Wat is Fukamushi Sencha ?
Voordat we het erover hebben fukamushi Sencha brouwen, Laten we kort bespreken wat fukamushi is Sencha is en wat het onderscheidt van andere soorten Sencha .
Normaal gesproken, Sencha De thee wordt geoogst en vervolgens 60-90 seconden gestoomd.
Zodra de theebladeren geplukt zijn, beginnen ze op natuurlijke wijze te oxideren en veranderen ze uiteindelijk in zwarte thee.
Om dit proces te voorkomen, moet er hitte worden toegepast om de enzymen die oxidatie veroorzaken te deactiveren.
Door het stomen blijven ook de meer grassige of gestoomde plantaardige tonen van het blad behouden.
De effecten van het langere stoomproces
Wanneer de thee langer wordt gestoomd, zoals bij fukamushi, Sencha , De theeblaadjes beginnen af te breken.
Hierdoor kan er meer bladmateriaal in de kop stromen, vandaar de fukamushi Sencha heeft een sterke jadegroene kleur.
fukamushi Sencha krijgt ook een zachtere smaak, met tonen van gestoomde groenten en zelfs fruit. De thee is ook prima te gebruiken als cold brew, waar we later meer over zullen vertellen.
Om meer te weten te komen over hoe belangrijk het verhittingsproces is bij de productie van groene thee, kun je er alles over lezen in dit artikel op 👉 wat maakt een groene thee een groene thee
Wat is het verschil tussen het zetten van Fukamushi Sencha en Normaal Sencha
Het belangrijkste verschil als het gaat om fukamushi Sencha brouwen heeft te maken met de trektijd. Terwijl de meeste Sencha thee heeft een hele minuut nodig om open te gaan en zijn smaak aan het water af te geven, fukamushi Sencha Het duurt eigenlijk maar 45 seconden.
Als je wilt leren hoe je gewone koffie zet, Sencha thee, je kunt dit artikel lezen op 👉 hoe te brouwen Sencha
De brouwtijd van Fukamushi Sencha
Dit komt doordat het diepe stomen de theeblaadjes brozer maakt en in kleinere stukjes breekt.
Deze kleinere stukjes blad hebben een groter relatief oppervlak en trekken daardoor sneller in het water. Deze kortere trektijd helpt de bitterheid te verminderen, terwijl er toch voldoende smaak uit de thee wordt gehaald.
Als je het wilt leren Hoe je fukamushi zet Sencha Zonder theepot kun je deze handleiding volgen. 👉 Losse thee zetten zonder theefilter
fukamushi Sencha Zettemperatuur 70 graden Celsius
Normaal gesproken adviseren we een zettemperatuur van 60 graden Celsius of 140 graden Fahrenheit, maar als je wat meer kracht uit je thee wilt halen, kun je 70 graden Celsius gebruiken. Hoewel dit meer algehele smaak zal extraheren, zal het de thee ook bitterder maken.
Catechines zijn de bittere componenten in groene thee en worden geëxtraheerd bij hogere temperaturen. Een kleine dosis catechinen kan lekker zijn, maar te veel ervan kan de drank snel overheersen, dus wees voorzichtig met fukamushi. Sencha brouwen.
Koude Fukamushi Sencha brouwen
Een van de voordelen van fukamushi Sencha is dat het geweldig werkt als cold brew! Om fukamushi koud te zetten Sencha , Je kunt 5-10 gram bladeren gebruiken, 500 ml water op kamertemperatuur of gekoeld water en de thee 3 uur laten trekken.
Omdat je hiervoor een lagere temperatuur gebruikt, fukamushi Sencha brouwen, Je houdt een zachtere en zoetere groene thee over met minder bitterheid. Je merkt misschien zelfs dat de fruitige smaken wat meer naar voren komen, zoals bij de fukamushi yamaga
Ben je geïnteresseerd in cold brewing? Volg dan deze complete gids op 👉koude groene thee
Eindoordeel over Fukamushi Sencha brouwen
Zolang je de instructies volgt en speciale aandacht besteedt aan de temperatuur en de zettijd, zou je gemakkelijk je eigen fukamushi moeten kunnen maken Sencha thuis kunt zetten.
Als je het echt serieus wilt nemen fukamushi Sencha brouwen, Je kunt overwegen om de Fukamushi-theepot aan te schaffen. Deze heeft een rond metalen filter om de bladeren uit je kopje te houden. Dit maakt het zetten van heerlijke kopjes Fukamushi echt gemakkelijk. Sencha zonder je theepot te verstoppen.
Welke Fukamushi Sencha om voor te gaan
Tijdens onze reizen hebben we tientallen boeren ontmoet en vele verschillende fukamushi geproefd Sencha s. We hebben uiteindelijk een handvol van onze favorieten gekozen en we delen ze graag met jullie! Deze theeën komen allemaal uit verschillende regio's, theeplantages, cultivars en productiestijlen!
Als je op zoek bent naar een goede weergave van de categorie fukamushi Sencha , wij raden de Murasaki Sencha . Het is een diep gestoomde Yutaka Midori Sencha Met een krachtige fruitige en plantaardige smaak. Geproduceerd door de heer Kawaji, een getalenteerde boer in Zuid-Japan die gespecialiseerd is in diep gestoomde thee.