Hoe maak je ijsthee met de Japanse chefkok?

star

Hoe maak je de beste groene ijsthee?

beste groene ijsthee

Om de beste groene ijsthee te maken, moet je ervoor zorgen dat je de juiste thee kiest en de juiste richtlijnen volgt. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het maken van je groene ijsthee.

Een goede thee kiezen voor het recept voor groene ijsthee

Bepaalde theesoorten werken goed in het recept voor groene ijsthee en andere minder goed. Uit onze ervaring blijkt dat Fukamushi thee het beste koud te zetten is. Sencha en Gyokuro . Deze theeën hebben een krachtige smaak die niet verwatert als je ze met koud water bereidt, en ze nemen vaak een aangenaam fruitig smaakprofiel op.

Als je op zoek bent naar de beste groene ijsthee en je houdt van Gyokuro , je moet het eens proberen Gyokuro sasa hime

Verhouding bladeren/water

De sleutel tot het maken van de beste groene ijsthee ligt in de verhouding bladeren/water. Als je te veel water en te weinig theeblaadjes gebruikt, krijg je een verdunde smaak. We raden 5 gram blaadjes en 250 ml water aan. 

Dit lijkt misschien veel theeblaadjes, maar in dit recept voor groene ijsthee voeg je ijsblokjes toe. Begin daarom met een iets sterkere thee, zodat je de thee niet verwatert. 

Brouwtijd

Als het gaat om het maken van groene ijsthee, is dit het onderdeel waar je echt moet experimenteren. We hebben ontdekt dat 3 uur koud trekken ongeveer de ideale tijd is voor groene ijsthee, maar we raden mensen aan om met de tijd te experimenteren.

Onthoud: je kunt de groene ijsthee altijd langer laten trekken, maar niet korter. Giet na ongeveer een uur een beetje groene ijsthee uit de pan en proef of je de smaak lekker vindt. Als het niet sterk genoeg is, blijf het dan zetten tot je een smaak hebt die je wel lekker vindt. Dit is een geweldige manier om je recepten voor groene ijsthee aan te passen.

Als je een expert wilt worden in het koud zetten van thee, kun je deze gids lezen voor een snelle opfriscursus. 👉 Cold Brew Groene Thee uitgelegd door thee-experts

 

Is groene ijsthee goed voor je?

Nu we het hebben gehad over het maken van groene ijsthee, is groene ijsthee ook goed voor je? Zolang je het zonder toevoegingen maakt, is groene ijsthee een zeer gezonde drank. Het bevat geen suiker, geen chemicaliën en nauwelijks calorieën.

Hoe je groene ijsthee nog lekkerder kunt maken

Als je wilt weten hoe je groene ijsthee nog lekkerder kunt maken, voeg dan gewoon een paar gezonde toevoegingen toe. Door bijvoorbeeld een paar pepermuntblaadjes aan je groene ijsthee toe te voegen, versterk je niet alleen de smaak, maar ook de antioxidanten.

Citroen en limoen bevatten ook veel antioxidanten, en deze smaken kunnen een goede aanvulling zijn op het recept voor groene ijsthee.

 

Voordelen van groene ijsthee

We hebben besproken of groene ijsthee goed voor je is, maar waarom is het zo goed voor je? Er zijn veel verschillende voordelen van groene ijsthee die je niet wilt missen. Laten we een paar hoogtepunten bespreken!

Trouwens, als je wilt weten welke theesoorten het meeste cafeïne bevatten, kun je deze gids hier volgen. 👉 Voordelen van groene thee en waarom je het elke dag zou moeten drinken

Lagere cafeïne

Cafeïne wordt beter geëxtraheerd bij hogere temperaturen. Daarom bevat groene ijsthee minder cafeïne dan warm gezette groene thee. Dus is groene ijsthee goed voor je? Als je gevoelig bent voor cafeïne wel!

De hoeveelheid cafeïne in je groene ijsthee hangt af van het soort thee dat je gebruikt. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze gids. 👉 welke thee heeft de meeste cafeïne

Minder zuur en bitter

Gelukkig zijn de bittere bestanddelen van het theeblad moeilijker te extraheren. Ze vereisen een hogere temperatuur of een langere trektijd. Daarom heeft ijsthee meestal minder bitterheid dan warm gezette thee.

De ijsthee heeft een zachtere en zoetere smaak, zolang je de juiste theesoort gebruikt. Zoals je ziet, gaan de voordelen van ijsthee verder dan alleen je gezondheid!

Antioxidanten

Natuurlijk zijn de antioxidanten een van de voordelen van ijsthee. Hoewel antioxidanten zoals catechines het beste bij hogere temperaturen worden geëxtraheerd, krijg je er toch nog wat van binnen in je ijsthee. 

 

Hoe maak ik ijsthee als ik niet over de juiste hulpmiddelen beschik?

Mensen vragen ons vaak hoe ik ijsthee kan maken zonder hulpmiddelen zoals een theefles of theepot. Het antwoord is simpel: je hebt alleen twee kopjes en een zeefje nodig. Doe de theeblaadjes in een van de kopjes en giet het water erbij.

Zodra de thee is getrokken, plaats je een theezeefje op het tweede kopje en giet je de ijsthee over. De thee heeft voldoende ruimte om uit te zetten in het eerste kopje, waarna de blaadjes eruit worden gefilterd op weg naar het tweede kopje.

Andere recepten voor ijsthee

Als je op zoek bent naar een ander soort ijsthee, probeer dan deze recepten eens. ijskoude aardbeien havermout matcha latte en aardbei matcha latte recept 🍓

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4