Hoe maak je koud bier? Genmaicha als een pro

star

Wat is cold brew? Genmaicha

Nu we je hebben laten zien hoe je koude koffie Genmaicha , Laten we nog wat meer praten over wat koude koffie Genmaicha is. Genmaicha is een speciaal soort Japanse groene thee die gemaakt wordt door groene theebladeren te mengen met geroosterde rijst.

De geroosterde rijst geeft de thee deze aangename karamel- of nootachtige smaak, die de frissere, meer plantaardige smaken van de bladeren in evenwicht brengt.

koude koffie Genmaicha is wat je krijgt als je de theebladeren van Genmaicha met koud water in plaats van warm water. Dit proces duurt langer, maar verandert het smaakprofiel volledig. Dit is een geweldige manier om te genieten van een kopje verfrissende Genmaicha thee op een warme zomerdag. 

Als je wilt leren hoe je andere soorten Japanse groene thee koud kunt zetten, zoals Sencha , U kunt ons artikel lezen 👉 Hoe maak je koud bier? Sencha Thee stap voor stap

 

Genmaicha Koude voordelen

Er is een genmaicha koude voordelen die voortkomt uit het feit dat de bladeren worden getrokken met water van een andere temperatuur.

Catechines zijn de bittere bestanddelen in theebladeren en deze worden voornamelijk geëxtraheerd door een hogere zettemperatuur en een langere zettijd.

koude koffie Genmaicha smaak

Als je een kopje thee zet koude koffie Genmaicha , Je zult merken dat de temperatuur niet alleen koeler is, maar ook dat de smaak zoeter en zachter is.

Het koude water haalt zelfs die heerlijke karameltonen uit de bruine rijst, die verrassend goed koud werken!

koude koffie Genmaicha heeft veel voordelen, maar dat geldt ook voor Genmaicha Bereid op elke temperatuur! Wil je meer weten over de voordelen van deze bijzondere thee? Lees dan ons artikel. 👉 Onze thee-expert legt alle voordelen uit Genmaicha voordelen van thee

 

IJsbrouwsel Genmaicha

Naast het maken van koude koffie Genmaicha , je kunt ook maken IJsbrouwsel Genmaicha . Deze methode heet Kooridashi en je ziet hem in sommige dure theehuizen in Japan.

Je kunt een kyusu-theepot vullen met ijsblokjes en er vervolgens 5 gram theeblaadjes aan toevoegen.

Terwijl de ijsblokjes smelten, zal de thee op een extreem lage temperatuur trekken. Dit zorgt voor een zoetere infusie en een perfecte, verfrissende ijs Genmaicha .

Als u meer wilt weten over andere methoden voor het bereiden van Genmaicha , U kunt ons artikel lezen 👉 Begin met brouwen Genmaicha als een pro met dit theemeesterrecept

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4