Hoe maak je Matcha-ijsblokjes?

Jullie hebben inmiddels vast wel video's gezien waarin we Matcha-ijsblokjes gebruiken in onze iced matcha lattes en je vraagt je misschien af hoe je ze maakt. Nu het warmer wordt, leek het ons een goed idee om een recept voor matcha-ijsblokjes te publiceren en kort uit te leggen waarom je ze misschien Matcha-ijsblokjes in je latte zou willen gebruiken. Laten we beginnen!

Wat zijn matcha-ijsblokjes?

Eerst kunnen we kort bespreken wat matcha-ijsblokjes zijn. Dit zijn in feite bevroren matchablokjes gemaakt door matcha-thee in een ijsblokjesvorm in te vriezen. Om de vorm van deze Matcha-ijsblokjes, blokjes te veranderen, hoef je alleen maar de vorm van de ijsblokjesvorm waarin je ze invriest aan te passen. Nu zie je allerlei verschillende vormen en maten. Hoewel dit technisch gezien niet allemaal matcha-ijsblokjes zijn, noemen we ze voor het gemak toch zo, ook al hebben ze de vorm van letters van het alfabet.

Wat zijn de voordelen van matcha-ijsblokjes?

Gewone ijsblokjes kunnen geweldig zijn om je drankje koud te houden, maar er is één groot probleem. Wanneer deze ijsblokjes smelten, verwateren ze je matcha latte. Een van de belangrijkste dingen die je moet vermijden bij het bereiden van een matcha latte, is om niet te veel water te gebruiken. Dit kan de smaak verdunnen en ervoor zorgen dat je uiteindelijk een minder goede drinkervaring krijgt.

Na al het werk dat je hebt gestoken in het maken van de beste matcha latte, is het zonde om hem alleen maar te verwateren met ijsblokjes. De oplossing is om daadwerkelijk matcha-ijsblokjes te gebruiken. Deze Matcha-ijsblokjes houden je drankje net zo goed koud, maar wanneer ze smelten, maken ze het drankje juist smaakvoller!

Een ander voordeel van deze Matcha-ijsblokjes is dat je er veel sneller matcha lattes mee kunt maken. Je kunt de avond ervoor een bakje matcha-ijsblokjes klaarmaken en 's ochtends een paar in je thermoskan doen en je favoriete plantaardige melk erbij gieten. Binnen een paar seconden ben je klaar om de dag te beginnen. Terwijl de ijsblokjes smelten, voegen ze matchasmaak toe aan de haver- of sojamelk, en zo wordt je matcha latte na verloop van tijd gezet. In plaats van minder smaakvol te worden, wordt de latte juist smaakvoller naarmate de matcha-blokjes smelten!

De Matcha-ijsblokjes zijn even veelzijdig als cool. Als je er een paar in de vriezer hebt liggen, kun je ze echt overal aan toevoegen. Of je nu een matchasmaak aan een smoothie of latte wilt toevoegen, of gewoon een betere manier wilt om je matcha-thee koud te houden, matcha-ijsblokjes openen een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden. In het volgende gedeelte leggen we je het recept voor matcha-ijsblokjes uit en hoe je het recept kunt aanpassen aan je eigen behoeften.

Recept voor matcha-ijsblokjes

Als het gaat om een Matcha-ijsblokjes Recept, De stappen zijn heel eenvoudig. Laten we het kort samenvatten, waarna we je er rustiger doorheen leiden. Eerst moet je matcha-thee maken, die je vervolgens in een ijsblokjesvorm giet en een nacht in de vriezer legt. Er zijn slechts 3 basisstappen in dit Recept voor matcha-ijsblokjes, maar we kunnen elke stap in meer detail bespreken.

Matcha-thee maken voor matcha-ijsblokjes

Wat je nodig hebt:

-IJsblokjesvorm

-1 kopje water

-4 gram matchapoeder van lattekwaliteit

-matcha garde

-Zifter

Het moeilijkste aan de Matcha-ijsblokjesHet gaat alleen om het maken van de matcha-thee zelf. Dit duurt maar een minuut of twee, dus wees niet te intimiderend! Hiervoor hebben we ongeveer een kopje vloeistof nodig om 12 ijsblokjesgleuven in de ijsblokjesvorm te vullen. We gaan het normale matcha-recept dus een beetje aanpassen om een grotere hoeveelheid matcha-thee te krijgen.

Het enige wat je hoeft te doen is 4 gram Matchapoeder in een kom of maatbeker te zeven, als je die hebt. Zodra het poeder erin zit, kun je er 1 kopje koud water bij gieten en beginnen met mixen.

