Gyokuro brouwtemperatuur is iets wat veel mensen verbaast. Vergeleken met andere theesoorten is de optimale temperatuur voor Gyokuro is veel lager, bijna lauw. In dit artikel gaan we bespreken waarom de Gyokuro de temperatuur van het zetten van thee zo laag is, en hoe je een heerlijk kopje thee kunt zetten Gyokuro thee.
Waarom Gyokuro de brouwtemperatuur is van belang
wat is Gyokuro ?
Een snelle opfriscursus van wat Gyokuro Dit kan je helpen om meer te begrijpen over hoe je deze thee zet. Gyokuro wordt beschouwd als de meest gewilde bladthee in Japan en was ooit de favoriete thee van de keizer.
Gebaseerd op de officiële Gyokuro definitie, De bladeren moeten 3 weken voor de oogst in de schaduw worden gezet. Door de Gyokuro planten Als ze niet in het zonlicht staan, ontwikkelen ze minder bitterheid en behouden ze meer van deze zoete en hartige smaken. Gyokuro , De boer neemt de bovenste drie bladeren, omdat deze het rijkst zijn aan voedingsstoffen en de rijkste smaak. Deze bladeren worden vervolgens gestoomd, strak opgerold en gedroogd om heerlijke... Gyokuro .
Waarom temperatuur belangrijk is als het om weer gaat Gyokuro
Voordat we het over de beste hebben Gyokuro Theetemperatuur, We moeten eerst bespreken waarom temperatuur belangrijk is als het gaat om Gyokuro , en met thee in het algemeen.
Ten eerste, met uitzondering van matcha, wordt thee niet rechtstreeks met water gemengd, maar erin getrokken. Dat betekent dat sommige bestanddelen in de thee in het blad blijven en andere in het kopje terechtkomen. Daarom zijn de zetparameters zo belangrijk. De temperatuur en de tijd waarop je de thee zet, bepalen wat er uit de thee wordt gehaald en uiteindelijk wat er in het kopje terechtkomt.
Dus de volgende keer dat iemand je probeert te vertellen dat de Gyokuro Watertemperatuur Maakt niet uit, je kunt uitleggen dat het een compleet andere thee oplevert. Het zou bijna zijn alsof je een cake bakt met andere ingrediënten. Wat er uit het blad wordt gehaald, bepaalt wat er in de thee zit.
Het gebruik van de verkeerde Gyokuro De watertemperatuur kan het bitter maken.
Catechines zijn de bittere bestanddelen van thee en worden meestal bij een hogere temperatuur geëxtraheerd. Als gevolg hiervan, Gyokuro Theetemperatuur Als je een te hoge dosering gebruikt, onttrek je meer catechines en meer bitterheid aan de theebladeren. Daarom is het ongelooflijk belangrijk om een lagere dosering te gebruiken. Gyokuro De temperatuur van de groene thee. Je kunt zelfs koude koffie Gyokuro , voor een zacht, verfrissend drankje in de zomer.
hoe te brouwen Gyokuro groene thee stap voor stap
Gyokuro Brouwen is een delicaat proces dat gemakkelijk fout kan gaan. We schreven een speciaal artikel over dit onderwerp, getiteld: 👉 Gyokuro Zetgids van thee-experts. In deze Gyokuro gids voor het zetten van thee, we nemen je mee door het proces van Gyokuro Stap voor stap theezetten. Hieronder vindt u een korte samenvatting van het artikel 👇
- Meet 5 gram blaadjes af en doe ze in de bodem van uw theepot.
- Schenk in 150 ml water bij een temperatuur van 60 graden Celsius.
- Zorg ervoor dat je tijdens het schenken niet direct op de bladeren giet, want dit zal de bladeren in beroering brengen en iets meer bitterheid vrijgeven.
- Doe het deksel op de theepot om de thee warm te houden en laat de thee 2 minuten rustig staan.
- Zorg ervoor dat u de Gyokuro heel voorzichtig, zodat je de bladeren niet beroert, maar zodra het gieten stopt, kun je de laatste druppels eruit schudden.
Wat is de beste temperatuur voor Gyokuro
De beste temperatuur voor Gyokuro is 140 graden Fahrenheit of 60 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat je veel smaak uit de bladeren haalt, zonder al te veel bitterheid. Je kunt 5 gram bladeren, 150 ml water en een trektijd van 2 minuten gebruiken om de bladeren voldoende tijd te geven om open te gaan en hun smaak volledig aan het water af te geven.
Gyokuro Thee is bedoeld als een viering van deze zoete en hartige smaken, die afkomstig zijn van de theanine. Gelukkig voor Gyokuro Bij drinkers kan de theanine bij een lagere temperatuur worden geëxtraheerd. Wanneer u een lagere temperatuur gebruikt, Gyokuro de temperatuur van het zetten van thee, Je haalt alle zoetigheid eruit, maar geen bitterheid. Je krijgt ook groene thee met minder cafeïne, wat nuttig kan zijn als Gyokuro cafeïnegehalte is erg hoog.
Waar vind je Gyokuro ?
Nu je de beste temperatuur voor Gyokuro , Je bent klaar om je eigen te bereiden! Waar te koop Gyokuro Groene thee is een vraag die we vaak krijgen, en het antwoord is een beetje ingewikkeld. We hebben een heel artikel geschreven waarin we je alles leren wat je moet weten voordat je groene thee koopt. Gyokuro , Hoe te kopen Gyokuro groene thee en waar te koop Gyokuro . Als je het wilt lezen, hier is de link naar het artikel 👉 waar te koop Gyokuro groene thee.
Nio Teas
Nadat we de afgelopen jaren door Japan hebben gereisd, hebben we tientallen boeren ontmoet en veel verschillende soorten geproefd Gyokuro thee. We hebben ontdekt dat de best Gyokuro geproduceerd door Dhr. Sakamoto speelt echt in een klasse apart. Hij produceert al Gyokuro thee zonder het gebruik van pesticiden of chemicaliën sinds 1985 en in die tijd heeft hij zijn eigen biologische meststof ontwikkeld. Hij zegt dat deze meststof de theeplanten niet alleen sterker maakt, maar de thee ook smaakvoller. Hij kan op dit veld heerlijke groene thee telen zonder het natuurlijke ecosysteem te schaden.

cha musume
De populairste Gyokuro Van meneer Sakamoto is de cha musume. Deze thee is gemaakt van de Yabukita-cultivar, de meest voorkomende theesoort in Japan. Deze thee heeft een aangename zoetheid, een directe hartige smaak en enkele aangename bloemige tonen. Probeer deze thee en laat ons weten wat u ervan vindt!
1 reactie
Hi! I’ve been following your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic job!