Wil je alle verschillen weten tussen Hojicha vs matcha? Dan is dit artikel iets voor jou!
In dit rapport gaan we kijken naar alle verschillen tussen matcha vs. Hojicha , de theeën smaakprofielen, hun voordelen en we laten je zelfs weten welke thee volgens ons het beste bij je past!
Laten we zonder verder oponthoud beginnen met lezen, leren en vooral: zetten!
Wat zijn de verschillen tussen Hojicha vs matcha?

Voordat we beginnen, gaan we ervan uit dat je alle basisprincipes van deze theesoorten kent.
Als je dat niet weet, raden we je ten zeerste aan om onze complete gidsen over Hojicha en ceremoniële matcha (scroll naar beneden onderaan de collectiepagina 😉)
Poeder versus losse thee
Het meest opvallende verschil tussen matcha en Hojicha is dat matcha is gepoederd en Hojicha is in losse bladvorm. Dit zal leiden tot veel verschillen die we later zullen bespreken, maar het is belangrijk om het nu in gedachten te houden.
Ongebrand versus gebrand
Een ander verschil tussen matcha en Hojicha is dat Hojicha is een geroosterde thee en matcha is ongebrand. Het brandproces brengt verschillende smaken naar voren en kan de theekleuren. Daarom heeft matcha een heldere, levendige groene kleur en Hojicha is licht- tot donkerbruin.
Jongste scheuten versus rijpe theebladeren
Een laatste verschil tussen matcha en Hojicha is het feit dat matcha wordt gemaakt van de jongste spruiten van de theeplant, terwijl Hojicha wordt meestal gemaakt van oudere, rijpere theebladeren.
Als je je verdiept in de wereld van Japanse groene thee, zul je ontdekken dat de manier waarop de thee wordt geoogst, grote invloed kan hebben op het soort thee dat wordt geproduceerd.
Als je meer wilt weten over de theeoogst, kun je onze complete gids lezen op 👉 thee oogsten
Hojicha en Matcha-overeenkomsten
Camelia sinensis
De meest voor de hand liggende overeenkomst tussen Hojicha en matcha is dat het beide theesoorten zijn. Dit betekent dat ze van dezelfde plant komen., Camelia sinensis. Alle echte thee moet van deze theeplant komen, anders wordt het niet als echte thee beschouwd.
Beide zijn Japanse groene thee.
Bovendien zijn beide Hojicha en matcha worden geproduceerd in Japan. Dit zijn Japanse theeën met de naam “ Hojicha ” verwijzend naar geroosterde thee en het woord "matcha" verwijzend naar gemalen thee.
smaakprofielen

Waarschijnlijk de grootste Verschil tussen Hojicha en matcha heeft te maken met de smaak.
De smaak van Hojicha is echt sterk met die tonen van karamelchocolade en koffie, die natuurlijk afkomstig zijn van het brandproces.
De Smaken van matcha Het kan niet anders, met meer van die gestoomde groentesmaken, samen met een melkachtige afdronk en een dikker mondgevoel.
gezondheidsvoordelen van Hojicha versus matcha
Laten we het nu even hebben over Hojicha vs Matcha gezondheidsvoordelen. Er zijn talloze Hojicha voordelen, Maar matcha is de echte voedingskrachtpatser.
Het consumeren van matchabladeren geeft je meer energie.
Geeft matcha je energie?? Ja. Dit komt grotendeels doordat je de theebladeren vermaalt en direct met water mengt, waardoor je ze allemaal consumeert. Bij het trekken van bladthee krijg je daarentegen slechts een klein deel van de in water oplosbare stoffen binnen.
Matcha heeft een hoger theaninegehalte.
Matcha wordt ook langdurig in de schaduw gezet, waardoor het meer theanine bevat. Bovendien wordt het gemaakt van jonge theebladeren, die doorgaans meer voedingsstoffen bevatten.
Ben je geïnteresseerd in het volledige productieproces van matcha? Dit artikel zou je wel wat moeten zijn (of misschien wel je kopje matcha). 👉 hoe wordt matcha gemaakt
Vergelijking van het cafeïnegehalte van Hojicha versus matcha

Als je de Hojicha cafeïne versus matcha, Je zult ontdekken dat Hojicha schiet tekort.
Dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren, zoals de oudere bladeren, het gebrek aan schaduw en het roosterproces.
matcha heeft 68 mg cafeïne per kopje (als je 2 gram poeder gebruikt) en Hojicha kan slechts 10 mg cafeïne per kopje bevatten.
Als je geïnteresseerd bent in een complete rangschikking van cafeïne in thee, kun je deze lijst bekijken met de 👉 8 Theesoorten met de laagste cafeïnegehaltes
Bestaat gebrande Matcha?
In theorie, als je zou vergelijken gebrande matcha vs. Hojicha , De smaken zouden heel anders zijn, maar zoiets zul je nooit vinden.
Er gaat zoveel werk zitten in de productie van matcha, van het aanbrengen van schaduw, het oogsten, het verwijderen van de stelen en het malen, en dit alles om deze zachte, plantaardige en natuurlijk zoete smaak te verkrijgen.
Het branden van deze thee zou veel hard werk tenietdoen, en daarom, als je een Hojicha latte, je moet gewoon gebruiken Hojicha poeder.
Hoe maak je een schuimig mengsel Hojicha Latte of Matcha Latte?
Wil je alle geheimen leren om de lekkerste gerechten te bereiden? Hojicha Latte en matcha latte? Wij helpen je! Ons team van Japanse groene thee-experts schreef een gedetailleerde stap-voor-stap Recepten handleiding voor deze twee drankjes. Lees zeker ook:
👉 Maak een perfecte Hojicha Latte met ons ultieme recept
👉 Het ultieme Matcha Latte-recept
Dus welke moet je kiezen, Matcha of Hojicha ?
Hojicha

Als je Bent u gevoelig voor cafeïne? en geeft u de voorkeur aan deze meer verwarmende en rustgevende smaken, dan raden we u aan om te gaan voor de Hojicha thee!
We hebben een geweldige licht geroosterde Hojicha van de heer Noike in Kyoto is dat enorm populair!
Omdat deze thee midden in een bos groeit, staat hij de hele dag gedeeltelijk in de schaduw en ontwikkelt hij daardoor een natuurlijke zoetheid.
matcha

Als je geïnteresseerd bent in deze meer grasachtige of plantaardige smaken, en je wilt een thee die je 's ochtends echt wakker maakt, raden we je matcha aan.
De beste Matcha voor beginners Is ook van meneer Noike! Je kunt beide theeën ook uitproberen en ons laten weten welke je het lekkerst vindt.