Voor het mixen hoef je je niet al te veel zorgen te maken over het schuim. Zorg er alleen voor dat het poeder en het water gelijkmatig gemengd zijn en er weinig tot geen klontjes zijn. Om klontjes te voorkomen, helpt het soms om eerst een beetje water toe te voegen en de pasta te maken, en dan de rest toe te voegen. Als de matcha een pasta is, is het makkelijker om eventuele klontjes te vinden en glad te strijken.

Na de Matcha thee is gemengd, is het moeilijkste gedeelte voorbij en kun je verder met de volgende stap!

De matcha in de matcha-ijsblokjesvorm gieten

Nu je matchathee klaar is, kun je deze in de ijsblokjesvorm gieten. Zodra je gewend bent aan dit recept, kun je melk of suiker aan de ijsblokjes toevoegen, afhankelijk van je voorkeur, maar voor nu concentreren we ons op het maken van ijsblokjes met pure matcha.

Wat betreft de ijsblokjesvorm, kun je echt creatief zijn. We hebben allerlei ontwerpen voor ijsblokjesvormen gezien, en een paar van onze favorieten zijn de letters en de extra grote ijsblokjes. Combineer naar eigen smaak.

1 kopje matchathee zou voldoende moeten zijn om 12 ijsblokjes gedeeltelijk te vullen. Houd er rekening mee dat water uitzet als het bevriest, dus je wilt het niet helemaal vullen. In plaats daarvan kun je het tot ongeveer driekwart vullen en het ijs zou de rest moeten uitzetten. Zodra alle vakjes gevuld zijn, ben je klaar om je matcha blokjes!

De matcha-ijsblokjes invriezen

Het invriezen zou slechts een paar uur moeten duren, maar soms is het makkelijker om het gewoon een nachtje te laten staan en dan kun je je dag beginnen met deze heerlijke bevroren matchablokjes. De meeste ijsblokjesvormpjes zijn tegenwoordig flexibel, dus je zou ze er zonder problemen uit moeten kunnen halen. Als ze echter vast lijken te zitten, kun je ze even de tijd geven om te ontdooien.

Je kunt ze nu Matcha-ijsblokjes gebruiken waar je maar wilt. Gebruik ze in je matcha latte of zelfs in je mixdrankjes. Het kan ook gewoon fijn zijn om matcha in een vaste vorm te hebben, zoals deze, zodat je het gemakkelijk kunt toevoegen. De enige beperking is je creativiteit!

Zijn dit hetzelfde als instant matchablokjes?

Hoewel je met deze matcha-ijsblokjes in een paar seconden heerlijke matcha kunt maken, moeten ze niet worden verward met de instant matchablokjes. Dit is weer een product dat we hebben gevonden en dat een enorme innovatie is in de matcha-technologie.

Deze instant matchablokjes zijn gemaakt van gevriesdroogde matcha-thee van ceremoniële kwaliteit, en ze stellen je in staat om in een paar seconden heerlijke matcha te maken. Je hoeft ze alleen maar in water te roeren en je kunt direct Japanse groene thee zetten.

Met de instant matchablokjes hoef je je geen zorgen te maken over de juiste temperatuur of verhouding, je hebt zelfs geen speciaal gereedschap nodig. Het enige wat je nodig hebt is wat water en je bent klaar om te gaan! Je kunt de thee zelfs gewoon in je waterfles zetten als je op reis bent.

De beste matcha voor de matcha-ijsblokjes

Voor het maken van de Matcha-ijsblokjes, heb je twee opties. Je kunt de hoogwaardige, Matcha van ceremoniële kwaliteitof je kunt matcha van lagere kwaliteit gebruiken. Deze beslissing hangt af van waar je de matchablokjes voor gebruikt.

Als je van plan bent ze toe te voegen aan een matcha latte, een smoothie of iets anders met veel andere smaakvolle ingrediënten, kun je het beste de Matcha van lattekwaliteit. We hebben ontdekt dat de meeste mensen matcha-ijsblokjes gebruiken voor hun ijskoude matcha latte, dus de kans is groot dat je deze gebruikt.

Als je van plan bent matcha-ijsblokjes toe te voegen aan mixdrankjes of gewoon aan koude matcha-thee om af te koelen, kun je beter voor de duurdere variant kiezen. Matcha van hogere kwaliteit is van nature zacht en zoet, en dat is precies wat je wilt als je geen zoetstoffen aan de thee toevoegt.

Ik hoop dat je deze korte handleiding nuttig vond! Wat je ook maakt met je matcha-ijsblokjescreaties, ik hoop dat je het recept lekker vindt. Heb je vragen? Laat dan gerust een reactie achter, stuur een privébericht of stuur een e-mail. We doen ons best om je zo snel mogelijk te antwoorden. Tot die tijd, tot de volgende keer!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4