Theevergelijking tussen Tencha en Gyokuro

tencha vs Gyokuro  is een vergelijking die vaak wordt gemaakt, maar er zijn eigenlijk een paar belangrijke verschillen tussen deze theesoorten.

Gyokuro is een thee die jullie misschien wel kennen als je onze video's en blogartikelen volgt, maar tencha is misschien nieuw voor jullie.

Deze bladeren worden doorgaans niet als thee gedronken, maar worden vermalen tot poeder om matchathee te maken.

Omdat het niet bedoeld is om puur te drinken, zijn er veel verschillen tussen tencha en Gyokuro .

In dit artikel gaan we het verschil leren tussen  Gyokuro  en tencha en leer je hoe elke thee wordt gemaakt en waarvoor deze wordt gebruikt.

Laten we beginnen! 👇🍃

 

De productie van tencha versus Gyokuro

Gyokuro , Tencha en Kabusecha worden beide gemaakt van schaduwrijke theeplanten.  Gyokuro planten En tencha-planten moeten het langst in de schaduw staan, minimaal 3 weken voor de oogst. 

Wanneer de theeplant aan zonlicht wordt blootgesteld, begint hij theanine om te zetten in catechines om zichzelf te beschermen tegen uv-licht. Dit is misschien goed voor de theeplant, maar de catechines geven de thee zijn bittere smaak.

Als een boer een zachtere en zoetere thee zoals Kabuse wil produceren, Sencha , Gyokuro of matcha, hij bedekt de theeplant. Dit vermindert de hoeveelheid catechines en maximaliseert de zoete en hartige theanine. Dit is een overeenkomst tussen tencha vs Gyokuro .

Schaduw 

Gemaakt met de jongste drie bovenste spruiten van de theeplant

Nog een overeenkomst tussen tencha en Gyokuro is dat ze gemaakt worden met de jongste drie spruitjes van de theeplant. Deze spruitjes zijn het zoetst en smaakvolst, en daarom worden ze gebruikt voor premium Japanse groene thee zoals Gyokuro Tencha en Kabusecha.

Bladeren moeten ongeoxideerd zijn.

Nadat de bladeren zijn geoogst, worden ze snel naar de verwerkingsfaciliteit gebracht om te worden verwerkt tot de verschillende theesoorten. Zodra de bladeren zijn geplukt, beginnen ze op natuurlijke wijze te oxideren en uiteindelijk verandert de thee in een zwarte thee.

Om als groene thee te worden beschouwd, moeten de bladeren ongeoxideerd zijn. Om de enzymen die oxidatie veroorzaken te deactiveren, moeten de bladeren worden verhit. Voor Japanse groene thee worden de bladeren door een stoombad gehaald, waardoor de groene kleur en smaak van de theebladeren behouden blijven. Dit proces wordt uitgevoerd voor zowel tencha als kabusecha. Gyokuro , maar wat er vervolgens gebeurt, leidt tot de verschillen in tencha vs Gyokuro

 

Het verschil tussen tencha en Gyokuro

Bij Tencha worden de stengels na de oogst verwijderd.

In tegenstelling tot Gyokuro , Bij tencha worden de stelen na de oogst verwijderd. Dit is een belangrijke stap ter voorbereiding op het malen.

De stelen zijn niet zo gemakkelijk te malen en hebben een minder zoete smaak dan de bladeren. Wat je ook opvalt als je naar de stelen in het blad kijkt, is dat ze veel geler zijn dan het blad zelf. Dit betekent dat de uiteindelijke kleur van de matcha niet zo groen zal zijn als de stelen niet worden verwijderd.

Het verwijderen van de stelen vereist twee verschillende stappen:

  1. Ten eerste heeft de De stelen moeten worden gescheiden en vervolgens gesorteerd.. Hoewel deze processen kunnen variëren, wordt vaak een machine gebruikt die de bladeren over een plat oppervlak wrijft om ze van het blad te scheiden.
  2. Zodra de bladeren en de stelen zijn gescheiden, worden de bladeren in een reeks hoge netten gedaan en wordt er lucht onder geblazen.. De bladeren zijn veel lichter en drijven hoger, waardoor ze de bovenkant van het net bereiken en de volgende fase bereiken. De zwaardere stelen blijven onderaan hangen en kunnen niet door naar de volgende fase. De stelen gaan niet verloren; ze kunnen worden gebruikt voor stengelthee of worden toegevoegd aan thee van mindere kwaliteit, zoals theezakjes. 

 

tencha vs Gyokuro bladeren

Als je tenchabladeren vergelijkt met Gyokuro Bladeren, je zult het verschil tussen de twee meteen merken.

Omdat tencha een extra stengelverwijderingsproces doormaakt, worden de bladeren allemaal in deze kleine, platte stukjes gebroken. 

