De Gyokuro De betekenis zegt veel over de thee zelf. Het is moeilijk om de vraag te beantwoorden. wat doet Gyokuro betekenen zonder in de geschiedenis en de productie van Gyokuro thee. We zijn van plan om beide te doen in dit artikel, en laten je zien hoe Gyokuro werd ontdekt, hoe Gyokuro wordt gemaakt en hoe de thee aan de Gyokuro definitie. Laten we zonder verder oponthoud beginnen!
Gyokuro definitie
Gyokuro is een soort schaduwrijke groene thee uit Japan. Het verschilt van de standaard Sencha (een klassieke onbeschaduwde groene thee) die in de schaduw wordt gekweekt in plaats van in de volle zon. De naam " Gyokuro " vertaalt zich als "juweeldauw" (of "jade dauw"). Hoewel de meeste Sencha is afkomstig van de Yabukita-cultivar van Camellia sinensis, Gyokuro wordt vaak gemaakt van een gespecialiseerde variëteit, zoals Asahi, Okumidori, Yamakai en Saemidori.
wat doet Gyokuro gemeen?
De Gyokuro De definitie vertaalt zich naar "kostbare dauw" of "jade dauw". Om te begrijpen wat de Gyokuro definitie betekent dat je een kijkje moet nemen in de geschiedenis van Gyokuro , Wat we in de volgende sectie zullen doen. Laten we eerst uitleggen wat deze thee is:
wat is Gyokuro ?
Gyokuro wordt beschouwd als de meest gewilde bladthee in Japan. Om te overwegen Gyokuro thee, de Gyokuro plant moet 3 weken of langer voor de oogst in de schaduw staan. Dit verbetert de smaak en verhoogt ook de Gyokuro cafeïnegehalte.
Nadat het schaduwproces is voltooid, selecteert de boer de bovenste drie blaadjes van de theeplant. Deze jonge theescheuten hebben de zachtste en zoetste smaak, maar bevatten ook de meeste voedingsstoffen. Alle premium Japanse groene thee wordt gemaakt van de bovenste blaadjes en Gyokuro is daarop geen uitzondering.
Nadat de bladeren geoogst zijn, worden ze verzameld en door het productieproces geleid. Hier worden de bladeren gestoomd, gedeeltelijk gedroogd en vervolgens gerold. Om de strakke, dennennaaldvormige bladeren te krijgen die Gyokuro waar het bekend om staat, moet het een extra rolfase doorlopen, in een machine die speciaal is ontworpen voor Gyokuro .
Wist je dat sommige mensen zelfs eten Gyokuro bladeren? Lees ons artikel voor meer informatie 👉 Waarom mensen eten Gyokuro Bladeren?
Hoe de Gyokuro betekenis begon
In 1835 reisde een theehandelaar genaamd Yamamoto Kahei naar Uji om meer te leren over theeteelt. Hij merkte dat veel families die thee verbouwden de theeplanten afdekten met een stronet om ze tegen de kou te beschermen.
Hij ontdekte dat de thee die door deze schaduwrijke theeplanten werd geproduceerd zachter en zoeter was, en hij besloot zelf een paar experimenten uit te voeren. Nadat hij een paar batches van deze schaduwrijke thee had geproduceerd, merkte hij dat de bladeren een groen residu produceerden na het stomen. Hij gaf dit de bijnaam "jade dauw" en zo kregen we de Gyokuro betekenis wij hebben vandaag!
Dit Gyokuro definitie Het is misschien geen letterlijke beschrijving van hoe de thee smaakt, zoals kabuse cha (schaduwthee) of kuki cha (stengelthee), maar het zet de thee wel in een artistiek daglicht, wat alleen maar bijdraagt aan de geschiedenis van deze legendarische thee.
Laatste gedachten over de Gyokuro definitie
De Gyokuro betekenis doet er niet toe, wat echt belangrijk is, is dat de Gyokuro smaak is geweldig! Het is zoet en hartig van smaak, en de thee zit boordevol cafeïne, l-theanine en antioxidanten. Veel mensen vinden dat door koffie vervangen door groene thee, specifiek Gyokuro , Ze merken dat ze zich de hele dag door kalm en alert voelen, zonder dat ze last krijgen van een crash of zenuwachtigheid.
Als u iets wilt voorbereiden Gyokuro thee zelf, je kunt de thee uitproberen van Dhr. Sakamoto. Dhr. Sakamoto is een legendarische boer in Zuid-Japan die sinds 1985 thee verbouwt zonder pesticiden. Hij gebruikt zijn eigen meststofmengsel om sterke, smaakvolle theeplanten te kweken zonder het natuurlijke ecosysteem te schaden.
Zijn populairste Gyokuro de Gyokuro Cha Musume, een krachtige groene thee gemaakt van de Yabukita-cultivar. Deze thee heeft een directe, hartige smaak en aangename bloemige tonen.