant de hele winter de tijd om voedingsstoffen op te bouwen, die in het voorjaar in één keer worden vrijgegeven aan de verse scheuten. 

De theeplant kan vervolgens nog tot drie keer worden geoogst, maar de voedingsstoffen en cafeïne zullen afnemen, omdat de theeplant minder tijd heeft om zich aan te vullen. Daarom zijn theeën van latere oogsten minder gewild. 

 

Welke factoren beïnvloeden het cafeïnegehalte van Bancha-thee?

brouwen

De hoeveelheid bancha thee cafeïne hangt af van hoe de thee wordt gezet. Zoals we eerder al bespraken, concentreert de cafeïne zich aan de buitenkant van het blad als een beschermende laag. Tijdens de eerste zetbeurt wordt veel hiervan verwijderd, waardoor er bij de volgende zetbeurten weinig cafeïne overblijft.

Dus je vraagt je misschien af of bancha groene thee cafeïne bevat bij de tweede en derde zetbeurt? Het antwoord is ja, maar heel weinig. Je zou deze latere zetbeurten van de thee tot in de avond moeten kunnen drinken als je dat wilt.

Temperatuur

De temperatuur waarmee je de thee zet, bepaalt ook hoeveel cafeïne je extraheert. Cafeïne vereist een hogere temperatuur om geëxtraheerd te worden, dus als je op zoek bent naar een zetbeurt met nog minder cafeïne, kun je water met een lagere temperatuur of koud water proberen. 

 

Wat is Bancha groene thee?

De naam betekent 'gewone thee' of 'alledaagse thee'. Hoewel theeën zoals Gyokuro en Sencha worden beschouwd als meer bijzondere theesoorten, maar bancha is veel betaalbaarder, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik. 

Een Japanse groene thee gemaakt van de oudere bladeren.

Bancha wordt gemaakt van de oudere, rijpere bladeren van de theeplant. De jongste bladeren aan de bovenkant van de theeplant zijn het meest gewild. Deze bevatten de meeste voedingsstoffen en zijn het zachtst en zoetst van smaak. Daarom zijn deze jongere bladeren gereserveerd voor premium thee. Sencha , Gyokuro en matcha, en de oudere bladeren of latere oogsten van de theeplant worden gebruikt om bancha te maken.

Minerale en aardse smaak

De oudere theebladeren bevatten meer mineralen en hebben een subtielere, bijna aardse smaak. Terwijl de jonge bladeren deze frisse, zure en zoete tonen produceren, is de smaak van bancha veel sterker met tonen van warm hout, graan en citrus. Zoals we eerder bespraken, spelen deze oudere bladeren ook een rol bij het verklaren van de cafeïnegehalte van groene bancha-thee.

 

Laatste gedachten over Bancha Groene Thee Cafeïne

Bancha is meer dan alleen een thee met weinig cafeïne. Het is een heerlijke traktatie voor in de middag of avond die de maag kan kalmeren en de geest kan kalmeren. Als je zelf bancha-thee wilt proberen, kun je onze bancha masudaen.

Deze thee wordt geproduceerd door de heer Masuda, een getalenteerde boer in Shizuoka die zich inzet voor het verbouwen van groene thee zonder het gebruik van pesticiden of chemicaliën. Deze thee is goedkoop en heeft een zeer aangename smaak, perfect voor een middagsnack. Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

 

Voor een complete lijst met theesoorten gerangschikt op cafeïne, kun je deze ranglijst lezen van de 👉 8 Theesoorten met de laagste cafeïnegehaltes

Als je meer wilt weten over Sencha cafeïne, u kunt dit artikel lezen op de 👉  Sencha Cafeïnegehalte

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4