Gyokuro Aan de andere kant doorloopt de thee twee aparte rolfases, waardoor de thee zijn kenmerkende dennennaaldvorm krijgt.

Deze strak gerolde naalden houden de smaak vast totdat de thee in water wordt getrokken. Omdat tencha alleen tot matcha wordt gemalen, hoeft het niet te rollen.

Daarom zul je een enorm verschil merken tussen de bladeren van tencha en Gyokuro .

Wist je dat sommige mensen zelfs eten Gyokuro bladeren? Lees ons artikel voor meer informatie 👉 Waarom mensen eten Gyokuro Bladeren?

 

Laatste gedachten over tencha vs. Gyokuro  

Als het gaat om tencha vs Gyokuro , Het lijkt erop dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn. Beide theesoorten worden 3 weken voor de oogst in de schaduw gezet, ze worden gemaakt van de bovenste 3 blaadjes van de theeplant en na de oogst gestoomd.

Het enige verschil tussen tencha en Gyokuro is dat de steeltjes van tenchabladeren verwijderd moeten worden om ze tot matcha te kunnen vermalen.

Als je meer wilt weten over het verschil tussen Gyokuro vs matcha, wij raden u het artikel aan 👉 theevergelijking tussen Gyokuro versus matcha.

 

Waar je deze thee kunt proberen

De beste manier om van tencha te genieten, is door simpelweg matcha te drinken. Dit is het eindproduct en als het goed met water wordt gemengd, kan het een heerlijke en unieke drinkervaring creëren.

Een goede ceremoniële matcha voor beginners is de Noike Matcha. Dit is een superzachte Okumidori matcha en wordt gemaakt door de getalenteerde boer Mr. Noike net buiten Kyoto.

Een laatste verschil tussen tencha vs Gyokuro  is dat Gyokuro is bedoeld om te worden geconsumeerd zoals het is, en in het volgende gedeelte laten we je zien hoe je dat doet!

waar te koop Gyokuro

Nu u alle verschillen kent tussen Tencha en Gyokuro , Je bent klaar om je eigen maaltijd te bereiden!

waar te koop Gyokuro Groene thee is een vraag die we vaak krijgen, en het antwoord is een beetje ingewikkeld. 

We hebben een heel artikel geschreven waarin we je alles leren wat je moet weten voordat je koopt Gyokuro , Hoe te kopen Gyokuro groene thee en waar te koop Gyokuro . Als je het wilt lezen, hier is de link naar het artikel 👉 waar te koop Gyokuro groene thee

Nio Teas &en meneer Sakamoto

Als je geïnteresseerd bent om een van beide te proberen Gyokuro thee, je kunt de uitstekende proberen Gyokuro van Dhr. Sakamoto in Shibushi. Meneer Sakamoto is gegroeid Gyokuro Sinds 1985 gebruikt hij geen pesticiden of chemicaliën meer en in die tijd heeft hij zijn eigen mengsel van organische meststoffen ontwikkeld.

Met deze meststof kan hij sterke, gezonde en smaakvolle planten kweken zonder het natuurlijke ecosysteem te schaden.

Een goede Gyokuro om mee te beginnen is de Cha Musume, een zoete, hartige en bloemige Gyokuro van het Yabukita-cultivar. 

Terug naar blog

1 reactie

It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group. Chat soon!

canada online pharmacy

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  • How to Brew Gyokuro Tea

    Gyokuro Zetgids van thee-experts

    Gyokuro brouwen is een delicaat proces dat gemakkelijk fout kan gaan. Bij het zetten van deze speciale theebladeren is het belangrijk om de juiste verhouding bladeren/water en de juiste temperatuur te...

    Gyokuro Zetgids van thee-experts

    Gyokuro brouwen is een delicaat proces dat gemakkelijk fout kan gaan. Bij het zetten van deze speciale theebladeren is het belangrijk om de juiste verhouding bladeren/water en de juiste temperatuur te...

  • best Gyokuro regio

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

    Ontdek het beste Gyokuro Regio in de wereld

    De Beste Gyokuro Regio kan een controversieel debat zijn, maar in dit artikel onthullen we alle regio's waar de beste Gyokuro wordt geproduceerd

  • gyokuro taste

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

    wat doet Gyokuro Smaakt het?

    Gyokuro smaak kan moeilijk uit te leggen zijn aan mensen, dus we dachten dat we er een heel artikel over zouden schrijven! In dit artikel leer je wat Gyokuro Hoe...

  • gyokuro tea in shiboridashi

    wat is de Gyokuro Cafeïnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie

    wat is de Gyokuro Cafeïnegehalte?

    Gyokuro Het cafeïnegehalte behoort tot de hoogste ter wereld in thee. In dit artikel gaan we ontdekken waarom de cafeïne in Gyokuro  is zo hoog en ook hoeveel cafeïne er in...

    1 reactie
1 van 4