Hojicha tegen Genmaicha : Welke is jouw favoriet?

Wil je alle geheimen, verschillen en overeenkomsten tussen  Hojicha tegen Genmaicha ? Dan is dit artikel vast iets voor jou! Ons team van Japanse groene thee-experts heeft een gedetailleerd rapport opgesteld om onze community te helpen zien wat waarheid is en wat fabel.

In dit essay bespreken we de basisprincipes van  Genmaicha en Hojicha , hun smaakprofielverschillen, hun voordelen, wanneer je ze kunt drinken en, last but not least, waar je deze heerlijke Japanse theeën kunt kopen. 

Laten we beginnen! 🍚🍵🇯🇵

 

De basisprincipes van Hojicha tegen Genmaicha

Voordat we het hebben over de Verschil tussen Hojicha en Genmaicha , Laten we eerst elk van deze theesoorten definiëren. 

Hojicha

Geroosterd Hojicha thee

Hojicha is een speciaal soort geroosterde thee Uit Japan. Deze thee wordt meestal gemaakt van de oudere bladeren van de theeplant. Deze worden gestoomd, gerold en gedroogd, alsof de boer bancha produceert.

Vervolgens wordt de thee geroosterd in een hete pan of een brandmachine. Tijdens dit brandproces verliest de thee zijn meer plantaardige of grassige tonen en krijgt hij warmere tonen van karamel, koffie en chocolade.

Als je meer wilt weten over wat Hojicha is en hoe het gemaakt wordt, je kunt er alles over lezen in onze gids op 👉 Alles wat u moet weten over Hojicha

Genmaicha

 Genmaicha Japanse groene thee

De Verschil tussen Hojicha tegen Genmaicha  is dat Genmaicha is geen geroosterde thee. Het is gemaakt van een mengsel van ongebrande theebladeren en geroosterde rijst. De toevoeging van geroosterde rijst is de reden waarom we... Genmaicha in onze sectie met geroosterde theeën.

Een van de overeenkomsten tussen Genmaicha tegen Hojicha is dat Genmaicha wordt ook gemaakt van de oudere bladeren van de theeplant. Deze bladeren bevatten minder cafeĂŻne, en het cafeĂŻnegehalte wordt nog verder verlaagd door de toevoeging van geroosterde rijst.

Als u meer wilt weten over Genmaicha , je kunt de 👉essentieel Genmaicha Gids van thee-experts

 

Smaakprofiel

 Hojicha tegen Genmaicha thee in een kopje

Eén groot verschil tussen Hojicha en Genmaicha is de smaak. Hoewel deze theeën de neiging hebben om te spelen met deze warmere karameltonen, Hojicha is veel intenser omdat de bladeren volledig geroosterd zijn.

Beide Hojicha en Genmaicha kan deze karamelsmaken hebben, maar Hojicha drijft meer in de richting van koffie en chocolade, terwijl Genmaicha heeft meer van deze graansmaak. Beide smaken kunnen behoorlijk verwarmend en troostend zijn, vooral op een koude middag.

Beide theesoorten neigen naar koffie, daarom hebben we ze opgenomen in onze lijst "Theeën die naar koffie smaken". Voor meer informatie over deze theeën kunt u meer lezen in ons artikel 👉 thee die naar koffie smaakt

 

voordelen

 Hojicha tegen Genmaicha

Laten we het nu over de  Hojicha tegen Genmaicha voordelen.

Beide theeën worden gemaakt van oudere bladeren, wat hun eigen voordelen met zich meebrengt. Hoewel deze theeën van oudere bladeren minder voedingsstoffen bevatten dan theeën van jongere bladeren, zoals Sencha , Gyokuro en matcha bevatten ze meer mineralen. Dit maakt ze ideaal voor de spijsvertering of om te drinken na een maaltijd.

Een Verschil tussen Hojicha en Genmaicha is het cafeïnegehalte. Terwijl de oudere bladeren het cafeïnegehalte relatief laag maken, Genmaicha heeft de toevoeging van geroosterde rijst. Omdat rijst geen cafeïne bevat, verlaagt het het gemiddelde.

In totaal, Hojicha heeft 9 voordelen. Ken jij ze allemaal? Lees het antwoord in ons artikel over 👉  Hojicha voordelen

 

Wat is de beste thee voor 's avonds?, Genmaicha of Hojicha ?

Als het gaat om nacht Genmaicha of Hojicha , Er zijn veel voordelen! Beide theesoorten hebben een laag cafeïnegehalte en een verwarmende smaak.

Als je echt meer om de smaak geeft, Hojicha heeft meer kracht en meer van deze chocoladesmaken. Als je je meer zorgen maakt over het cafeïnegehalte van de thee, kun je beter kiezen voor Genmaicha , omdat dit iets minder cafeïne bevat. 

 

Waar moet je beginnen? Hojicha tegen Genmaicha ?

Biologisch geteeld Genmaicha

Wij hebben een geweldige Genmaicha van Hagiricha in Shizuoka! Het heet  Genmaicha Hagiricha.

Deze thee wordt geproduceerd door een groep boeren die zich inzetten voor het verbouwen van thee zonder het gebruik van pesticiden of chemicaliën.

Deze thee zit vol met die karamel- of graansmaak waar mensen zo dol op zijn, en het wordt een van onze populairste theesoorten.

Hij is ook verkrijgbaar voor een zeer lage prijs, waardoor het de perfecte thee is voor beginners.

 

Traditioneel Japans Hojicha thee

Als u gevoelig bent voor cafeĂŻne of gewoon de voorkeur geeft aan deze verwarmende en kalmerende Hojicha smaak, raden wij u aan om een van onze Hojicha thee!

Na de afgelopen jaren door Japan te hebben gereisd, hebben we tientallen boeren ontmoet en vele verschillende soorten geroosterde thee geproefd. Uiteindelijk hebben we een paar van onze favorieten uitgekozen om te delen met theeliefhebbers zoals jullie over de hele wereld. 

Nou en? Hojicha raden wij aan? De Hojicha noike. We hebben een geweldige licht geroosterde Hojicha van de heer Noike in Kyoto, die erg in de smaak valt bij de Nio Teas gemeenschap. Omdat deze thee midden in een dennenbos groeit, ligt hij de hele dag gedeeltelijk in de schaduw en heeft hij een zachtere en zoetere smaak.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4